اینوتکس 2018 میزبان 350 شرکتکننده از اکوسیستم استارتاپی خواهد بود
هفتمین نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری (اینوتکس ۲۰۱۸) از ۱۴ لغایت ۱۶ تیر ماه سال جاری در محل نمایشگاههای تخصصی شهرداری تهران با حضور بیش از 350 مشارکتکننده برگزار میشود.
به گزارش اکوسیستم، این نمایشگاه توسط پارک فناوری پردیس با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کشور و با همراهی فعالان بخش خصوصی برگزار خواهد شد. رویداد امسال میزبان بالغ بر 350 مشارکتکننده از بخشهای مختلف اکوسیستم استارتاپی از جمله استارتاپها و شرکتهای فناور و دانشبنیان است.
اکبر قنبرپور (دبیر نمایشگاه اینوتکس 2018) از شهر هوشمند به عنوان موضوع اصلی این رویداد نام برد و گفت: نمایشگاه امسال با توجه ویژه به مباحث مدیریت هوشمند انرژی، حمل و نقل هوشمند، اینترنت اشیا، زیرساختهای هوشمند، بهداشت و سلامت هوشمند و البته محیط و محل زندگی هوشمند طراحی شده است.
قنبرپور اعلام کرد که کشورهای خارجی نیز در این رویداد حضور دارند. البته نکته فابل توجه این است که کشورهای مذکور از نظر سطح فناوری در سطح پایینتری نسبت به ایران قرار دارند. به این ترتیب زمینه صادرات فناوری مهیا خواهد شد.
وی در خصوص حاضرین در این دوره از نمایشگاه گفت: بالغ بر ۱۵۰ استارتاپ، ۵۰ مخترع، ۲۰ شرکت سرمایهگذاری، ۲۰ شتابدهنده، ۴۰ سرمایهگذار فرشته کسب و کار و ۱۲۰ شرکت فناور در هفتمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری حضور دارند.
در دورههای پیشین، اینوتکس فقط میزبان شرکتهای فناور بزرگ بود، اما این رویه از سال گذشته تغییر کرد و استارتاپها نیز در این نمایشگاه حضور پیدا کردند. دبیر هفتمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری اعلام کرد که امسال شاهد حضور استارتاپها به شکل گستردهتری خواهیم بود.
استارتاپها را دستهبندی کردیم و ۳۰ درصد آنها را در حوزه شهر هوشمند جای دادیم. ۷۰ درصد باقیمانده نیز شامل عمومی میشوند و باید در مراحل اولیه خود باشند، به بیان دیگر استارتاپهایی که هنوز به سرمایهگذاریهای کلان نیاز ندارند.
دبیر نمایشگاه اینوتکس 2018 در مورد ویژگیهای استارتاپهایی که در نمایشگاه امسال حضور خواهند داشت، گفت: استارتاپها را دستهبندی کردیم و ۳۰ درصد آنها را در حوزه شهر هوشمند جای دادیم. ۷۰ درصد باقیمانده نیز شامل عمومی میشوند و باید در مراحل اولیه خود باشند، به بیان دیگر استارتاپهایی که هنوز به سرمایهگذاریهای کلان نیاز ندارند.
وی ادامه داد: جایگاه برای ۱۵۰ استارتاپ در نمایشگاه امسال، قطعا کم است. باید تلاش کنیم تا سال آینده فضای بزرگتری را فراهم کنیم. امسال نیز به علت محدودیت فضا مجبور شدیم فقط میزبان این تعداد استارتاپ باشیم.
روندی که هفتمین نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری در پیش گرفته است، این تصور را به وجود میآورد که این نمایشگاه به رقیبی برای الکام استارز تبدیل خواهد شد. قنبرپور در این مورد تشریح کرد: الکام استارز یک نمایشگاه و رقابت استارتاپی است که بخشی از یک رویداد بزرگ محسوب میشود. اما داستان نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری فرق دارد، زیرا رویدادی است که به شکل اختصاصی اینکار را انجام میدهیم. من تصور نمیکنم قرار باشد جای همدیگر را بگیریم، اما در این رویداد تلاش داریم تا تمام اجزا را در کنار هم قرار دهیم.
همچنین رضا غیابی (عضو اتاق فکر رویداد اینوتکس) با اشاره به حضور ارائهدهندگان زیرساخت به شرکتها و استارتاپها در این دوره از نمایشگاه، گفت: در نمایشگاه امسال بخش مجزایی را برای ارائه کنندگان زیرساخت از جمله اپراتورها، مرکز مالکیت معنوی، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، فرابورس ایران، پلیس فتا و همه نهادهایی قانونگذار و فرادستی برای ارتباط با استارتآپها اختصاص دادهایم و تلاش داریم از این فرصت به منظور رشد و شکوفایی این کسب و کارها بهره ببریم.
سید علی هزاوه (مدیر مرکز شتابدهی نوآوری و عضو اتاق فکر اینوتکس) به این نکته اشاره کرد که با برگزاری این رویداد، مردم و تمام نهادهای جامعه با تحولاتی که در آینده پیش روی ایران قرار دارد و میتواند سبک زندگی، کسب وکار و به طور کلی اقتصاد ایران را تغییر دهد، آگاه و همسو میشوند.
نظرات