از فرهنگسازی تا شکوفایی ذهن‌های خلاق

از فرهنگسازی تا شکوفایی ذهن‌های خلاق

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آیا تا به حال به اهمیت میخ فکر کرده اید؟ بله میخ. بشر از زمان غار نشینی سودای پیشرفت را در سر می پروراند. این اختراع باعث پایداری تمدن ها شد. در طول تاریخ بشر با اختراعات خود تحول ها آفریده است. لحظه ای شب های تاریک را تصور کنید یا دنیای بدون اینترنت را. هر کدام از اختراعات تاثیرات شگرف در زندگی ما داشته اند. اختراعاتی که رویای گذشتگان ما را واقعی کردند. قطعا در آینده نیز بسیاری از رویاهای امروز ما به واقعیت تبدیل می شود.

اما اختراع زاییده ذهنی خلاق است که باید از ایده پا را فراتر گذاشته و به تولید برسد. در این مسیر برای حفاظت از ایده نیاز به ثبت آن است. کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مسیر در کنار مخترعان قرار می گیرد و از آنها برای ثبت بین المللی اختراع در دفاتر مالکیت فکری معتبر حمایت می کند.

کانون برای حمایت از مخترعان برنامه های مختلفی را دارد. ترویج و فرهنگسازی برای ثبت اختراع میان دانشجویان و اساتید یکی از این اقدامات است. در این راستا کانون اقدام به راه اندازی دفاتر همکار در نهادهای علمی و پژوهش کرده است تا شاهد افزایش آگاهی نسبت به ثبت اختراع باشیم. بنابراین کانون ضمن حمایت از دستاوردهای فکری موسسات علمی و پژوهشی و مراکز نوآور در قالب ثبت اختراع در ادارات ثبت اختراع معتبر جهان، آن‌ها را با اهمیت و ضرورت پتنت (ثبت اختراع) آشنا می کند تا از یک سو جایگاه کشور را در کسب شاخص‌های نوآوری و مالکیت فکری ارتقا دهد و همچنین زمینه‌های لازم را برای تشکیل دفاتر انتقال فناوری در راستای درآمدزایی برای دانشگاه‌ها و ورود آن‌ها به دانشگاه‌های نسل سوم، فراهم کند. بر این اساس در حال حاضر نزدیک به ۶۰ دفتر همکار در مراکز علمی مختلف کشور مشغول فعالیت هستند.

البته برای توانمندسازی کارشناسان این دفاتر کانون در طول سال اقدام به برگزاری دوره های آموزشی می کند. در این دوره ها آموزش ثبت اختراع، پرسش و پاسخ، شبکه سازی و تعامل میان دفاتر مختلف دنبال می شود. به تازگی نیز یکی از این دوره ها برای ۲۴ واحد برگزار شد.

نگار ختمی‌مآب مدیر آکادمی و دفاتر همکار کانون پتنت ایران درباره این دوره ها بیان کرد: زمان و محتوای در نظر گرفته شده برای برگزاری این دوره، بر اساس اولویت‌های زمانی و نیازسنجی‌های اعلام شده از طرف خود دفاتر همکار و در نتیجه طرح پایش صورت گرفته توسط کانون پتنت و بررسی پرسش‌نامه‌ها و بازخوردهای ارسالی توسط نمایندگان دفاتر همکار، انجام گرفته است. انتظار می‌رود که یادگیری مطالب مرتبط با ثبت اختراع، برقراری ارتباط موثر با اعضای کانون، ایجاد تعامل موثر و شبکه‌سازی با دیگر مسئولان و تبادل نظر و انتقال تجربه، به عنوان خروجی‌های محسوس این دوره ها باشند.

وی با اشاره به سه نکته توجه به مباحث مالکیت فکری، شرح وظایف مسئولان و لزوم در نظر داشتن مهارت‌های نرم مسئولان گفت: دوره ای که برگزار شد نقطه آغازی برای یک برنامه ادامه‌دار است. در همین راستا و در مرحله اول، لازم است تا دوره‌هایی به منظور همسان‌سازی نیازها و سطح اطلاعاتی دفاتر برگزار شود. در مراحل بعدی، برگزاری دوره‌های پیشرفته‌تر مالکیت فکری، تمرکز بر مهارت‌های نرمی همچون مدیریت زمان، اصول مذاکره، پرزنت کردن عنوان مسائل مهمی هستند که بایستی مد نظر قرار گیرند. در این میان، هم‌اندیشی و انتقال تجربه نیز، به عنوان خروجی‌های همیشگی و بسیار حائز اهمیت دوره‌ها است.

پایان پیام/۲۵

لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    منبع خبر

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات