سی و سومین «دانش‌بنیان» منتشر شد

سی و سومین «دانش‌بنیان» منتشر شد

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دیگر کوچک نیستند، کودک هم. بزرگ شده‌اند و عددی درخور توجه؛ در اقتصاد، توسعه و اشتغال. استارتاپ‌ها حالا به یک بازوی توانمند برای توسعه و اقتصاد بدل شده‌اند و برای صاحبان خلاق و جوانشان، ارزش افزوده و اشتغال‌آفرین. استارتاپ‌ها این روزها نه تنها زندگی روزمره که مفاهیم بنیادین اقتصاد را دستخوش تحول می‌کنند.

سی و سومین شماره از ماهنامه دانش‌بنیان به همین بهانه نگاهی ویژه به فناوری‌ها نوظهور، زنجیره بلوک یا«بلاکچین»، جایگاه استارتاپ‌ها و نقش کلیدی‌شان در اقتصاد کشور داشته است.

در باب اعتماد

طلیعه این شماره از ماهنامه، یادداشتی از پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و سردبیر ماهنامه اقتصاد دانش‌بنیان با عنوان «میانداری استارتاپ‌ها» از اهمیت تکیه زدن بر خلاقیت‌های جوانان نوآور و تحول‌آفرینی به کمک استارتاپ‌هایشان گفته است. او در بخشی از این یادداشت نوشته است: «یکی از محاسن استارتاپ فراهم آوردن زمینه‌های شفافیت و مشارکت حداکثری است. با استارتاپ‌ها می‌توانیم مشکلات ساختاری بسیاری از ادارات و کارخانه‌ها را با تزریق نوآوری و فناوری حل و فصل کنیم، در زمینه اشتغال تا حد یک تحول اساسی پیش برویم و تولید ملی را رونق ببخشیم و به بازارهای داخلی و بین‌المللی سر و سامان بدهیم.»

در باب هدایت و حمایت

حل پیچیده‌ترین مشکلات جامعه که کلان بودند و صعب‌العبور، به مدد نوآوری حل شدنی است و اتفاقاً می‌تواند ارزش‌آفرین هم باشد. اگر دولت برای تامین نیازها، نگاه به شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشد و راه را هموار کند، موفقیت حتمی است، مهم نیست مساله تا چه اندازه حل ناشدنی باشد و ابعادش کلان. تجربه چند سال اخیر در اعتماد به شرکت‌های دانش‌بنیان این واقعیت را به روشنی اثبات کرده است. دانش‌بنیان سی‌وسوم با همین نگاه به سراغ یکی از شرکت دانش‌بنیانی رفته است که فعالان جوان و دانش‌آموخته‌اش، توانسته‌اند یک طرح کلان ملی را به سرانجام برسانند.

طرح کلان ملی «تولید موتورهای دیزل سنگین ملی (خانواده D ۸۷)» به بار نشسته است و حالا ایران در زمره ۱۲ کشور تولیدکننده موتورهای دیزل سنگین شناخته می‌شود.

گفت‌وگوی دانش‌بنیان با افشین فهیمی‌راد دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی، یک عضو مهم و اثرگذار در پیشبرد طرح پرافتخار ملی را از دست ندهید.

در باب شبکه نوآوری

«روزگاری نویسنده‌ای گفته بود تمام قصه‌های دنیا گفته شده‌اند و دیگر کسی داستان تازه‌ای برای تعریف کردن ندارد. از این به بعد مهم این است که چطور آن داستان‌های تکراری گفته شوند تا برای مخاطب جذابیت داشته باشند...» ملیکا حسینی با این مقدمه پا به دنیای نوآوری‌ها می‌گذارد و از نشیب‌وفرازهای بازار فناوری می‌گوید. در این شماره از ماهنامه دانش‌بنیان و این گزارش، به طور مفصل درباره شبکه نوآوری و چالش‌های این شبکه می‌خوانید.

در باب نوآوری بدون مرز

اهمیت شبکه‌های نوآوری در جهان امری است که دیگر نیازی به اثبات ندارد؛ تحقیقات انجام‌شده در این زمینه و همچنین نمونه‌های موفق عملی سال‌ها پیش این مسئله را به اثبات رسانده‌اند. این شماره از ماهنامه دانش‌بنیان، با نگاهی ویژه به جایگاه شبکه‌های نوآوری، به نمونه‌های موفق ایجاد این شبکه در دل پایتخت، ویژگی‌های این شبکه‌ها و آینده شبکه نوآوری پرداخته است.

در باب «الکامپ»

بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک، رایانه و تجارت الکترونیک، به پایان رسید اما حکایت استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوپا همچنان باقی است. دانش‌بنیان سی و سوم نگاهی داشته است به این نمایشگاه و در گزارشی اختصاصی، برنامه‌ها، حواشی و آینده این رویداد فناورانه و نوآورانه را واکاوی کرده است.

در باب «زنجیره بلوک»

بلاکچین؛ یکی از پیچیده‌ترین مفاهیمی که می‌توان این روزها به‌وفور از آن شنید. شاید کمتر مفهوم ریاضی سخت‌فهمی را در طول تاریخ بتوان یافت که تا این‌ اندازه مورد بحث و بررسی قرار گرفته باشد. به‌خصوص اگر از عمر آن مفهوم و فناوری یکی دو دهه هم بیشتر نگذشته باشد. اما بلاکچین که محصولات جذابی چون " ارز رمزها " را بیرون داده، به دلیل همین بعد اقتصادی و مالی که به آن گره خورده آن‌قدر جذابیت پیدا کرده که افراد بی‌آن‌که نگران پیچیدگی‌های مفهومی و فنی آن باشند، در موردش حرف می‌زنند و از تغییراتی که در آینده رقم خواهد زد هیجان‌زده‌اند.

