دفتر مالکیت فکری پارک خراسان، در امانتداری به نحو احسن عمل کرده است
حجت زامیاد در گفتوگو با روابط عمومی پارک علم وفناوی خراسان اظهار کرد: دانشجوی دکترای مهندسی پزشکی دانشگاه فردوسی هستم که قبولی در این دانشگاه در هر دو مقطع ارشد و دکترا از طریق استعدادهای درخشان بوده است. در حال حاضر عضو هیئت علمی دانشگاه خیام و عضو بنیاد علمی نخبگان هستم. زمینه فعالیت بنده مهندسی پزشکی گرایش بیوالکترونیک است. حدود یک و نیم سال است که در زمینه داوری اختراعات با پارک علموفناوری خراسان همکاری میکنم.
وی درخصوص نحوه ارزیابی طرحها، افزود: ارزیابان، سه پارامتر مهم را در ارزیابی اختراع مورد بررسی قرار میدهند که شامل جدید بودن طرح، نوآوری و وجود گام ابتکاری و داشتن کاربرد عملی است. همچنین منابع مورد بررسی شامل سامانه ثبت اختراعات کشور، سامانه مالکیت معنوی اختراعات که زیر مجموعه قوه قضاییه و سامانههای بیناللملی اختراعات است.
زامیاد در پاسخ به این پرسش که در طول ارزیابی با مخترعان در ارتباط هستند، خاطرنشان کرد: به لحاظ قانونی هر گونه ارتباط داور با مخترعان قانونی نیست، زیرا داوران باید اختراعات را بدون هیچ پیش زمینه فکری داوری کنند و این به معنی نیست که فرصت دفاع به مخترع داده نشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه خیام ادامه داد: فایلهای مرتبط با اختراع مورد بررسی قرار میگیرد و اگر در بخشی سوال، ابهام و از لحاظ فنی ایرادات و نقصهای وجود داشته باشد، آنها را جمعآوری و به صورت فایل در اختیار مخترع قرار میدهیم و فرصتی به او داده میشود تا در مورد سوال یا تذکری که دریافت کرده پاسخ بدهد. سپس ما براساس دفاعیات انجام شده تصمیمگیری نهایی را انجام میدهیم.
وی اضافه کرد: اختراعات در ما انگیزه ایجاد میکند. وقتی میبینیم افراد با گرایشهای متفاوت، ایده ارائه می دهند و سعی میکنند تا آن را عملی کنند در ما نیز انگیزه مضاعف ایجاد میشود. همچنین ایدههای آنها در بسیاری از امورات در ذهن ما جرقهای ایجاد میکند و از لحاظ انگیزشی بر روی ما تاثیرگذار است.
لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری خراسان رضوی
نظرات