جهانگیری: باید اتکای اقتصاد کشور به نفت را کم کنیم

جهانگیری: باید اتکای اقتصاد کشور به نفت را کم کنیم

اسحاق جهانگری (معاون اول رئیس جمهور) ضمن تاکید بر لزوم توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: اقتصاد دانش‌بنیان و بهره‌گیری از جوانان تحصیلکرده به عنوان مهمترین سرمایه فعلی کشور، تنها جایگزین اقتصاد نفتی است.

به گزارش اکوسیستم، جهانگیری در نشستی که روز دوشنبه با حضور کارآفرینان، منتخبین استارتاپ‌ها و واحدهای دانش بنیان در پارک فناوری پردیس برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه از 100 سال پیش تاکنون اقتصاد ایران به نفت متکی بوده است، اظهار داشت: شرایطی که امروز با آن روبرو هستیم، ما را مجبور می‌کند به سوی کاهش اتکای اقتصاد کشور به نفت پیش برویم.

وی افزود: درآمدهای حاصل از فروش نفت و فرآورده‌های آن اجازه نمی‌دهد که حتی ضعف‌های شیوه اداره کردن کشور مشخص شود، بطوریکه اگر در مقطعی نظام کارشناسی کشور متلاشی و دچار آسیب گردد، هیچ کسی فکر نمی‌کند که اتفاق بدی افتاده است و به این موضوع توجه نخواهد شد که تصمیمات اشتباهی که در اثر ضعف بدنه کارشناسی اتخاذ می‌گردد، می‌تواند آینده کشور را به خطر بیندازد.

معاون اول رئیس جمهور متذکر شد: یکی از این خطراتی که درآمدهای نفتی را تهدید می‌کند، به پایان رسیدن نفت است. این مسئله کشور را به فقر و فلاکت مبتلا خواهد کرد.

وی ادامه داد: زمانی می‌گفتیم که چاه‌های نفت را به روی بعضی از کشورها ببندیم و باور داشتیم که کشورهای نفتی از طریق عدم فروش نفت می‌توانند غرب را تنبیه کنند، ولی در سال‌هایی که کشور تحریم بود، عکس این موضوع رخ داد و غربی‌ها با عدم خرید نفت، ما را تحریم کردند و سقف فروش نفت برای ایران تعیین کردند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: اینکه بعضی‌ها بیان می‌کنند که اتکای اقتصاد کشور را از نفت به سوی کشاورزی، معادن یا توریسم هدایت کنیم، شاید توصیه خوبی باشد ولی حوزه‌های کشاورزی و معدن نمی‌توانند جایگزینی برای درآمدهای نفتی باشند.

وی با خاطرنشان کردن این موضوع که مهمترین و اصلی‌ترین فرصت و سرمایه‌ای که کشور دارد، دانش جوانان تحصیلکرده است، گفت: ایران جایگاه چهارم را از نظر برخورداری از مهندسان در دنیا دارد و امروز جوانان تحصیلکرده کشور مجموعه‌ای هستند که می‌توانند بخش عمده‌ای از مشکل اتکاء اقتصاد به درآمدهای حاصل از نفت را حل کنند.

    نظرات