محققان ایرانی خواص مکانیکی بتن را با ضایعات موکت بهبود دادند

محققان ایرانی خواص مکانیکی بتن را با ضایعات موکت بهبود دادند

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آیا می دانستید ضایعات موکت و فرش می تواند برای کاهش وزن محصولات بتنی همچون بتن های پلیمری و سیمانی به عنوان یک پرکننده ارزان مورد استفاده قرار گیرد؟ از آنجا که در تولید بتن پلیمری به دلیل قیمت بالای رزین مصرفی ملاحظاتی از نظر اقتصادی وجود دارد با افزودن مواد پلیمری دورریز مانند ضایعات موکت اصلاح شده می توان این مشکل را تا حدودی رفع کرد. این مواد می توانند به عنوان یک سبکدانه ارزان و در دسترس برای ساخت بتن های سیمانی با خواص فیزیکی و مکانیکی بهبود یافته نیز مورد استفاده قرار گیرند.

در همین راستا محققان دانشگاه صنعتی اصفهان در طرحی پژوهشی با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با استفاده از ضایعات موکت اصلاح شده، خواص مکانیکی بتن را بهبود دادند. ضایعات موکت به عنوان یک سبکدانه می تواند منجر به تولید یک بتن پلیمری سبک وزن شده تا در کاربردهای مختلف ساختمانی که نیاز به استحکام بالا به همراه وزن کمتر دارند، مورد استفاده قرار گیرد.

حسین فشندی مجری طرح پژوهشی «بررسی اثر ضایعات نساجی (موکت) به عنوان سبکدانه در بتن پلیمری» بیان کرد: هر سال میزان زیادی ضایعات نساجی (موکت) در کارخانه های تولیدی این محصول ایجاد می شود. موکت و فرش از جمله موادی هستند که از نظر حجمی و وزنی درصد بیشتری از ضایعات نساجی را در بر می گیرند که مقدار زیادی از آن ها قابل برگشت به چرخه تولید نیست.

اصلاح خصوصیات فیزیکی و مکانیکی ضایعات موکت

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: بنابراین در محل های دفن زباله دور انداخته می شوند یا درصد کمی از آن ها برای مصرف در صنایع مختلف بازیافت می شوند. به لحاظ زیست محیطی و اقتصادی استفاده دوباره از این نوع ضایعات نساجی یا برگشت آن ها به چرخه تولید از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

حمید رضا پاکروان مجری دیگر این طرح نیز عنوان کرد: بنابراین این طرح پژوهشی برای اصلاح خصوصیات فیزیکی و مکانیکی ضایعات موکت تعریف شد تا با استفاده از آن اثربخشی این ضایعات را بهبود دهیم و همزمان خواص فیزیکی و مکانیکی بتن را بهبود بخشیم. موکت به دلیل ساختار الیافی و فشرده آن، نوعی سازه پلیمری است که خواص مناسبی همچون چگالی پایین دارد و می تواند به تولید محصولات بتنی سبک‌تر کمک کند. در این طرح، اصلاح سطح بر روی قطعات برش خورده موکت انجام شد تا علاوه بر افزایش ثبات ابعادی این سازه الیافی، درگیری آن با ماتریس بتنی افزایش یابد.

وی همچنین عنوان کرد: در نهایت اصلاح ضایعات موکت برای تقویت خصوصیات بتن انجام شد و به دانش فنی آن دست یافتیم. ساخت بتن های سبک، تغییر رفتار شکنندگی بتن و افزایش باربری در کرنش های بیشتر و دستیابی به سنگدانه سبک بر پایه ضایعات نساجی از اهداف این طرح پژوهشی بود.

پایان پیام/۲۵

لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    منبع خبر

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات