دانشگاه مازندران

آمار و تحلیل داده های فضای استارتاپی، کارآفرینی و نوآوری

رتبه بندی و جایگاه علمی "دانشگاه مازندران" را به صورت کامل و دقیق در پایگاه یونیرف مشاهده نمایید.

دانشگاه مازندران که هم اکنون ، بزرگترین مرکز آموزش عالی دولتی استان به شمار می رود دارای سابقه ای بالغ بر 35 سال است که هسته اولیه آن را موسسه آموزش عالی اقتصادی و اداری – مدرسه عالی علوم کشاورزی- موسسه آموزشی کشاورزی گرگان- مرکز تربیت دبیر فنی نوشیروانی بابل و مرکز تحصیلات تکمیلی بابلسر(دانشگاه شمال) تشکیل داده اند که در سال 1358 و با تصویب شورای عالی انقلاب از ادغام این مراکز دانشگاه مازندران به صورت رسمی تاسیس و در طی سال های اخیر رشد قابل توجهی در هر دو عرصه کمی و کیفی یافته است.
همچنین در سال 1364 دانشکده پزشکی تحت پوشش دانشگاه مازندران ابتدا در ساری و سپس در بابل تاسیس گردید که در سال 67-1366 با قرارگرفتن مجتمع های پزشکی تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دانشگاه مازندران جدا و از آن تاریخ به صورت مستقل درآمدند. دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز در سال 1368 از دانشگاه مازندران منتزع و به صورت دانشگاه مستقل درآمد.
در پی برنامه توسعه و گسترش آموزش عالی در استان و ایجاد دانشگاه های تخصصی ، 2 مجتمع فنی و مهندسی نوشیروانی بابل و علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نیز مطابق مصوبات سفر ریاست محترم جمهور از دانشگاه منتزع و به صورت دانشگاه های مستقل در آمدند. و مقرر شد تا جامعیت دانشگاه مازندران به عنوان محور آموزش عالی استان، از قالب ایجاد رشته های فنی و مهندسی و کشاورزی حفظ گردد. این دانشگاه هم اکنون در آستانه 30 سالگی دارای 14  دانشکده علوم پایه، هنر ومعماری، حقوق و علوم سیاسی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، علوم انسانی و اجتماعی، علوم اقتصادی و اداری، شیمی، الهیات و معارف اسلامی، علوم ریاضی،علوم دریایی و اقیانوسی،میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و فنی ومهندسی در مجموعه ی پردیس است و حدود یازده هزار دانشجو در 3 مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در 42 گروه آموزشی در دوره های روزانه و شبانه به تحصیل می پردازند.
کار آموزش و تدریس دانشجویان را 36 استاد، 80 دانشیار، 200 استادیار، 30 مربی و در مجمع 376 عضو هیات علمی بر عهده دارند.
دانشگاه مازندران ضمن تحویل پانزده هزار نفر متخصص و فارغ التحصیل به جامعه ، یازده هزار و دویست و پنجاه و هشت دانشجو را جهت تربیت در دامان خود جای داده است.