هلدینگ بُنتک، پیشرو در عرصه هوشمندسازی در...

هلدینگ بُنتک، پیشرو در عرصه هوشمندسازی در...

هلدینگ بُنتک، پیشرو در عرصه هوشمندسازی در کشور

هلدینگ فناوری اطلاعات بُنتک به‌عنوان یکی از شرکت‌های رتبه ۱ دانش‌بنیان در کشور، متشکل از چند شرکت فناور، دانش‌بنیان و دارای توان تخصصی در صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با جذب فارغ‌التحصیلان نخبه دانشگاه‌های برتر کشور، پتانسیل عظیمی از سرمایه انسانی کارآمد، ماجراجو و حل‌کننده مسائل پیچیده فنی- مهندسی را در اختیار دارد. این شرکت با ارائه خدمات و محصولات متفاوت و ویژه سهم بزرگی را در بخش هوشمندسازی در داخل کشور ایفا کرده و همگام با رقبای خارجی فعالیت می‌کند.

علی کاظمی یکی از مدیران ارشد هلدینگ بُنتک توضیحاتی را پیرامون نوع فعالیت این شرکت دانش‌بنیان ارائه داده است که در ادامه می‌خوانید.

ایده راه‌اندازی شرکت بنتک از چه سالی شکل گرفت؟

بُنتک از سال ۷۹ با یک کار تحقیق و توسعه در صنعت مخابرات آن زمان که نسل سوم تلفن همراه در کشور راه‌اندازی شده بود، بر اساس ایده ارسال و دریافت پیام کوتاه روی گوشی‌های تلفن همراه آن زمان که هوشمند نبودند، شکل گرفت. این گروه تحقیقاتی با رشد مستمری که داشت در سال ۱۳۸۴ خود را به‌عنوان یک شرکت حقوقی به ثبت رساند و به‌عنوان اولین و تنها شرکت ایرانی تولیدکننده محصولات مختلف حوزه پیام‌رسانی (مانند سامانه‌های SMSC ، VMSC ، MMSC ، Missed Call Alert ، SMS Gateway و...) پابه‌پای رقبای خارجی محصولات خود را در داخل هسته مرکزی شبکه اپراتورهای تلفن همراه و ثابت کشور، عملیاتی کرده است. بعد از گذشت سال‌ها از فعالیت این شرکت، همچنان هیچ شرکت داخلی نتوانسته است محصولات مشابهی را تولید و ارائه کند.

در حال حاضر شرکت دانش‌بنیان بنتک ارائه‌دهنده چه خدمات و محصولاتی است؟

بُنتک دارای حدود ۵۰ محصول و سرویس متفاوت است. به‌طور نمونه، یکی از زیربرندهای ما با نام تجاری Welcome Roamer امکان ارسال پیام کوتاه خوشامدگویی به محض ورود به موقعیت‌های جغرافیایی خاص (مانند فرودگاه‌ها، شهرها، امکان مذهبی) را دارد.

همچنین ما در بنتک از سال ۱۳۹۰ همزمان با فراگیری استفاده از گوشی تلفن‌ همراه هوشمند در جامعه و ظهور و گسترش اپلیکیشن‌های کاربردی مختلف، وارد حوزه سرویس‌های مرتبط شدیم و به‌طور مثال در سال ۱۳۹۴ یک سرویس VOD با برند «آفرینک» را مختص گروه سنی کودک و نوجوان راه‌اندازی کردیم.

همچنین در سال ۱۳۹۶ با ورود به حوزه فینتک، سرویس پرداخت یاری به نام «پَکپِی» را ایجاد کردیم. این درگاه پرداخت یاری شرایطی را برای کسب‌وکارهای گوناگون فراهم می‌سازد تا درگاه پرداخت اختصاصی خود را (در وب‌سایت یا اپلیکیشن) داشته باشند.