مریم طالبی با همین مقدمه به سراغ یکی از چالش برانگیزترین فناوری این روزها یعنی بلاکچین رفته و به برسی ابعاد و ویژگی‌های آن پرداخته است.

در بخش دیگری از سی و سومین ماهنامه دانش‌بنیان، سپهر محمدی رئیس هیئت مدیره انجمن بلاکچین ایران، از مزیت‌های این فناوری گفته است. صحبت‌های این فعال استارتاپی که حدود ۲۵ سال است در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت می‌کند و تجربه بالایی در حوزه بلاکچین دارد، در باب چالش‌های پیش روی کسب و کارهای مبتنی بر بلاکچین در ایران جذاب و خواندنی است.

یاشار راشدی دبیر انجمن بلاکچین ایران نیز مهمان دیگر ماهنامه دانش‌بنیان سی و سوم است. راشدی که هم اکنون مدیرعامل یک استارتاپ موفق در حوزه فناوری اطلاعات است درباره محصولات فناورانه این استارتاپ و نیز آینده استارتاپ‌های مبتنی بر فناوری بلاکچین در ایران سخن گفته است.

در باب لذت‌های نوآوری و کارآفرینی

گفت‌وگو با کارآفرینان موفق شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپی‌، معرفی دستاوردها وصحبت از شکست و پیروزی‌ها از زبان خودشان، از ستون های ثابت ماهنامه دانش‌بنیان است.

گفت‌وگو با امیر عباس امامی، بنیان‌گذار استارتاپ‌ " کارچین " یکی دیگر از بخش‌های جذاب و خواندنی دانش‌بنیان سی‌وسوم است. امامی که بیش از ۱۰ سال در حوزه مالی و سرمایه‌گذاری سابقه فعالیت دارد، در گفت‌وگو با ماهنامه دانش‌بنیان درباره فعالیت‌های استارتاپش و همچنین فرصت‌ها و موانع پیش روی کسب و کارهای مبتنی بر بلاکچین در ایران به گفت‌وگو نشسته است.

دانش‌بنیان سی و سوم، پای صحبت‌های رضا زمانی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «عصر تجارت مجازی افرند» یکی از کسب‌وکارهای موفق حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نشسته است. بازی‌های موبایلی که طرفدارانشان بی‌شمار شده، بخشی از فعالیت‌های زمانی و هم‌تیم‌هایش است.

در باب سلامت

«سلامت» یکی از آن حوزه‌های استارتاپی جذابی است که بنیانگذاران استارتاپ‌ها مدتی است توجه ویژه‌ای به آن دارند. ماهنامه دانش‌بنیان در سی و سومین شماره خود به سراغ بنیان‌گذاران استارتاپ شفاجو رفته که همان‌طور که نامش می‌گوید دست روی حوزه سلامت گذاشته و با سوگل ثابت‌فر بنیان‌گذار ۲۸ ساله این استارتاپ، به گفت‌وگو نشسته است.

گپ و گفت با محمد خاهانی، بنیان‌گذار استارتاپ هانیلی، یکی دیگر از خواندنی‌های ماهنامه دانش‌بنیان در سی‌وسومین شماره خود است. بنیان‌گذار ۳۱ساله استارتاپ هانیلی، از تجربه شش ساله در حوزه دیجیتال مارکتینگ و راه‌اندازی این استارتاپ در حوزه عسل و راه و رسم ورود به دنیای استارتاپی، نکته‌های خواندنی و جالبی مطرح کرده است.

آزاده آهنگریان، مدیر شرکت «نگاره‌گردان شهر فیروزه‌ای» دیگر کارآفرین جوانی است که در سی و سومین شماره از ماهنامه دانش‌بنیان درباره تجربه‌های کارآفرینی و چگونگی فعالیت‌اش در این استارتاپ حوزه صنایع خلاق، موانع و سختی‌های فراوری استارتاپی‌ها و ضرورت حمایت از آنان می‌گوید.

در باب «کتاب»

ماهنامه دانش‌بنیان به رسم شماره‌های پیشین، اثرمندترین کتاب‌ها در حوزه اقتصاد و کارآفرینی را معرفی کرده است. کتاب‌ «پول» نوشته اریک لونرگن، کتاب «حرف‌هایی با دخترم درباره اقتصاد» به قلم یانیس واروفاکیس و کتاب «اینترنت با مغز ما چه می‌کند؟» نوشته نیکلاس کار از خواندنی‌های این روزهای دکه‌ کتابفروشی‌ها است که ماهنامه دانش‌بنیان به معرفی و چرایی مطالعه‌شان می‌پردازد.

سی و سومین ماهنامه دانش‌بنیان همچون شماره‌های پیشین در گزارش‌هایی، تازه‌ترین فناوری‌ها را مورد بررسی قرار داده و به طور ویژه کسب و کارهای دانش‌بنیان و استارتاپی را معرفی کرده است.

دراین شماره یادداشت ها، گزارش ها و اظهارنظرهای متنوعی در باب موضوعاتی چون سلامت دیجیتال، انرژی‌های نو و امنیت دیجیتال آورده شده است و مخاطبان می‌توانند علاوه بر استفاده از این مطالب، با نرم افزار کدخوان در موبایل‌های هوشمندشان، فیلم ها، عکس ها، صداها و متن‌های تعبیه شده در صفحات این ماهنامه استفاده کنند.

سی و سومین ماهنامه «دانش بنیان» به صاحب امتیازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدیرمسوولی سورنا ستاری و سردبیری پرویز کرمی در ۱۳۲ صفحه منتشر شده است.

لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    منبع خبر

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات