قرارداد کار موقت ؛ یک قرارداد مهم و کاربردی
قرارداد کار موقت یا قرارداد کار با مدت معین و نکات آن، از مهمترین مسائل حوزه روابط کارگری و کارفرمایی است. تلاش میکنیم که با زبانی ساده، مهمترین نکات تنظیم قرارداد کار موقت یا تنظیم قرارداد مدت معین را بیان کنیم. البته ما در نوشتهای دیگر در مورد همه شرایط استخدام در قانون کار مطالب اساسی را با شما تبادل کردیم. ضمن اینکه در یک نوشته دیگر، در مورد حق بیمه کارگر و حق بیمه کارفرما نکات مهمی را مطرح کردیم.
در این نوشته خواهیم گفت که قرارداد کار موقت چیست از طرف دیگر، شرایط بهترین قرارداد کار معین را مرور میکنیم. با رکلا همراه باشید.
قرارداد کار موقت چیست (قرارداد مدت معین)
قرارداد کار موقت نوعی قرارداد مدت معین است که تاریخ شروع و پایان آن از همان ابتدا و در زمان امضای قرارداد تعیین میشود و در تمام مدت قرارداد نیز کارفرما حق ندارد جز در مواردی خاص، قرارداد کاری را فسخ کند. وقتی میخواهیم به استخدام کسی در بیاییم یا کسی را استخدام کنیم و از طرفی، کاری که قرار است توسط ایشان انجام شود یک کار موقت مثل نقاشی کردن یک ساختمان خاص یا اجرای دکوراسیون داخلی یک واحد آپارتمان است بهترین کار، نوشتن قرارداد کار موقت یا نمونه قرارداد کار معین میباشد. ضمن اینکه، گاهی برای اضافه کردن نیروی کار جدید به شرکت خود، میتوانیم از قرارداد کار موقت با مدت معین استفاده کنیم.
قرارداد استخدام موقت
اگر کارفرما هستید و قصد دارید بهصورت موقت، کسی را استخدام کنید یا کارمند و کارگر هستید و میخواهید در یک شرکت یا کارگاه، به صورت غیردائمی، کار کنید، قرارداد مناسب شما، قرارداد استخدام موقت است.
قرارداد استخدام موقت همان قرارداد کاری غیردائمی است که در بالا به آن اشاره کردیم. پس هردو به یک معنی میباشد و هردو قرارداد، تابع قانون کار است.
نمونه قرارداد کار ساعتی بدون بیمه
قرارداد کار ساعتی بدون بیمه و فرم قرارداد کار موقت بدون بیمه ، مفهومی ندارد. قانون کار از قوانین آمره است و هرنوع توافقی که برخلاف آن انجام شود، فاقد اعتبار است. بنابراین، باتوجه به اینکه بیمه در قانون کار مورد توجه قرار گرفته است، امکان توافق برخلاف آن وجود ندارد البته این موضوع به نفع کارفرما نیست.
ماده 148 قانون کار در این مورد صراحت دارد و بیان میکند:
«کارفرمایان کارگاههای مشمول این قانون مکلفند بر اساس قانون تامین اجتماعی ، نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند.»
به قرارداد کار ساعتی ، قرارداد حق الزحمه ساعتی نیز گفته میشود.
متن کامل نوشته در وب سایت رکلا
نظرات