خدمت بعدی که توسط بنتک ارائه می‌شود، ارسال پیام‌کوتاه انبوه (تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی) با برند تجاری «آسانک» است. کسب‌وکارها با کمک آسانک می‌توانند پیام‌های کوتاه انبوه خود را با سرشماره تلفن ثابت خودشان برای مشتریان و مخاطبان ارسال کنند.

به علاوه بنتک در حوزه تحلیل داده و هوشمندسازی نیز ورود کرده و با کمک وزارت صمت و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، یکی از پروژه‌های ملی و بزرگ را در زمینه هوشمندسازی سیلوهای نگهداری گندم اجرا کرده است.

شرکت بنتک در حوزه خرده‌فروشی چطور می­تواند نقش‌آفرینی کند؟

اجازه دهید این سوال شما را با یک مقدمه کوتاه پاسخ دهم. بدون شک، یکی از صنایع بسیار مهم و زیرساختی در قرن حاضر، صنعت خرده‌فروشی است.

صنعت خرده‌فروشی به‌عنوان یکی از صنایع مهم و اثرگذار در زندگی شهری جای خود را در زندگی عموم جامعه باز کرده و در عصری که از آن به عنوان انقلاب صنعتی چهارم یاد می‌شود که زندگی بشر از پارادایم حضوری به پارادایم الکترونیکی و نهایتاً به پارادایم دیجیتال دگردیسی داشته است، صنعت خرده‌فروشی به‌عنوان بستری برای ظهور و بروز مشاغل جدید و فراوان تلقی می‌شود. توجه به تاثیر صنعت خرده‌فروشی در تغییر سبک زندگی جوامع نیز خالی از لطف نیست.

مدتی است موج جدیدی در دنیا باعث تغییرات بسیار در نحوه مدیریت کسب‌و‌کارهای مختلف از جمله کسب‌و‌کارهای ذیل صنعت خرده‌فروشی، بوده است. در این موج جدید، تحول دیجیتال، صنعت و هوشمندسازی نقش اصلی را بازی می‌کنند. در کشور ما نیز این موج جدید آغاز شده و کسب‌و‌کارهای (به‌خصوص سنتی‌تر) چه بخواهند چه نخواهند، یک روز که خیلی هم دور نیست با این موج برخود خواهند کرد. پس چه بهتر که از هم‌‌اکنون خود را آماده و مهیای این مهاجرت و گذار به پارادایم دیجیتال کنیم. معتقدم که کسب‌وکارهای فعال در صنعت خرده‌فروشی بهتر است با تعریف و اجرای یک پروژه مطالعاتی و در ادامه آن برنامه‌ریزی گام به گام و مرحله­ای خود را مهیای تحول دیجیتال و اجرای پروژه‌های هوشمندسازی، کنند. به‌طور نمونه اجرای پروژه هوشمندسازی در زیرحوزه مدیریت انبارداری و موجودی کالا، چقدر می‌تواند در هدررفت منابع مفید باشد؟! چقدر می‌تواند به داشتن آمار و اطلاعات بر خط و دقیق کمک کند؟! چقدر در کاهش هزینه‌های سربار مدیریتی در این بخش می‌تواند کمک‌کننده باشد؟! همین موضوع در سایر ابعاد و فعالیت‌های مرتبط با کسب و کارها نیز قابل انجام است.

لطفا توضیحاتی را پیرامون اینترنت اشیا برای مخاطبان ماهنامه تجارت طلایی ارائه دهید.

ما در دنیا تا به حال چهار دوره انقلاب صنعتی را پشت سرگذاشته‌ایم. امروزه در دوران انقلاب صنعتی چهارم هستیم. در این عصر شاهد ظهور سیستم‌های فیزیکی–سایبری و فناوری‌هایی مانند اینترنت اشیا، زنجیره بلوکی و همین‌طور تاثیرپذیری جامعه از فضای مجازی هستیم. ما شاهدیم که برای مشتریان کسب‌وکارهای فعال در صنعت خرده‌فروشی علاوه بر امکان حضور در فروشگاه و خرید به‌صورت فیزیکی، امکان خرید آنلاین و مبتنی بر بستر و ابزارهای دیجیتالی هم فراهم شده است. ما در کشورمان در حال عبور از پارادایم فیزیکی (خرید صرفاً حضوری) به پارادایم الکترونیکی (اضافه شدن امکان خرید به‌صورت آنلاین) هستیم. مرحله بعد استفاده از فناوری‌های نوین برای افزودن هوشمندی به کسب‌وکارهاست.

