«ساختمانها» عاری از باکتری می شوند
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شاید تا چند سال گذشته، داشتن ساختمانی عاری از عوامل بیماریزا، یک رویای دور از ذهن بود، اما این رویا امروز و به کمک نانوفناور چند گام به واقعیت نزدیکتر شده است. دیوارها و روکش ساختمانها با گستردگی سطح و دسترسی دشوار، یکی از محلهای مناسب برای رشد عوامل آلوده و بیماریزا به شمار میروند، بر همین اساس یک شرکت دانشبنیان کاشیهایی تولید کرده است که از خاصیت آنتیباکتریال به صورت دائمی برخوردارند.
مدیرعامل شرکت نانو پیشتاز پارس، با اشاره به اینکه خاصیت آنتیباکتریال در ماهیت کاشی و سرامیکهای تولیدی گنجانده شده است، افزود: کاشی و سرامیک تولیدی بدون نیاز به مواد ضدعفونی کننده شیمیایی یا افشانه های ضدباکتری، به صورت دائمی در تاریکی و روشنایی آنتی باکتریال بوده و در اثر شستشو یا سایش خاصیت خود را از دست نمیدهد.
مهران سیدمعصومی درباره فرآیند تولید این کاشیها گفت: لعابهای حاوی مواد نانوسرامیکی آنتیباکتریال در این شرکت تولید و طی شدن فرآیند فرآوری و پخت، در متن کاشی و سرامیک قرار میگیرد. این فرآیند با کمک نانوکامپوزیتها، خاصیت آنتیباکتریال را به صورت دائمی در متن محصول ذخیره میکند. خاصیت آنتی باکتریایی کاشی باعث کشته شدن باکتری نمی شود بلکه با ایجاد صدمه در دیوار سلولی باکتری ها آن ها را تجزیه کرده و نهایتا از بین میبرد. از آنجا که لعاب کاشی ها آنتی باکتریال است، پس از فرایند تولید خاصیت آنتی باکتریال آن دائمی می شود.
این فعال فناور با بیان اینکه بیش از ۸۰ مرکز بیمارستانی در کشور به این محصول تجهیز شده است، افزود: این ویژگی مهم، به طور عمده در مراکز بهداشتی و درمانی به ویژه اتاق های عمل جراحی که باید از هرگونه آلودگی مصون باشد، کمک زیادی میکند. به کمک استفاده از این پوشش، میتوان انتظار داشت، استفاده از مواد ضدعفونی کننده که مضرات زیادی برای محیط زیست و هزینههای هنگفتی را به همراه دارد، به طور چشمگیری کاهش پیدا کند.
سیدمعصومی، با اشاره به اینکه دانش فنی تولید این سرامیکها به طور کامل بومی سازی شده است، افزود: فرآیندهای خاصی که در تولید و فرآوری این محصول دانشبنیان به کار میرود، منحصر به فرد است و نمونه خارجی ندارد. همچنین ارزیابیهای داخلی و بینالمللی کارآمدی این محصول را به طور کامل تایید میکند.
مدیرعامل نانوپیشتاز با اشاره به فعالیت بیش از ۳۰ متخصص در این شرکت دانشبنیان گفت: حوزه تخصص این افراد عمدتاً در حوزههایی چون در علوم پزشکی، شیمی، میکروبیولوژی و بیولوژی است و با استفاده از علم نانو ذرات محصولی ارائه شده که آماده ورود به بازارهای اروپایی است. این محصول به چند کشور از جمله آلمان برای ارزیابی ارسال شده است و پس از تایید نهایی وارد بازار این کشورها میشود.
پایان پیام/۲۴
لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
نظرات