برگزاری پنل تخصصی صادرات اپلیکیشن‌های موبایل در عصر تحریم

برگزاری پنل تخصصی صادرات اپلیکیشن‌های موبایل در عصر تحریم

نخستین پنل صادرات اپلیکیشن های موبایل در عصر تحریم با حضور حمیدرضا احمدیان مدیرکل نوآوری و سرمایه‌گذاری وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات، سجاد مروجی معاونت علمی و ریاست‌جمهوری، امیرحسین اسدی دبیر علمی جشنواره رسانه‌های دیجیتال، مهدی یوسف زاده مهدی یوسف‌زاده، معاون ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و امیرسرکندی دبیر پنل، صبح امروز در سالن شماره سه مرکز همایش های رازی برگزار شد.

به گزارش اکوسیستم به نقل از ستاد خبری جشنواره رسانه های دیجیتال سلامت ، در این پنل احمدیان با اشاره به اهمیت توسعه اقتصاد فاوا، گفت: با وجد تحریم در هر صورت ما صادرات داریم،اما تمرکز روی مسائل صنعتی کارخانه‌ای و کشاورزی است، در حوزه محصولات های‌تک، دانش بنیان و آی سی تی کمتر توجه شده است و به اقتصاد اطلاعات کمتر توجه شده است. او افزود: ما هنوز در آغاز راهیم امروز صد استارتاپ را در نمایشگاه می بینیم اما نباید موضوع تجارت الکترونیکی را نادیده گرفت، درکشور سایت‌هایی را داریم که در این حوزه کار کنند اما در عرصه بین الملل در این حوزه کاری نکردیم، مسیر تجارت الکترونیک جامعه به سمت تجارت از پلتفروم های موبایلی بوده است اما آیا ما به درستی از این فرصت استفاده کرده ایم. باید بدانیم تسلط بازار موبایل تسلطی دائمی و جدی دارد، درباره محتوا هر چه کار کنیم باز هم کم است، مسئله بعدی تمرکز برشاخص های بازار الکترونیک است، باید بدانیم این ها پارامترهای بین المللی است و ما باید ببینم در این حوزه چه همگرایی را ایجاد کردیم و حالا باید به این مسئله برسیم که حضور در بازار بین الملل به چه شکل خواهد بود؟ احمدیان با بیان این پرسش که آیا متولیان امروز در حوزه صادرات همگرا هستند، گفت: امروز تحریم ساده ترین سناریو است و مشکل است مسائل داخل کشور است ، از طرف مشکلات لجستیکی و آشنایی نداشتن با استاندارد ها و همینطور مهارت های فردی جزو مشکلات جدی است . به گفته او با وجود همه مشکلات با بالا بردن توان ها می‌توان همه این تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد، برای مثال کشور های منطقه بهترین فرصت برای ارائه خدمات محتوایی ایران است. او با اشاره به بسته حمایتی فاوا گفت: ما در اولین قدم نیاز به یک سیستم ثبت نامی مناسب داریم در قدم بعدی باید توسط بخش خصوصی پایانه های صادراتی موقت ایجاد کنیم در نهایت باید به فضای فری لنسری برسیم. مدیر کل نوآوری و سرمایه گذاری وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات اظهار کرد: ایجاد این فضا حداقل کاری است که در این شرایط برای کشور می توانیم انجام دهیم ، اگرکشور های دیگر را مطالعه کنیم متوجه می شویم در این سال‌ها کشور ها انرژی زیادی را برای برنامه نویسان گذاشته اند، اما تنها مسئله حضور برنامه نویسان نیست آن ها به پشتیبانی ، بازاریابی و... نیاز دارند. بیشترین کمک را به توسعه این فضا هم بخش خصوصی می تواند کند، بایدکانون های پشتیبانی تولید شود، پلت فرم های واسط در راهبری و ایجاد شود. او ادامه داد: بخش خصوصی باید نحوه ورود به بازار را بین المللی و اخذ پروژه را اموزش دهد همچنین ایجاد برند فری لنسری برای کشور وپشتیباتی کشور از مهمترین کارهایی است که می تواند انجام شود.

