۷۰ درصد نیاز صنایع به بردهای پردازش سطح بالا با تولیدات ایران‌ساخت تامین می‌شود

۷۰ درصد نیاز صنایع به بردهای پردازش سطح بالا با تولیدات ایران‌ساخت تامین می‌شود

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  محصولات با فناوری بالا و در اصطلاح high tech در صدر فهرست تحریم های بین المللی علیه کشورمان قرار دارند. بنابراین تولید داخلی آنها از چند جهت دارای اهمیت است. یکی تامین نیازهای داخل، دیگری حفظ حرکت در مرزهای دانش و در نهایت ایمنی در برابر تکانه های سیاسی و اقتصادی در عرصه جهانی.

شرکت دانش بنیان مهندسی محققان یاسین این مهم را با تولید و عرضه بردهای الکترونیکی با قدرت پردازش بالا به انجام رسانده است. به بیان دیگر سامانه پردازش ابری یاسین در پی احساس نیاز به پردازش الگوریتم های پیچیده و حجم بالای داده های رایانه ای متولد شده است.

پس از این‌که ناتوانی پردازشگرهای رایانه‌ای در محاسبه‌های سنگین ثابت شد، سخت افزارهای پردازش موازی به شدت مورد توجه قرار گرفتند.

فناوری FPGA به عنوان بهینه ترین بستر پردازش موازی مطرح می شود که توانایی تحویل قدرت پردازش متوسط ۱۰ برابر نسبت به پردازنده‌های مرکزی گرافیکی معمول و GPU و ۱۰ تا هزار برابر نسبت به یک پردازنده سطح بالا برخوردار است.

به گفته هادی ده دست مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «محققان یاسین»، بردهای پردازش بالا در تمام صنایع کشور از دفاعی گرفته تا آب و هوا و نفت و تجهیزات پزشکی، کاربرد دارد.

این فعال فناور، از اهمیت راهبردی تولید بومی این پردازشگرها می‌گوید و ادامه می‌دهد: تولید این پردازشگرها علاوه بر نقش اثرگذاری که در رونق تولید ملی و افزایش اشتغال دارد، اثر تحریم ها را کاهش می‌دهد و در نتیجه به کاهش وابستگی اقتصاد به نفت کمک می‌کند.

ده دست در بخش دیگری از گفت و گوی خود با پایگاه خبری معاونت علمی ریاست جمهوری ضمن یادآوری وجود محصولات مشابه داخلی و خارجی برای بردهای تولیدی شرکت محققان یاسین، این شرکت را اولین ارائه دهنده پردازش ابری بر بستر FPGA در کشورمان معرفی می کند.

"آن‌چه تولیدات دانش‌بنیان این شرکت را در مقایسه با نمونه های داخلی و خارجی منحصر به فرد می کند، نوع طراحی آن‌ها است که با استفاده از دانش فنی  بومی و به دست نیروی انسانی متخصص دانشگاهی، نسبت به دیگر نمونه‌هیا موجود، قابلیت‌ها بهتری دارد.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان محققان یاسین با بیان این مطلب، ادامه می دهد: در حال حاضر ۳۰ درصد نیاز صنایع داخلی کشورمان به بردهای پردازش بالا از طریق محصولات خارجی و بقیه به وسیله نمونه های داخلی تامین می شود.

وی تاکید می کند: به طور کلی واردات بردهای پردازش بالا به دلیل داشتن فناوری پیچیده متاثر از شرایط تحریم است و یا بسیار دشوار است، یا در صورت وارد کردن خدمات پس از فروش ندارند و در عمل قابل استفاده نیستند یا استفاده از آنها با چالش هایی همراه است.

بنا به گفته ده دست، صادرات این محصولات هم مانند واردات آنها تحت تاثیر شرایط تحریم است. در عین حال که بازار داخلی به دلیل نیازی که به بردهای پردازش بالا دارد به اندازه کافی سودده است.

انتهای پیام/

لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    منبع خبر

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات