با هدف توسعه کشت گیاهان روغنی دیم؛ معاون وزیر جهادکشاورزی بر اجرای پایلوت تحقیقاتی کشت گیاه کاملینا تاکید کرد

با هدف توسعه کشت گیاهان روغنی دیم؛ معاون وزیر جهادکشاورزی بر اجرای پایلوت تحقیقاتی کشت گیاه کاملینا تاکید کرد

نشست مشورتی اجرای پایلوت تحقیقاتی کشت گیاه کاملینا محصول شرکت بیستون شفا از واحد های فناور پارک علم و فناوری کرمانشاه  در سالن اندیشه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه، درنشست مشورتی توسعه کشت گیاه کاملینا  که با حضور دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر سید باقر محمودی معاون توسعه مدیریت منابع سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و دکتر دانیال کهریزی عضو هیات علمی دانشگاه رازی و رئیس هیات مدیره شرکت بیستون شفا برگزارشد برحمایت از توسعه کشت دانه های روغنی به ویژه گیاه جدید کاملینا که مزیت های قابل توجهی در مقایسه با سایر گیاهان روغنی رایج از جمله قابلیت کشت دیم برخوردار است، تاکید شد.
دکترخاوازی با بیان اینکه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ازپروژه های تحقیقاتی اثر بخش و کاربردی حمایت می کند، افزود: پروژه های مشترکی با همکاری موسسه های تحقیقاتی مرتبط با این موضوع تعریف شده است.
وی ادامه داد: پایلوت های تحقیقاتی- ترویجی گیاه کاملینا را باهدف تولید روغن و علوفه در اقلیم های مختلف سراسر کشور را در دستور کار قرار می دهیم.
مهندس شهاب خوش خوی مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه با اشاره به اینکه شرکت بیستون شفا یکی از شرکت های تحت حمایت این پارک می باشد که از حدود پنج سال گذشته تحقیق خود را روی گیاه camelina sativa برای اولین بار در کشور شروع کرده افزود: این شرکت فعالیت خود را با هدف کاهش چالش های  تامین  نیاز واردات  روغن، کنجاله و خوراک دام، تناوب ضعیف در کشت دیم در قالب تیم تحقیقاتی در پردیس کشاورزی دانشگاه رازی آغاز کرده است.
وی ادامه داد: این گیاه بی نیاز از آبیاری بوده و در شرایط دیم عملکرد قابل قبولی دارد که کارهای ثبت رقمی بنام سهیل با قابلیت کشت در اکثر نقاط کشور انجام گرفته است.
مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه  در ادامه به ویژگی های کاملینا اشاره کرد و گفت: این گیاه روغنی- دارویی سرشار از امگا۳ و امگا۶ با تعادل مناسب است  و به دلیل سطوح بالایی از آنتی اکسیدان های دارای خواص ضد سرطانی است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: پارک علم و فناوری کرمانشاه با هم افزایی دانشگاه رازی، سازمان جهاد کشاورزی استان و با پشتیبانی وزارت جهاد کشاورزی تمام توان خود را در حمایت از این شرکت دانش بنیان بکار گرفته است.

لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه

    منبع خبر

    پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه

    پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه

    پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه یک پارک علم و فناوری در شهر کرمانشاه می باشد

      نظرات