برندسازی محصولات دانش بنیان بازار سلول های بنیادی را تضمین می کند
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سومین سمپوزیوم پوست، ترمیم، سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در دانشکده پرستاری و مامایی مرکز آموزشی و درمانی شهید مطهری برگزار شد.
امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این سمپوزیوم که ستاد در برگزاری آن نقش داشت، درباره اهمیت حرکت به سمت ایجاد دانشگاه های نسل سوم و چهارم صحبت کرد و گفت: سال ها برای شکل گیری دانشگاه نسل سوم تلاش شده است اما بیش از تربیت استاد و دانشجوی نسل سومی به مدیر نسل سومی نیاز داریم. ایجاد جریان سازی در این حوزه نیازمند این مسئله است و در این صورت تولید فناوری در کشور نیز رونق می گیرد.
حمیدیه در بخش بعدی سخنان خود به حوزه سلول های بنیادی اشاره کرد و ادامه داد: جمعیت دنیا به سرعت در حال رشد است و اقدامات پزشکی انجام شده در نظام سلامت برای بیماری های مختلف راه حل هایی ارائه داده است اما نتوانسته در این زمینه پاسخگو باشد. اگر ۵۰ سال پیش دیفتری و کزار بیماری های کشنده ای محسوب می شد یا عمل "بای پس" کاری دشوار بود اما امروز این مشکلات وجود ندارد. با این حال بیماری های صعب العلاج هنوز هم وجود دارند.
وی همچنین عنوان کرد: انسان در ۵۰ سال گذشته سعی داشته در علوم پزشکی به سمت درمان قطعی بیماری ها حرکت کند. به نظر می رسد این کار دیگر با داروها و علم بایوتکنولوژی قابل انجام نباشد و نیاز به فعالیت دیگری است. بنابراین در کشورهای پیشرفته برای درمان بیماری های ژنتیکی درصدد جایگزینی برای شیمی درمانی هستند و به سمت ژن درمانی روی آورده اند تا هزینه های سنگین درمان را نیز کاهش دهند. همچنین از این طریق از عوارض طول درمان نیز جلوگیری می کنند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین با اشاره به سرمایه گذاری کشورها در حوزه سلول بنیادی ابراز کرد: این علم روز به روز جای خود را در اقتصاد نیز باز می کند. شرکت های بسیاری در این حوزه سرمایه گذاری کرده اند حتی شرکت های بی ربط به حوزه پزشکی همچون ژنرال موتور و ال جی نیز به این حوزه ورود پیدا کرده اند. در حال حاضر ۹۷۱ شرکت در حوزه سلول های بنیادی، ژن درمانی و پزشکی بازساختی فعالیت می کنند.
وی در ادامه بیان کرد: در دوران قاجار و همزمان با انقلاب صنعتی در اروپا ایران از قافله عقب ماند. در حال حاضر نیز حرکت دنیا در حوزه سلول های بنیادی با سرعت آغاز شده و اگر هم گام با آنها حرکت نکنیم عقب خواهیم ماند و پس از آن باید وارد کننده محصولات باشیم.
حمیدیه فعالیت شرکت های دانش بنیان در این حوزه را تاثیرگذار دانست و گفت: فعالیت شرکت های دانش بنیان در این حوزه رشد خوبی دارد و در حال حاضر بدون وابستگی به خارج از کشور محصولاتی تولید می شود که از ظرف کشت تا محیط کشت متعلق به خود شرکت ها است و تمام فناوری را در داخل کشور توسعه داده اند. این نشان می دهد که حرکت ما به سمت تشکیل صنعت این حوزه آغاز شده است. البته این صنعت در کشور ما جوان است و کم کم شرکت ها و برند ایرانی در حال دیده شدن هستند. برندسازی در سطح بین المللی بازار فوق العادهای در آینده برای این حوزه ایجاد می کند.
«سومین سمپوزیوم پوست، ترمیم، سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی» با برگزاری ۴ کارگاه تخصصی و ۴ پنل و سخنرانی آشنایی محققان با این حوزه و معرفی محصولات آن ها را دنبال کرد.
پایان پیام/۲۵
لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
نظرات