نظر شما درباره اداره باشگاه مشتریان رایج در کشور چیست؟ چه تغییراتی برای عملکرد بهتر پیشنهاد می‌کنید؟

اداره باشگاه مشتریان کاملا سنتی در ایران صورت می‌گیرد و صنعت نسل چهارم هم این نکته را یادآور می‌شود که نباید تنها به این کاربرد اکتفا کرد. امروز ما لازم داریم که با استفاده از علم داده، یادگیری ماشین و هوش تجاری مشتریان خود را در گروه‌های مختلفی قرار دهیم و در ادامه برای هر گروه برنامه تبلیغاتی و فروش مجزا را تدوین و پیاده کنیم. با کمک ابزارهای هوشمندسازی به راحتی می‌توان راه‌حل‌ها و پیشنهادات خلاقانه بازاریابی را طراحی کرد.

لازم است اضافه کنم که کارهایی که قبلاً انجام شده، مانند استفاده از فناوری RFID (اتصال تگ‌هایی به اقلام داخل فروشگاه‌ها نظیر انواع پوشاک) به نوعی حرکت به سمت هوشمند‌سازی بوده است اما به‌طور مثال می‌توان با یک سری اقدامات دیگر در همین رابطه به مدیران کسب‌و‌کار امکانی داد تا تعداد دفعاتی که هریک از کالاهای موجود در فروشگاه توسط مشتریان دیده شده‌اند (یا لمس شده‌اند)، را نیز اطلاع داد تا در تصمیمات بعدی خود از این اطلاعات استفاده کنند.

در واقع در هوشمندسازی و صنعت ۴، تمام اشیا قرار است به اینترنت متصل باشند و امکانی برای ارسال و دریافت داده و اطلاعات بین هر کدام از اشیا و سامانه مرکزی فراهم خواهد شد.

از دیدگاه شما آینده صنعت نسل ۴ در کنار جامعه نسل ۵ به چه صورت رقم خواهد خورد؟

تحقیقات نشان می‌دهد که همگام با توسعه مفهوم صنعت ۴، مفهومی با نام جامعه نسل ۵ نیز در حال توسعه و تکامل است. تصور من از این نامگذاری این است که جامعه جهانی در حال آماده‌سازی و فرهنگ سازی مورد نیاز برای پذیرش و استفاده از صنعت ۴ است. در واقع جامعه نسل ۵ کمک می‌کند تا انقلاب صنعتی چهارم به معنای واقعی کلمه باعث ایجاد راحتی و سهولت زندگی، ارتقای امنیت و آرامش و افزایش بهره‌وری کسب‌و‌کارها شود. از این رو به همه عزیزان و فعالان صنعت خرده‌فروشی که روزمره با خانواده‌ها و مردم در ارتباط هستند، پیشنهاد می‌کنم برای عملیاتی کردن صنعت ۴ پیشقدم باشند و صنعت خود را به‌عنوان صنعتی پیشرو در این زمینه معرفی کنند. بی‌تردید نتایج درخشان این تصمیم راهبردی را در میان‌مدت و سال‌های نه‌چندان دور خواهند دید. ما در بُنتک آماده‌ایم تا در این زمینه در خدمت کسب‌وکارهای این صنعت باشیم.

لینک اصل خبر در سایت تجارت طلایی نیک روش

    منبع خبر

    تجارت طلایی نیک روش

    تجارت طلایی نیک روش

    تجارت طلایی نیک روش یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات