تانا یک اقدام ملی و ماموریت خاص در حوزه توسعه زیست‌بوم‌فناوری‌و‌نوآوری استان است

تانا یک اقدام ملی و ماموریت خاص در حوزه توسعه زیست‌بوم‌فناوری‌و‌نوآوری استان است


رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی بیان کرد: صنایع غذایی یکی از حوزه های بسیار مهم و اساسی ما در استان است که برندهای ملی و بین المللی زیادی را به کشور عزیزمان معرفی کرده و در واقع خراسان رضوی یکی از قطب های صنعت غذاست.

به گزارش اداره روابط عمومی و امور بین الملل پارک علم و فناوری خراسان رضوی، روز دوشنبه ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۱ ، دومین نشست هم اندیشی با عنوان نخستین پیش رویداد تانا (توسعه اکوسیستم نوآوری استان ها) و صنایع غذایی با حضور نامداران صنعت غذایی استان، فناوران و شرکت های دانش‌بنیان استان خراسان رضوی و رابطین محترم این حوزه در بیش از یکصد ارگان و دستگاه اجرایی دولتی برگزار گردید.

مسعود میرزائی شهرابی رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی عنوان کرد: برنامه ریزی و طرح ریزی خوبی برای اجرای صحیح اقدام ملی تانا درلایه استانی داشته ایم و این رویداد با حمایت معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، استانداری خراسان رضوی، قرارگاه اقتصاد دانش بنیان، پارک علم و فناوری استان خراسان، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی، دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان رضوی به انجام رسیده است

میرزائی شهرابی این سخنان را در دومین نشست هم اندیشی با عنوان نخستین پیش رویداد تانا و صنایع غذایی اظهار کرد و ادامه داد: تانا مخفف توسعه اکوسیستم نوآوری استان‌ها، در حقیقت یک اقدام ملی و ماموریت خاص در حوزه توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری استان هاست.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ادامه داد: اگر چه محوریت این رویداد پارک‌های علم و فناوری هستند ولی به گونه ای طرح ریزی شده است که تمام اجزای زیست بوم فناوری و نوآوری استان را به مشارکت فعال میگیرد و یک فرآیند مستمر، دائمی و پیوسته در حوزه حساس سازی، شبکه سازی، توانمندسازی، تحرک و انگیزه بخشی، بهم رسانی و پیوند بین نیاز فناورانه (تقاضا) با توانمندی فناوران (عرضه) و پیگیری، تا حصول نتیجه است.

وی افزود: یکی از زمینه‌های تبلور این طرح برگزاری رویدادهای هم افزایی، شبکه سازی و توانمندسازی در پارک علم و فناوری خراسان رضوی بوده است، که اولین گام آن ۸ تیرماه ۱۴۰۱ آغاز شده و از آن زمان تا کنون چندین جلسه تانا با گروه های مختلف تخصصی و حتی شهرستان های استان با هدف تبیین اهداف تانا برگزار کردیم و این پیش رویداد تانا صنایع غذایی سومین گام حرکتی ماست.

میرزائی شهرابی تصریح کرد: ما ذینفعان و بازیگران متفاوتی در اکوسیستم دانشی استان داریم اعم از ادارات، ارگان ها و دستگاه های اجرایی و نهادهای متولی، پارک های علم و فناوری، دانشگاه ها، نخبگان، فناوران، شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، سرمایه گزاران، شتابدهنده ها، هسته های علمی، پژوهشگاه ها و مراکز تحقیق و توسعه، خانه های خالق، مراکز نوآوری، کارخانه نوآوری و دیگر مراکز.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی متذکر شد: البته در حقیقت در دوره های قبلی اتصالشان بهم و جانمائیشان برای تقسیم کار در زیست بوم بدرستی شکل نگرفته و جزیره های جدا از هم بودند و این یعنی کارهای بعضاً ارزشمندشان ضریب نمی گرفته و هم افزایی و استفاده از خرد جمعی نهادینه نشده بوده و شبکه سازی واقعی در استان را شاهد نبودیم.

وی ادامه داد: به زبان ساده تر، برای مثال بخش خصوصی فرصتی برای تصمیم سازی پیدا نمیکرده و خدمات متناسب با نیازهای واقعی و جنبه های با پتانسیل بالا و مغفول مانده استان نبوده و بنابراین جامعه و مردم، اثر کار مبتنی بر علم و فناوری و محصولات دانش بنیان را در زندگیشان احساس نمی کردند.