سخنران بعدی امیر سرکندی بنیان گذار شرکت ام تیم و دبیر پنل صادرات اپ در عصر تحریم بود ، او با بیان اینکه رویکرد ما در این باره باید ارائه راهکار به علاقه مندان باشد، گفت: بیشترین موضوعی که ما امروزدرگیر آن هستیم نوسان قیمت دلار است، اما هنر ما باید تبدیل این تهدید به فرصت باشد. به گفته او ما زمانی به سراغ صادرات می رویم که دارای استاندارد بین المللی و کیفیت کافی باشد از طرف دیگر باید قیمت رقابتی داشته باشیم ، یعنی هزینه تولید پایین و سود بالا را داشته باشیم از طرف دیگر فری لنسرها می توانند بدون نیاز به نماینده فروش در کشور های مختلف فروش داشته باشند ، توجه کنیم که تلفن های هوسمند در دنیا بیش از 2 میلیارد و 3 میلیون بوده اند ، حجم بازار اپ های موبایل 58 بیلیون دلار است. او اظهار کرد: حالا سوال این است که چگونه فروش داشته باشیم ؟ ساده ترین راه استفاده فروش است و از طرف دیگر فروش درون برنامه و پریمیوم و همینطور فروش از طریق تبلیغات و دیتا بیس ها را داریم این ها در بلک مارکت ها فروش خوبی دارند. سرکندی با برشمردن رویکرد های فروش اپلیکیشن گفت: دو رویکرد ساده وجود دارد ، اول سفارش گرفتن و دوم قرار دادن اپ در اپ استور ها ، یکی از فرصت هایی که ما داریم این است که بسیار به فرهنگ های شرقی نزدیکیم و می توانیم محتوای مناسب در منطقه تولید کنیم. او افزود: زمانی که شما به صادرات فکر میکنید باید به جای دنیای 80 میلیونی به 8 میلیارد فکر کنید شما میتوانید 8 میلیاردیکه وجود دارد فکر کنید. سرکندی با مقایسه تو برنامه کافه بازار و گ

وگل پلی گفت: حداقل قیمت اپ های پولی گوگل پلی 99 سنت است در صورت صد دانلود در روز حداقل درامد شما 2هزار دلار خواهد بود . پس از سرکندی نوبت به سجاد مروجی رییس کارگروه سلامت الکترونیکی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رسید، به گفته او حوزه ای هلس جایی برای کارکردن بسیاری از شرکت های دانش بنیانی می تواند باشد و ما باید کمی از حوزه اپ فراتر رویم. او ارائه امار از درآمد جهانی سلامت بر بستر موبایل گفت: رشد بازار سلامت بسیار بالا و رو به توسعه بوده است ، در حوزه موبایل خیلی از بحث ها خارج از اپ ها انجام شده و به ریموت مانیتوریگ مربوط بوده است،در ایران مشکلی که وجود دارد این است که بیشتردر حوزه محتوایی بوه است و اکثرا کپی منابع غیر معتبر بوده است. مروجی ادامه داد: ارزش افزوده در بخش های مختلف دنیا بر اساس ترندی که در قسمت های مختلف بوده است متفاوت بوده است، بنابراین جنس نگاه نسبت به بازارهدف اهمیت پیدا میکند. به گفته او کریدور صادراتی خدمات و فناوری سلامت الکترونیکی به دلیل اهمیت توسعه این بخش توسط دولت دنبال شده‌است، بسیاری از اپ‌های سلامتی حتی مشاور پزشک در کنار خود ندارند و معاونت وظیفه دارد تا نظارتی بر این حوزه داشته باشد. مروجی افزود: بسیاری از سرویس هایی که ارایه می شود آمار گمرکی ندارد، شاید به لحاظ بازار ایران و استانداردهای دولتی آنها مجوزها را دریافت کنند اما در حوزه بین المللی ممکن است به هیچ وجه نتوانند حتی مجوزهای اولیه را دریافت کنند. او به افتتاح کریدور صادرات در سلیمانیه عراق هم اشاره کرد و گفت: درحال حاضر در حال جمع آوری اسامی شرکت‌هایی هستیم که علاقه مند به حضور در این کریدور هستند، اما ارزیابی های سخت‌تری نسبت به ایران برای شرکت‌هایی که علاقه به صادرات دارند، خواهیم داشت. آخرین سخنران نیز به اهمیت توسعه اپ ها فری‌لنسری‌ها پرداخت وگفت: نکته‌ای که معمولا دغدغه این افراد است سطح پایین درآمد آن‌ها است در حالی‌که در دنیا میانگین درآمد برنامه نویسان بیشتر از دیگر حوزه است. مهدی یوسف زاده گفت: درایران تا سال‌های گذشته تنها 2و نیم میلیون نفر از حوزه نرم‌افزار درآمد داشته اند، برآورد دولت این است که سهمی بین 3 تا 5 درصد از جی دی پی را همین حوزه داشته باشد، در حوزه فاوا 20 هزار شغل در حوزه برنامه نویسی می‌تواند شکل بگیرد. به گفته او با توجه به پتانسیلی که در جوان‌های ما وجود دارد باید امید زیادی به آینده داشت هرچند که شرایطی که حاکم شده است برخی را دچار مشکل کرده است به ویژه بخش‌های تولیدی را اما این حوزه جزو معدود بخش هایی است دچار مشکل نشده‌اند و هرچه هم که قیمت ها متغییر باشد و بالا برود حتی می توانند از این پتانسیل استفاده کرده منفعت کنند.

نخستین جشنواره رسانه‌های دیجیتال سلامت به ریاست محمدهادی ایازی و دبیری امیرحسین اسدی به‌عنوان دبیر علمی و محمدعلی حجازی به‌عنوان دبیر اجرایی، با شعار «رسانه‌های دیجیتال سلامت، نبض اجتماعی شدن سلامت» از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین موسسه آواي هنر سلامت در مركز همایش‌های بین‌المللی رازی در حال برگزاري است.

    نظرات