پایگاهی برای ارائه اطلاعات، محصولات و خدمات مدرن و کاربردی کشاورزی - نیازمندی های تخصصی کشاورزی
کشاورزی نو؛ پایگاهی برای ارائه اطلاعات، محصولات و خدمات مدرن و کاربردی کشاورزی
کشاورزی نو؛ نیازمندی های تخصصی کشاورزی
امروزه به دلیل افزایش جعیت جهان و کاهش منابع زیستی همچون آب و زمین مناسب برای کشاورزی نیاز به پژوهش و پیشرفت در شیوه تامین مواد غذایی بیش از هر زمان دیگری احساس میشود. بنابراین کشورهای پیشرو که با استفاده از روشهای نوین کشاورزی به تولید مواد غذایی میپردازند میتوانند به قطب تولید ثروت تبدیل شوند.
دیگر زمان استفاده از روش های سنتی کشت، آبیاری و برداشت به پایان رسیده است. زیرا نه تنها با بکارگیری روشهای سنتی بازدهی مناسبی برای برداشت محصولات کشاورزی جهت استفاده در داخل کشور وجود ندارد، بلکه کشاورزان سنتی در بازار رقابتی جهانی نیز فرصتی برای اظهار وجود و امیدی به فروش تولیدات خود نخواهند داشت.
کشورهای پیشرو با سرمایه گذاری مناسب، ایجاد زیرساختهای کشاورزی نوین، تربیت نیروهای متخصص و با دانش و همچنین پژوهش و بکارگیری روشهای خلاقانه میتوانند در سطوح گسترده و با بازده بسیار بالاتر و در نتیجه قیمت تمام شده پایینتر مواد غذایی مورد نیاز بشر را تولید کنند. برخی کشورها هوشمندانه این نیاز بشر و بازار پر رونق را شناسایی کرده و برای پیروزی در این رقابت تنگاتنگ خود را تجهیز کردهاند.
از کشورهای صاحب قدرت، ثروت و دارای پیشینه کشاورزی گرفته تا کشورهای نوپا در این عرصه، همگی مجدانه در حال تلاش و پیشرفت هستند. از چین و امریکا بعنوان بزرگان تولید مواد غذایی با سرمایههای انسانی و مالی فراوان گرفته تا کشورهای نواندیش همچون هلند و کشورهای نوپا و بظاهر فاقد پتانسیل کشت همچون امارات متحده عربی و عربستان همگی به سرعت در حال بروز رسانی و توسعه شیوههای پر بازرده کشت هستند.
کشاورزی نو بر این باور است که برای باروری بیشتر و ارتقا بازدهی باید تمام پتانسیل های طبیعی و دانش بشری بکار گرفته شود تا بتوان با کمترین منابع بیشترین تولید را انجام داد. در این میان دانشکدههای کشاورزی، محققان کشت سلولی یا کشت بافت، محققان علم ژنتیک، دولتهای کشورها و موسسات فعال در حوزه کشاورزی ، تولید کنندگان تجهیزات کشاورزی و بسیاری از ارگانها در کشورهای مختلف میتوانند دست به دست یکدیگر دهند تا بشر را از این تهدید بزرگ نجات دهند. بی شک در سالهای آینده کشورها محکوم به طی کردن مسیر ترقی کشت هستند، پس چه بهتر که هر چه سریعتر کشورهای مختلف دست بکار شوند.
حال بعنوان یک فعال حوزه کشاورزی ایرانی باید این سوال را از خود کنیم. ما چه نقشی در این مسیر خواهیم داشت؟ و کشور ما چه مسیری را طی می کند؟ بی شک فردا دیر است.
در کشاورزی نو سعی داریم با کمک متخصصین و فعالین حوزه کشاورزی، در مسیر افزایش بهره وری و کیفیت در حوزه کشاورزی قدم برداریم. با ما همراه باشید.