شرکت کارینا در سال ۱۳۹۵ با شماره ثبت ۴۵۸۹۰ در اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت های صنعتی شیراز با هدف طراحی و ساخت انواع وسایل کمکی برای موارد خاص، انجام تحقیقات مرتبط با توانبخشی معلولین، تولید وسایل و قطعات ارتوپدی براساس تحقیقات انجام شده و نیاز کشور فعالیت رسمی خود را آغاز نموده است. این شرکت با پشتوانه علمی متخصصین ارتوپدی فنی، مهندسی پزشکی و مکانیک در تلاش است نسبت به مرتفع نمودن مشکلات معلولین اقدام نموده و زمینه طراحی و ساخت وسایل کمکی کاراتر و مؤثرتر را فراهم نماید. تلاش می نمائیم تا نسبت به معرفی تکنولوژی های جدید در حوزه ساخت وسایل کمکی و وسایل کمکی ارتوپدی اقدام نمائیم. بسیاری از قطعات تولید شده در این شرکت براساس تحقیقات انجام شده می باشد که با پشتوانه مقالات علمی معتبر و چاپ شده توسط متخصصین در این حوزه می باشد. محصولات تولید شده توسط این شرکت شامل قطعات خاص ارتوپدی فنی در جهت توانبخشی افراد با سائیدگی شدید زانو، افراد قطع نخاع، فلج مغزی، افراد با انحرافات جانبی ستون فقرات می باشد. علاوه بر آن تجهیزات خاص و منحصر به فرد توانبخشی توسط این شرکت طراحی می گردد که به توانبخشی و بهبود زندگی افراد با معلولیت های خاص و پیشرفته کمک خواهد کرد.
این شرکت به عنوان اولین شرکت دانش بنیان در ارتوپدی فنی در پارک علمی و فن آوری دانشگاه شیراز نیز مستقر می باشد.

محصولات:
۱٫ قطعات و وسایل کمکی ارتز
۲٫ محصولات تجهیزات توانبخشی

محصولات تولیدی منحصر بفرد :
زانوبند اختصاصی برای افراد دچار سائیدگی زانو:

زانوبند اختصاصی برای افراد دچار سائیدگی زانو یک قطعه منحصر به فرد می باشد که توسط متخصصین ارتوپدی فنی جهت بالا بردن عملکرد افراد دچار سائیدگی پیشرفته زانو طراحی و ساخته شده است و نتایج آن در مجلات معتبر خارج از کشور نیز چاپ شده است. استفاده از این زانوبند باعث کاهش نیروهای وارد به مفصل زانو، اصلاح ساختار زانو و ایجاد ثبات در مفصل زانو می شود. مفصل زانوی منحصر به فرد این زانوبند دارای دو محور حرکتی مجزا می باشد علاوه بر آن پیچ های تنظیم خاصی در آن به کار گرفته شده است (a) که باعث اصلاح راستای زانو در صفحه داخلی، خارجی می شود. با استفاده از این پیچ های می توان نیروی وارد بر مفصل زانو را از کناره داخلی به خارجی (در ژنوواروم) و از کناره خارجی به کناره داخلی (در ژنووالگوم) انتقال داد. علاوه بر آن در طراحی این ارتز از ورق های ترموپلاستیک پلی کربنات و ای بی اس استفاده شده است که بسیار محکم و غیرقابل انعطاف می باشند که به تأثیر منحصر به فرد این زانوبند کمک می کند. این زانوبند دارای دو پوسته داخلی، خارجی در ساق پا می باشد که پوسته خارجی از ورق های پلی کربنات و ای بی اس و پوسته داخلی از پلی اتیلن می باشد که در واقع همان پدهای فشاری این ارتز می باشد این پدهای فشاری به واسطه حضور پیچ های خاص قابلیت اعمال فشار متغیر بر ساق پا بسته به نوع دفورمیتی در اصلاح ساختار زانو را خواهند داشت. یکی از مشکلات رایج زانوبندهای موجود حرکت به سمت پائین آنها در حین راه رفتن می باشد. برای حل این مشکل در این زانوبند از روش های زیر استفاده شده است.
۱- طراحی زانوبند به صورت تک بار
۲- استفاده از مفصل چند محوره
۳- استفاده از استرپ های کششی که به فیکس شدن مناسب زانوبند بر روی پا کمک می کند.

نتایج تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می دهد که این زانوبند باعث کاهش چشمگیر نیروهای وارد بر پا، کاهش درد و افزایش کارائی فرد می شود. برای مشاهده جزئیات این نتایج به مقالات موجود در قسمت دانلود مراجعه فرمائید.

ارتز ویژه راه رفتن افراد ضایعه نخاعی:

تاکنون ارتزهای مختلفی جهت راه رفتن افراد ضایعه نخاعی طراحی و ساخته شده است ولی این افراد با مشکلات عدیده ای در این زمینه مواجه می باشند که شامل سرعت راه رفتن پائین، مصرف انرژی بالا، ازدیاد فشار وارد شده به دست ها در حین راه رفتن و ایستادن، کمی تعادل حین راه رفتن و ایستادن و مشکلات در پوشیدن و درآوردن ارتز می باشد. با توجه به مشکلات ذکر شده اکثر این افراد ترجیح می دهند که از ارتز استفاده نکرده و جهت جا به جائی خود از ویلچر استفاده کنند. ارتز طراحی شده جدید تحت عنوان MTK Reciprocal Gait orthosis نامیده می شود و ساختار باز دارد. به این صورت که ارتز از سه قسمت اصلی تشکیل شده است شامل دو عدد AFO و یک قطعه TLSO و مفاصل جانبی که به صورت تک بار می باشد. این ارتز به صورت مولار می باشد و دارای پیچ های خاصی می باشد که تنظیم راستای قطعات ارتز را در صفحات مختلف امکان پذیر می سازد. مفصل زانوی این ارتز دارای یک قطعه اتصالی در دیستال می باشد که قابلیت تنظیم تا ۲۵ درجه خمش زانو را فراهم می آورد در نتیجه می توان آن را برای افرادی که دارای فلکشن کنتراکچر زانو تا ۲۵ درجه باشند نیز به کار برد. مفصل ران این ارتز دارای پیچ های تنظیم خاص جهت تنظیم دامنه حرکتی در فلکشن و اکستشن می باشد که بسته به سطح قطع نخاع و توانمندی مریض قابلیت تنظیم دارد. علاوه بر آن دارای دو محور حرکتی می باشد که یکی برای راه رفتن و دیگری برای نشستن استفاده می شود و در بالای مفصل ران یک قطعه خاص طراحی شده است که باعث تنظیم مفصل در صفحه داخلی و خارجی و همچنین چرخش مفصل می گردد. ثبات این ارتز بسیار بالا بوده و باعث کم شدن نیروهای وارد بر دست ها حین راه رفتن شده و باعث بالا رفتن سرعت راه رفتن می شود. ساختار این ارتز به گونه ای می باشد که شخص می تواند همان طور که بر ویلچر نشسته است آن را پوشیده و یا در بیاورد. از مزایای دیگر این ارتز زیبائی آن و امکان استفاده از کفش های مناسب می باشد. مقالات مختلفی در زمینه راه رفتن و ایستادن افراد قطع نخاع با این ارتز چاپ گردیده است که در قسمت دانلود قابل دستیابی می باشد.