5 اصل موفقیت در فریلنسینگ
برای این که فریلنسرها بتوانند در کار خود موفق باشند باید از یک سری اصول و خط مشی پیروی کنند. به این ترتیب آن ها میتوانند کارهای خود را با نظم بهتری پیش ببرند و دیگر در انجام کارها دچار آشفتگی فکری نخواهند شد. در این مقاله قصد داریم به پنج مورد از اصولی که هر فریلنسری باید به آن ها پایبند باشد، اشاره کنیم.
اکوسیستم - کارشناسان پیش بینی میکنند که حدود 43 درصد از نیروی کار تا سال 2020 فریلنس خواهند بود و دلیل این امر هم روشن است: شما توسط فریلنسینگ هم میتوانید رئیس خود باشید و هم میتوانید درآمد مورد نیاز خود را تامین کنید. چه شما از فریلنسینگ به عنوان شغل دوم خود استفاده کنید و چه به صورت تمام وقت تمرکز خود را بر روی این کار قرار دهید به شما پیشنهاد میکنیم تا از این پنج قانونی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد، پیروی کنید تا علاوه بر رسیدن به اهداف خود، شادی و نشاط نیز در کار شما حفظ شود.
1 – در تمام طول شبانه روز در دسترس نباشید !
یکی از راه هایی که میتوان با مشتری ارتباط مثبت برقرار کرد و با آن قرارداد بست، آن است که اعلام کنید که شما میتوانید زمان بیشتری در دسترس او باشید. در واقع پس از این که ساعت کاری معمول شما (ساعت 9 صبح تا 5 عصر) به پایان رسید، مشتریان توقع دارند که به محض درخواست از شما به آنها پاسخ دهید. به عبارت دیگر بخشی از شیوه فریلنسینگ که مشتریان را جلب میکند توانایی کار کردن در تمام طول شبانه روز است. مشکل اینجا است که شیوه کار کردن شما، سابقه شما را شکل میدهد. اگر شما به مشتریان خود بگویید که میتوانید پروژه ای را که دیر وقت در شب برایتان ارسال کرده است، تا صبح به او تحویل دهید، در واقع این پیام را برای آن ها میفرستید که شما ساعت کاری مشخصی ندارید و شما میتوانید کارهای آن ها را خارج از برنامهای که ممکن است در تقویم کاری شما وجود داشته باشد، انجام دهید. اگر شما چنین درخواست هایی را بپذیرید این روند ممکن بارها برای شما تکرار شود. تا زمانی که تعداد مشتریان شما زیاد نباشد، ممکن است این موضوع چندان به چشم نیاید. اما به محض این که تعداد مشتریان شما بالا برود این وضع قابل تحمل نخواهد بود. شما میتوانید هر زمانی که خودتان دوست داشتید کار کنید اما برای مشتریان خود حد و مرز تعیین کنید، به طوری که آن ها بدانند که چه زمانی میتوانند با شما تماس بگیرند یا چه زمانی میتوانند انتظار تحویل پروژه را داشته باشند. اگر به این شکل عمل کنید دیگر در کار خود دچار استرس نمیشوید و بهره وری شما کاهش پیدا نمیکند.
یکی از مواردی که باید مورد توجه قرار دهید آن است که شما باید زمانی را به مدیریت کارهای خود اختصاص دهید. زمان استاندارد معمولا 40 ساعت در هفته است که این زمان میتواند به 50 تا 60 ساعت نیز افزایش پیدا کند. اگر هفته کاری استاندارد ۴۰ ساعت شما، به ۵۰ تا ۶۰ ساعت کار افزایش پیدا کند، فرصت نمیکنید سفارشها را بررسی کنید و بهترین پروژهها را از میان آن ها انتخاب کنید.
2 – درباره کاری که انجام میدهید، سختگیر باشید
در هر کسب و کار موفقی، مدیران اجرایی از کاری که قصد انجام آن را دارند درک درستی دارند و به خوبی با اهداف فعلی و آینده شرکت آشنایی دارند. متاسفانه فریلنسرها در این امر مصالحه میکنند. آن ها بیشتر تلاش میکنند تا تقویم کاری خود را با پروژه های گوناگون پر کنند تا بتوانند درآمد بیشتری بدست آورند. آن ها بصیرت و بینش خود را از دست میدهند و بیشتر به سود و درآمد خود فکر میکنند تا خوشنودی و رضایت خود از کاری که انجام میدهند. همچنین برخی اوقات زمانی که به آنها انتقاد میشود، به آن بی توجهی میکنند. با این حساب تعجبی ندارد که آن ها روزبهروز ناخوشنودتر از قبل میشوند و هیچ رغبتی به کاری که انجام میدهند، ندارند. به عنوان یک فریلنسر برای خود یک اصول کاری تعیین کنید و اهداف خود را مشخص نمایید.دقیقا همانطور که یک مدیرعامل این کار را انجام میدهد. به این موضوع فکر کنید که امروزه با جهانی شدن و وابستگی بسیاری از کسب و کارها به اینترنت مشتریان بالقوه زیادی برایتان وجود دارند. مشتریانی که ارزش زیادی دارند و به کیفیت کار شما اهمیت میدهند.
3 – منظم باشید
زمانی که تعداد پروژه های دریافتی شما افزایش مییابد باید بررسی کنید که به طور همزمان چند کار را در دست انجام دارید و هر کدام از آن ها هم اکنون در چه وضعیتی قرار دارند. پیشنهاد ما به شما این است که نرم افزاری پیدا کنید تا مواردی همچون، تقویم، یادآوری، لیست کارهایی که باید انجام شوند و غیره را پشتیبانی کند تا بدین وسیله بتوانید وظایف خود را بهتر مدیریت کنید. سعی کنید تمام کارهایتان را در چنین برنامههایی یادداشت کنید و تصور نکنید که همه چیز را میتوانید به خاطر بسپارید چون اینگونه نخواهد بود.
4 – زمانی که چیزی را نمیدانید، ناآگاهی خود را بپذیرید
شاید تعجب کنید اما اکثر کاربران با چنین جمله ای مشکلی ندارند:
- درباره سوال شما تحقیق میکنم.
چیزی که باعث نارضایتی آن ها میشود این است که در ارائه جواب به آن ها تاخیر زیادی داشته باشید. این موضوع میتواند اینگونه برداشت شود که یا شما مهارت کافی ندارید یا این که درک درستی از مسئله نداشتید که نتوانستید تاکنون به جواب برسید. به جای این که بخواهید خود را یک کارشناس خبره نشان دهید، بهتر است بر روی روابط قوی و بلند مدت با مشتریانتان تمرکز کنید. از متخصصانی که در آن حوزه خاص اطلاعات دارند کمک بگیرید و اگر فکر میکنید که شخص دیگری بهتر میتواند به حل مسئله کمک کند، بدون تعارف بگویید که قصد دارید از طریق ارجاع دادن مسئله یا سفارش به شخص دیگری کار را انجام دهید. در صورتی که نمیتوانید کاری برای مشتری خود انجام دهید، به هیچ وجه سفارش او را نپذیرید. مشتریان از صداقت شما خوشحال خواهند شد و مطمئنا روابط خود را با شما به همین دلیل حفظ خواهند کرد.
5 – بودجه
باور غلط بسیاری از افراد این است که در فریلنسینگ به دلیل اینکه پروژه ها در زمان های متفاوتی در دسترس فریلنسرها قرار میگیرد آن ها نمیتوانند بودجه بندی درستی انجام دهند. اولین قانون این است که تا زمانی که به تعداد مشتریان قابل قبولی در ماه نرسیده اید، شغل اصلی خود را ترک نکنید. بنابراین بودجه بندی اولیه خود را بر اساس درآمد ثابت و همیشگی خود تنظیم کنید سپس در طول شش ماه بررسی کنید که از طریق فریلنسینگ به چه میزان درآمدی میتوانید برسید. هم چنین میزان زمانی را که صرف فریلنسینگ میکنید در نظر داشته باشید. این کار به شما کمک میکند تا ببینید که آیا امکان دارد که فریلنسینگ را به عنوان یک شغل پاره وقت انتخاب کنید یا خیر.
جدا از این که فریلنسینگ را به عنوان شغل پاره وقت انتخاب میکنید یا تمام وقت، زمانی که شما بتوانید برآوری از درآمد خود بر اساس میزان ساعات کاری داشته باشید در نتیجه میتوانید حد پایین درآمد فریلنسینگ خود را به عنوان پایه درآمدی خود در نظر بگیرید و سپس بودجه خود را بر این اساس تنظیم نمایید. اگر برخی اوقات درآمد بیشتری از حد انتظار داشتید، آن پول اضافی را برای ماههایی که ممکن است درآمد چندانی نداشته باشید پس انداز کنید. اگر درآمد شما به طور پیوسته در حال افزایش است، مجددا محدوده درآمدی خود را محاسبه کنید و بودجه خود را بر اساس برآورد جدید تنظیم نمایید.
نظرات