میرزائی شهرابی تاکید کرد: ما می خواهیم با همت بلند سرمایه های انسانی و نخبگانی استان خراسان رضوی، برای پاسخ به شبکه مسائل، نیازهای اشتراکی و اولویت دار، مشکلات ضروری استانمان راهکارهای فناورانه و هوشمندانه و به روش نوآوری باز را نهادینه کنیم و پتانسیل ها و توانمندیهای پژوهشی و فناورانه دانشگاهها و پژوهشگاه ها، پارک های علم و فناوری، پردیس ها و مراکز رشد و بطور کلی هر پژوهشگری را به شبکه ی مسائل و نیازها و دغدغه های بخش خصوصی و دولتی و دستگاه های اجرایی متصل کنیم و حلقه وصل نیازها و فعل ما می توانیم، باشیم.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: صنایع غذایی یکی از حوزه های بسیار مهم و اساسی ما در استان است که برندهای ملی و بین المللی زیادی را به کشور عزیزمان معرفی کرده و در واقع خراسان رضوی یکی از قطب های صنعت غذاست و موضوعاتی چون ایمنی و امنیت غذایی، سلامت و بهداشت و کنترل کیفیت مواد غذایی، بحران ضایعات، پسماندها و گرسنگی سلولی، غنی سازی و کاربرد اسانس ها و عصاره های طبیعی در صنعت غذایی، شیمی مواد غذایی، نانوفناوری، نانوتکنولوژی و نانوبیوتکنولوژی در صنایع غذایی، فرآورده های ارگانیک، غذاهای فراسودمند، پری بیوتیک و پروبیوتیک، بسته بندی نوین و تولید ماشین آلات پیشرفته و تجهیزات دانش بنیان این حوزه، راهکارهای فراوری، نگهداشت بلند مدت، بهینه سازی، کاهش مصرف انرژی و مدیریت بحران آب در صنایع غذایی و ... را می توان با نفوذ فناوری و پیوند این حوزه با صنایع دانش بنیان مرتفع کرد.

میرزائی شهرابی در خاتمه خاطرنشان کرد: رسالت تانا (توسعه اکوسیستم نوآوری استان ها) هم همین است و تقویت و پیشرفت زیست بوم را با ایجاد اتصالات هوشمندانه محقق می کند و این یک پیش رویداد حساس سازی است و من از تریبون شما، از همه صاحب نظران و نخبگان این عرصه دعوت میکنم که با ما همراهی کنند تا بصورت مستمر و عملیاتی منویات حضرت آقا (مدظله العالی) و دولت مردمی سیزدهم را جامع عمل بپوشانیم و خدمت صادقانه و قابل لمس و اثرگذار به مردم عزیزمان انجام دهیم.

همچنین در این رویداد دکتر قدیر رجب زاده، رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این رویداد گفت: کارنامه صنعت غذا در حوزه سرمایه گذاری و اکوسیستم نوآوری را قابل قبول نیست و نیاز به تزریق فناوری های جدید، دانش روز و سرمایه گذاری بیشتر دارد.

دکتر قدیر رجب زاده با تاکید بر اینکه عملکرد زیست بوم فناوری در حوزه هایی نظیر دارو و درمان بسیار بهتر از صنایع غذایی است افزود: متاسفانه در استارتاپ های صنایع غذایی بیشتر از توجه به بحث فناوری تولید غذا، به ثبت سفارش و خرید غذا توجه شده است که امیدواریم در آینده شاهد تغییر این روند در این صنعت باشیم.

وی ادامه داد: تعداد کارگاه های صنعتی دارای بیش از ۱۰ نفر نیروی انسانی در خراسان رضوی دو هزار و ۲۵۸ کارگاه است که از این تعداد ۶۰۸ کارگاه به صنایع غذایی اختصاص دارند که این رقم نشان دهنده سهم ۲۷ درصدی صنایع غذایی در استان است.

رجب زاده به سهم ۲ و ۱۶ صدم درصدی سرمایه گذاری صنعت غذا اشاره و بیان کرد: سهم اشتغال این صنعت ۲۹ هزار و ۸۰۰ نفر از تعداد کل ۱۱۶ هزار و ۷۰۰ نفر است که این امر بر سهم ۱۴ درصدی اشتغال و سرمایه گذاری در صنایع غذایی کشور دلالت دارد.

وی همچنین به بررسی وضعیت شرکت های دانش بنیان پرداخت و افزود: از مجموع هفت هزار و ۱۴۱ شرکت دانش بنیان کشور، ۳۰۹ شرکت در حوزه غذا فعال هستند که ۶۸ مورد آن دانش بنیان بوده و ۱۵ شرکت از مجموع شرکت های فعال در صنعت غذا در خراسان رضوی مستقر هستند.

رجب زاده در پایان بر آمادگی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای توسعه و ارتقاء اکوسیستم نوآوری در صنعت غذای استان از طریق تعرف طرح های فناورانه و ارائه دانش فنی مورد نیاز صنعت تاکید کرد.

شایان ذکر است در این رویداد تفاهم نامه همکاری چند جانبه بین پارک علم و فناوری خراسان ضوی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی، دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ، مدیران صنایع برتر استان و انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان منعقد گردید.



لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری خراسان رضوی

منبع خبر

پارک علم و فناوری خراسان رضوی

پارک علم و فناوری خراسان رضوی

پارک علم و فناوری خراسان رضوی یک پارک علم و فناوری در شهر مشهد می باشد

    نظرات