«چدن نشکن» ساخت داخل پایه‌های صنعت برق را محکم کرد

«چدن نشکن» ساخت داخل پایه‌های صنعت برق را محکم کرد

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از دوران آهنگری سنتی که پیشینه ای به قدمت تاریخ کشف فلزات توسط بشر دارد هزاران سال گذشته است. پیدایش و کشف فلزات گوناگون دست انسان را در ساخت تجهیزات مورد نیازش گشوده و فناوری‌های ترکیب و بهینه کردن این آلیاژها نیز به موازات همین فرآیند توسعه یافته است.

آلیاژ چدن که طیف گسترده ای از انواع را در بر می‌گیرد، به دلیل خواصی چون شکل‌پذیر مناسب، مقاومت در برابر سایش و خوردگی مورد توجه صنایع مختلف قرار گرفته است. یک شرکت فناور داخلی توانسته است آلیاژ چدن نشکن را برای لوله و اتصالات چدن نشکن برای انتقال آب از مراکز تولید به نقاط مصرف تولید کند.

مدیر عامل شرکت " هامون نایزه " با بیان این‌که لوله‌هایی با قطر ۸۰ تا ۸۰۰ میلیمتر،در این کارخانه تولید می‌شود، گفت: عمده این تولیدات در بخش آب و فاضلاب کشور و برای ایجاد شبکه‌های انتقال و توزیع آب و فاضلاب استفاده می‌شود.

نصرالله محمد حسین فلاح رئیس هیات مدیره هامون نایزه با اشاره به ظرفیت صادرات این محصول گفت: از آنجایی که بطور کلی تمامی کشورهای منطقه ما در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارند دسترسی به بازار کشورهای اطراف مهمترین هدف شرکت است. در حال حاضر بازار صادرات محصولات شرکت به کشور اوکراین در مرز اروپا توسعه یافته است.

وی همچنین به ظرفیت تولید سالیانه ۱۰۰ هزار تن اشاره کرد و گفت: شمش فولادی و آلیاژی، پایه برق مخروطی و استوانه ای ، پایه روشنایی و قطعات ریخته گری از دیگر محصولات این شرکت است که موفق به ورود به بازارهای جدیدی در حوزه های ساختمان، برق و خودرو شده است.

مدیرعامل هامون نایزه به تولید پایه‌های برق چدن نشکن به عنوان یکی از راهبردی‌ترین دستاوردهای این شرکت اشاره کرد و گفت: این پایه‌های چدنی در شبکه‌های توریع برق بیش‌ترین استفاده را دارند. از ویژگی های این محصول می توان به قابلیت استفاده در مناطقی که عبور و مرور ممکن نیست یا خاک‌ها برای نصب پایه‌ها ناپایدار است، استفاده کرد.

به گفته این فعال فناور منطقه خلیج فارس با تنوع آب و هوایی گرم و خشک، با کاهش کیفیت خاک و افزایش مناطق بیابانی مواجه است.بنابراین لازم است زیرساخت‌ها و مصالح مورد استفاده در این نوع مناطق تفاوت عمده‌ای با دیگر مناطق داشته باشد تا از خسارات ناشی از طوفان، بادهای شدید، خورندگی خاک و آب در امان باشد.

فلاح، پایه‌های چدن نشکن را راهکاری برای مناطق این چنینی دانست و گفت: این پایه‌ها در کلاس‌های متفاوت و منطبق با نیازهای شرکت‌های نصب کننده ارائه می‌شود. همچنین وزن پایین نسبت به پایه‌های چوبی و بتنی، مقاومت در برابر آتش‌سوزی و تخریب و هزینه تعمیر و نگهداری کمتر از ویژگی‌های پایه‌های چدنی نشکن تولید شده توسط این شرکت است.

پایان پیام/۲۴

لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    منبع خبر

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات