جلسه انجمن مدیران صنایع استان گیلان با شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری گیلان
مهندس تطهیری مقدم، مدیر اجرایی انجمن مدیران صنایع استان گیلان ضمن ابراز خرسندی از حضور میهمانان، بیان کرد: در گذشته ارتباط بین دانشگاه و صنعت کمرنگ بود که خوشبختانه با حضور شرکتهای فناور، این ارتباط معنادار شد و انجمن مدیران صنایع استان گیلان برقراری ارتباط با این شرکتها و پارک علم و فناوری را ادای وظیفه خود میدانیم.
وی افزود: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره رونق تولید و همچنین حضور دکتر باستی و نگرش ایشان بهکارِ گروهی، باید بستری را فراهم آوریم که این ارتباط را قوی و توسعه دهد تا شاهد حضور شرکتهای فناور و دانش بنیان در صنایع استان باشیم.
مهندس تطهیری درباره برنامههای انجام شده در توسعه ارتباط با دانشگاه و صنعت گفت: در ابتدا پتانسیل شرکتهای دانش بنیان مشخص شد و اولین نشست در زمینه برق الکترونیک و کامپیوتر با این شرکتهای بود و در هماندیشی بعدی در حوزه قطعات خودرو، نشستی برگزار شد. و توانستیم از بین واحدهایی که مدیران آن علاوه بر دانشگاه، در صنعت هم حضور داشتند با یک زبان علمی مشترک چند شرکت فناور را انتخاب نماییم. از حدود، ۶۰ واحد فناور، در حوزه برق و الکترونیک و قطعهساز ۱۸ واحد را انتخاب کردیم .
وی در ادامه افزود: انتظار میرود بعد از این بتوانیم به شرکتهای دانش بنیان بگوییم که صنعت چه نیازهای فناورانهای دارد که بتوان با کمک حمکم فناوران و شرکت های فناور و دانش بنیان مرتفع نمود.
دکتر باستی رئیس پارک علم و فناوری گیلان در ادامه ضمن بیان برنامههای پارک، از اهداف و برنامههای انجمن و پارک علم و فناوری گفت: انجمن مدیران صنایع یک انجمنی است که ظرفیتهای خیلی زیادی دارد. با توجه به اینکه مدیران صنایع استان در آن حضور دارند هم از نظر نرم افزاری و هم از نظر سخت افزاری میتواند در صنعت استان گیلان ایجاد تحول کند.
با مطالعه اهداف انجمن و اساسنامه و بخش هایی که مربوط به انجمن و مدیران صنایع است نکات خوبی را شاهد بودیم از جمله پیشگیری از مشکلاتی که می تواند برای مدیران صنایع به وجود بیاید.
در بحث سرمایهگذاری، صنعت و صنایع و انجمن مدیران با ایجاد یک شبکه، مهمترین تاثیری که میتواند داشته باشد ارتقا سطح عملکردی صنایع استان است.
وی افزود: پارک علم و فناوری گیلان به عنوان یکی از قدیمیترین پارکهای کشور که در استان گیلان شروع به فعالیت کرده از ۳۰۰ شرکت فناور و هسته که در زمینههای مختلف فعالیت دارند، تشکیل شده است که می تواند در رفع موانع صنعت کارگشا باشد.
دکتر باستی تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان این خصوصیات را دارند که کسب و کارهایی را ایجاد کنند. که نوین باشند، یعنی کسب و کار متفاوت و در آن علم و دانش نهفته است که در پشت این کسب و کار میتواند ارزش افزوده اضافه کند. در شرایط تحریم و شرایطی که وضعیت کشور را میبینیم با توجه به اینکه صنعت ما تحت تاثیر این تحریم قرار گرفته این اثرات منفی را در شرکتهای دانش بنیان کمتر میبینیم چون دانش در آنها رکن اساسی و اصلی است که این رکن قابل تحریم نیست.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان درباره اقدامات انجام گرفته افزود: اولین اقدام ما اطلاع رسانی دستاوردهای شرکت های فناور مستقر در پارک بود که این مجموعه به صورت کتابچه تدوین و در اختیار مخاطبان قرار می گیرد.
در گام بعدی یک شبکهسازی بین اعضای پارک به نام " پارک گپ " تشکیل شد که در این گپ دوستان پارک علم و فناوری، ظرفیتهای مهم را با کمک مدیران شرکت های فناور، شناسایی کرد، و توانست با حضور تعدادی از شرکتها و برخی صاحبان صنایع، این اکوسیستم را معرفی نماید تا بتوانیم یک ارتباط قوی و تعریف شده را ایجاد کنیم.
دکتر باستی با اشاره به برپایی نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش (فن بازار تهران ) گفت: در سال گذشته و در فنبازار نیازهای بخش صنعت با عنوان "تقاضای فناوری" جمعآوری و توانمندیهای شرکتهای فناور با عنوان " عرضه فناوری " در نماشگاه برای اولین بار ارائه شد. به این ترتیب که به جای برگزاری نمایشگاه معمول، نمایشگاه معکوس خواهیم داشت یعنی به جای این که توانمندی صنایع، نمایش داده شود نیازهای شرکتها اعلام شود تا شرکتهای دانش بنیان بتوانند بر اساس اعلام نیازهای صنایع کار را اقدام کنند که انشاالله جزو برنامههای پیش روی ما است.
در پایان این نشست ، مدیران شرکتهای دانش بنیان ضمن معرفی شرکت و محصولات دانش بنیان خود، زمینه های همکاری خود در بخش های صنعت را عنوان کردند.
در همین رابطه، آقای کوهستانی از امور موسسات پارک علم و فناوری گیلان درباره برپایی این نشست گفت: قرار بود که پارک را به مجموعه های بزرگ تر و صنعت استان بشناسانیم و این ارتباط دو طرفه را بین شرکتهای فناور مستقر در پارک و شرکتهایی که در استان، برقرار سازیم، در همین راستا در دومین نشست "پارک گپ" مقرر شد؛ که نشست هماندیش در خصوص شناسایی نیازهای بخش صنعت و ارائه توانمندیهای شرکتهای فناور و دانش بنیان برپا گردد.
آقای مهندس کوهستانی گفت: درپایان این نشست مقرر شد با همراهی و هماهنگی انجمن مدیران صنایع، بازدیدهایی از برخی از شرکتهای صنعتی که نیاز به همکاری داشته باشند، صورت پذیرد.
نظرات