انقلاب صنعتی چهارم در دنیا در حال شکل گیری است

انقلاب صنعتی چهارم در دنیا در حال شکل گیری است

محمدجواد آذری جهرمی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات) با اشاره به اتفاقات مثبتی که در عرصه فناوری اطلاعات در دنیا در حال رخ دادن است، بیان کرد: اتفاقاتی پیرامون اقتصاد دیجیتالی با عنوان انقلاب صنعتی چهارم در حال شکل گیری است و تمام کشورها تلاش می‌کنند تا سهمی در این انقلاب داشته باشند. از اینرو توجه ویژه و تلاش برای تعیین استراتژی‌های کشورمان یکی از محورهایی است که حاکمیت باید به آن توجه کند.

به گزارش اکوسیستم، جهرمی در حاشیه بازدید خود از نمایشگاه اینترنت اشیاء در تهران با بیان اینکه نیروهای توانمند زیادی در کشور داریم، گفت: برای استفاده از این استعدادها باید به گفت‌وگو و مقایسه در این حوزه بپردازیم، به علاوه برگزاری این چنین نمایشگاه‌هایی نیز می‌تواند در این رابطه مفید باشد.

وی اضافه کرد: نباید نگران این موضوع باشیم که بکار بردن فناوری‌های نوین در عرصه صنعتی یا کشاورزی باعث اشتغال زدایی می‌شود، این امر طبیعی است و باید به ازای مشاغلی که از بین می‌روند، فرصت‌های شغلی جدیدی را به وجود آوریم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با خاطر نشان کردن اثرگذاری فزاینده حوزه‌های مرتبط با ICT در توسعه اقتصاد دیجیتالی، بر نقش گسترده حاکمیت برای حمایت و تقویت این عرصه تاکید کرد. وی با اشاره به طرح تکاپو که در حوزه ICT انجام شده است، بیان کرد: اگر کسب و کارها شکل بگیرند، لزوما باید از IOT استفاده کنند. در حال حاضر طرح تکاپو در هشت استان کشور اجرا شده است که در این میان کردستان و یزد موفق‌ترین این استان‌ها در عرصه اشتغال‌زایی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده‌اند.

جهرمی با اشاره به ضرورت به وجود آوردن یونی کورن‌ها در کشور، گفت: سعی داریم تا با تقدیم لوایح مختلف موضوعات را حل کنیم. در این بازار باید مقررات را بطور شفاف و واضح وجود داشت باشد و حاکمیت شرکت‌ها را رشد دهیم.

وی با بیان این موضوع که حیطه خصوصی اطلاعات شرکت‌ها باید حفظ شود، اظهار داشت: حاکمیت باید خط قرمزهایی را در این رابطه تعیین کند. باید به تقویت کسب وکارهای زیر بخش فناوری اطلاعات بپردازیم و به آنها در جذب سرمایه‌گذار و اتصال آنها به کسب و کارهای بزرگ کمک کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به این موضوع که امروز شاخص‌های IOT دستخوش تحول شده است، گفت: در ارتباط با سند توسعه شهر هوشمند به توافقاتی دست یافتیم. در صورتی که آنها ملاک‌های خود را مشخص کنند، بطور اتومانیک بازاری بزرگ برای فعالان و کسب وکارهای این حوزه‌ها به وجود می‌آیند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کابینه دوازدهم در سومین کنفرانس تخصصی اینترنت اشیا در مورد انقلاب چهارم صنعتی، بیان کرد: اقتصاددانان مطرح دنیا در این مورد بارها صحبت کرده‌اند، آنها معتقدند که بر خلاف سه انقلاب صنعتی پیشین، انقلاب چهارم در کمتر از ۱۰ سال شکل خواهد گرفت و با نقش‌های جدیدی که ایجاد می‌کند، شاهد بهبود شاخص‌های بهره وری خواهیم بود.

محمدجواد آذری جهرمی با ذکر این نکته که در انقلاب صنعتی چهارم، حدود 8 تا 9 درصد مشاغل عناوین جدیدی هستند که قبلا وجود نداشتند، افزود: باوجود بهبود بهره‌وری و علیرغم رشد اقتصادی، در بخش صنعت و کشاورزی با کاهش تقاضای شغل روبرو هستیم که یعنی در این حوزه‌ها باید تعدیلاتی را انجام دهیم، این در حالی است که بخاطر موضوعات اجتماعی جلوی آن گرفته می‌شود و تحولی رخ  نمی‌دهد.

وی ضمن اشاره به شاخص‌های بالای مهارت راه‌اندازی کسب و کارهای نوپا در بین جوانان ایرانی، متذکر شد: این در شرایطی است که شاخص‌های ریسک پذیری در کشورمان پایین می‌باشد و در حوزه شبکه سازی و توسعه شبکه‌های اجتماعی از نظر فرهنگی دچار مشکل هستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با خاطر نشان کردن همراه بودن خلاقیت با نوآوری، بیان کرد: خلاقیت بدون نوآوری به نتیجه نخواهد رسید.

وی به ضعف عملکرد کسب و کارهای نوپای داخلی در مورد بین المللی شدن، گفت: مشکلات نظام بانکی و پرداخت آنلاین از جمله دلایل این ضعف است.

عضو کابینه دولت دوازدهم از درک عمومی به عنوان اولین گام در جهت حل این مشکلات نام برد و اضافه کرد: به همین علت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف شد تا ضمن مذاکره با دستگاه‌های مختلف، زمینه درک عمومی را فراهم کند، در این بین مشخص شد که حدود ۹۵ درصد از مسئولان درک درستی از آنچه درحال رخ دادن است، نداشتند.

جهرمی ضمن اشاره به یک ماه فرصتی که رئیس جمهور برای مشخص کردن شاخص‌های اقتصاد دیجیتال کشور تعیین کرده است، تشریح کرد: در اقتصاد دیجیتال دو حوزه خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات و همچنین صنعت بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

وی با خاطر نشان کردن این موضوع که در حوزه صنعتی زمانی ۳۰ شرکت تولید کننده سوویچ داشتیم که سامسونگ شروع به فعالیت کرد، اما امروز در این حوزه دچار عقب ماندگی هستیم، متذکر شد: در عرصه اقتصاد دیجیتال که یکی از پایه‌های آن اینترنت اشیا است، زمان پوپایی آن به شمار می‌رود، یعنی چنانچه با راهبرد وارد این عرصه شویم، عقب ماندگی نخواهیم داشت و می‌توانیم سهمی از بازار بین المللی را از آن خود کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور با اشاره به فعالیت طرح تکاپو در راستای اشتغال جوانان در هشت استان کشور، ادامه داد: در مجموع ۱۲۰ تفاهم‌نامه در این طرح به امضا رسید که ۳۴ تفاهم‌نامه آن اجرایی شده است و در سه استان این طرح نتیجه مطلوب‌تری را داشته است.

وی اضافه کرد: طرح تکاپو در استان کردستان ۱۶۰۰ شغل، در استان یزد ۲۰۰۰ شغل و در استان خراسان رضوی بخاطر مزیت گردشگری ۲۰۵۰۰ شغل به وجود آورده است.

این مقام مسئول اولین چالش پیش روی اشتغالزایی را مهارت نامناسب افراد دانشگاهی در کشور دانست و گفت: به علاوه هنوز ‌نهادهایی برای حمایت از کسب وکارهای نوپا نداریم و برند ایرانی در حوزه بین الملل وجود ندارد.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید، با خاطر نشان کردن اینکه ظرفیت بازار ایران از امارات کمتر نیست، اظهار داشت: در حال حاضر یک شرکت یونی کورن یک میلیارد دلاری در امارات در زمینه حمل ونقل مشغول فعالیت است.

وی با اشاره به این موضوع که در گذشته شاخص ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورها بر مبنای ضریب نفوذ تلفن ثابت و میزان پهنای باند سنجیده می‌شد، تصریح کرد: امروزه این شاخص‌ها بر اساس تعداد خانه‌های هوشمند سنجیده می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: اگر از فرصت‌های پیش رو استفاده کنیم، بزرگترین سکوی پرتاب پیش روی جوانان و بهبود وضعیت معیشت مردم خواهد بود و چنانچه از آن استفاده نکنیم بزرگترین تهدید برای ماست.

    نظرات