برای اولین بار در کشور انجام شد؛ بومی سازی مدل آموزشی "کیو سی تی" توسط فناوران پارک علم و فناوری کرمانشاه
مدل آموزشی "کیو سی تی" مدل جدیدی از آموزش در دنیاست که در آن با روش های بازی، مهارت های اجتماعی به کودکان و نوجوانان آموزش داده شده و اعتماد به نفس و هوش هیجانی و شناختی آنها افزایش می یابد .
این مدل برای اولین بار در ایران توسط دکتر نبی بستان مدیرعامل شرکت بستان تجارت اورامان، از شرکت های زیرمجموعه پارک علم و فناوری کرمانشاه بومی سازی شده و استان کرمانشاه به عنوان اولین پایلوت اجرای این طرح انتخاب شده است .
دکتر نبی بستان بنیانگذار مدل آموزشی "کیو سی تی" امروز (یازدهم مرداد) در آیین رونمایی از کتاب مدل آموزشی "کیو سی تی" با بیان اینکه این مدل آموزشی چندین سال است در کشورهای مختلف ارائه می شود، گفت: در این مدل مهارت های اجتماعی با روش بازی به کودکان و نوجوانان آموزش داده می شود .
وی افزود: در این روش تکلیف برای کودکان ونوجوانان وجود ندارد وآنها با یک ساعت بازی در هفته مهارت های اجتماعی لازم در بحث اعتماد به نفس، رشد هوش شناختی، اجتماعی، عاطفی و ... را کسب می کنند .
بستان گفت: در این مدل آموزشی بسته های ویژه بازی برای رده های مختلف سه تا ۱۸ سال طراحی شده که تحت نظر دو متخصص روانشناسی در مراکز آموزش "کیو سی تی" به کودکان و نوجوانان آموزش داده می شود .
بستان با اشاره به تصویب این مدل آموزشی در شورای اداری استان کرمانشاه در سال ۹۷ گفت: سه سال است که این طرح بصورت پایلوت با همکاری آموزش و پرورش در استان اجرا می شود .
وی افزود:طی این مدت سه هزار دانش آموز تحت آموزش قرار گرفتند که نتایج آن حاکی از رضایتمندی بالا در تغییرات رفتاری این دانش آموزان در بحث رشد اعتماد به نفس، رشد هوش شناختی، اجتماعی و عاطفی و نیز رشد مهارت های اجتماعی بود .
بستان تصریح کرد: هم اکنون در ۲۲ استان و نیز ۱۲ شهرستان استان کرمانشاه نمایندگی این مدل آموزشی راه اندازی شده و امیدواریم با همکاری مسئولین کشور و استان بتوانیم این مدل آموزشی را در تمام مهدکودک ها و مدارس کشور اجرایی کنیم .
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون در سطح استان کرمانشاه این مدل آموزشی در ۲۰ مرکز شامل برخی فرهنگسراهای شهرداری، مراکز آموزشی جهاددانشگاهی و برخی مهدکودک ها ارائه می شود و افراد می توانند برای ثبت نام فرزند خود به این مراکز مراجعه کنند .
" استارتاپهای دانش آموزی" تا پایان سال راه اندازی می شود
دکتر سیامک آزادی رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه هم در این مراسم با اشاره به تغییر و تحول روش های آموزشی در دنیا گفت: نیاز های امروز دنیا با دهه های گذشته تفاوت های اساسی پیدا کرده، بنابراین نمی توان با روش های آموزشی ۴۰ تا ۵۰ سال پیش به کودکان و نوجوانان امروز آموزش داد .
وی با تاکید بر لزوم بازنگری دوره های آموزشی تمام سنین گفت: آموزش باید مطابق نیازهای روز و با روش های به روز و جدید باشد، بنابراین نیاز است که بازنگری در تمام دوره های آموزشی به عمل آید .
آزادی با اشاره به اهمیت آموزش در سنین پایین گفت: اگر می خواهیم کشور به پیشرفت لازم رسیده و به اقتصاد دانش بنیانی که مدنظر است برسیم نیاز است که نگاه زیرساختی به توسعه فناوری داشته باشیم و این نگاه می طلبد که آموزش کودکان و نوجوانان را در این زمینه در اولویت قرار دهیم .
رییس پارک علم وفناوری کرمانشاه تصریح کرد: آموزش کودکان و نوجوانان باید بگونه ای باشد که ضمن تقویت مهارت های اجتماعی، این توانایی را در آنها ایجاد کند که از همان سنین پایین راه و مسیر زندگی خود را مشخص کنند .
وی افزود: اگر بخواهیم در این مسیر حرکت کنیم نیاز است که از متدهای آموزشی که این آگاهی و مهارت و این ساختار ذهنی را در کودکان و نوجوانان ایجاد می کند حمایت کنیم و این یک الزام برای ماست .
آزادی در ادامه از مدل آموزشی "کیو سی تی" به عنوان یک از مدل های آموزشی به روز دنیا یاد کرد وافزود: این مدل آموزشی مسئله محور است و از طریق این متد می توان به صورت موضوعی نقاط ضعف رفتاری کودکان و نوجونان را شناسایی و آن را برطرف کرد .
وی افزود: بطور مثال اگر یک کودک یا نوجوان اعتماد به نفس پایینی داشته باشد با روش های این مدل آموزشی می توان این نقطه ضعف را برطرف کرده و اعتماد به نفس او را افزایش داد .
آزادی تصریح کرد: فراتر از این در این مدل آموزشی حتی می توان دوره های تخصصی ویژه برای پرورش خلاقیت در رده های سنی کودکان و نوجوانان در هر زمینه تخصصی ارائه کرد .
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه با بیان اینکه شرکت بستان تجارت اورامان که بومی سازی این مدل آموزشی را در کشور برعهده داشته یکی از شرکت های زیرمجموعه پارک علم و فناوری کرمانشاه است، گفت: هم اکنون چهار شرکت و ساختار در پارک در حوزه های اینچنینی فعالیت دارند .
آزادی ابراز امیدواری کرد تا پایان سال جاری به کمک این ساختارها و شرکت ها، بتوان استارت آپ های دانش آموزشی را در پارک علم و فناوری کرمانشاه راه اندازی کرد .
وی در پایان افزود: با راه اندازی این استارت آپ ها می توان نگاه امیدوارانه ای به توسعه کسب و کارهای نوآورانه کشور در سالهای آینده داشت .
لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه
نظرات