نشست خبری به مناسبت بیستمین سالروز تاسیس پارک علم و فناوری فارس با حضور دکتر ذوالقدر و اصحاب رسانه
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، امین ذوالقدر در نشست خبری بهمناسبت بیستمین سالروز تاسیس پارک علم و فناوری با بیان اینکه پارک علم و فناوری از اواخر شهریور ماه ۱۳۸۱ در استان فارس راهاندازی شد، اظهار داشت: این پارک از پارکهای قدیمی کشور است و در طول ۲۰ سال گذشته که از شکلگیری این مجموعه میگذرد بیش از یکهزار و ۳۰۰ شرکت در این پارک از حمایتهای مالی برخوردار شدند.
رئیس پارک علم و فناوری فارس با ابراز اینکه “افراد فعال در این شرکتها از فارغالتحصیلان دانشگاهی بودند و بر اساس روالی که از قدیم وجود داشته ما شرکتها را در قالب شرکتهای پیشرُشد یا رُشد مقدماتی، شرکتهای مراکز رُشد و شرکتهای پارک علم و فناوری در سه دسته طبقهبندی میکنیم”، افزود: شرکتهای پیشرشد شرکتهایی هستند که یک ایده نوآورانه دارند که قابلیت تجاریسازی دارد، اما هنوز ساختار شرکت را ندارند. افراد فعال در این شرکتها تحت یک دوره پیشرشد در پارک پذیرفته و از آموزشهای لازم برخوردار میشوند و طرح کسبوکار را تدوین میکنند.
ذوالقدر اضافه کرد: این افراد پس از یک بازه ۶ماهه میتوانند وارد دوره مرکز رشد شوند، البته در دوره مرکز رشد باید ساختار شرکت شکل گرفته باشد، در واقع شرکت بایستی ثبت شده باشد و حداقل دو نفر نیروی تماموقت داشته باشد.
رئیس پارک علم و فناوری استان فارس ادامه داد: البته لزومی ندارد همه شرکتها در این دوره حضور پیدا کنند بلکه ممکن است ساختار یک شرکت از قبل شکل گرفته باشد.
وی به برخی از شرایط مستقر شدن شرکتها در پارک اشاره کرد و گفت: شرکتهایی که بدون گذراندن دوره پیشرشد در پارک مستقر میشوند باید بر اساس آییننامه مالی معاملاتی سالانه یکمیلیارد تومان درآمد داشته باشند یا بایستی از چند نفر نیروی بیمه شده مشخص برخوردار باشند.
رئیس پارک علم و فناوری استان فارس اظهار کرد: با تحقق اعتبارات مصوب، این پروژه تا دهه فجر امسال آماده بهرهبرداری است و با افتتاح این برج فناوری، امکان استقرار ۷۰ شرکت دانشبنیان فراهم خواهد شد.
وی در ادامه درباره جایگاه پارک علم و فناوری فارس در کشور گفت: پارک علم و فناوری استان فارس از نظر زیرساختی و تخصیص اراضی از اصفهان و تهران عقبتر است، اما در سایر جنبهها از جمله تیمهای نوپا و استارتآپی حوزههای مختلف، پارک فارس از جایگاه خوبی بهره میبرد و جزو سه پارک اول کشور است.
رئیس پارک علم و فناوری استان فارس خاطرنشان کرد: میتوان گفت در مجموع پارک علم و فناوری استان فارس پس از تهران و اصفهان بهصورت مشترک با خراسان رضوی در جایگاه سوم کشور قرار دارد.
ذوالقدر همچنین با بیان اینکه ارزیابی، داوری و نظارت بر ایدهها توسط پارک بهصورت مستمر ادامه دارد، تصریح کرد: پارک تلاش کرده است بخشهای مختلف زیستبوم فناوری را توسعه دهد و در این راستا تعاملاتی با دستگاههای اجرایی استان داشته است.
وی با ابراز اینکه کسبوکارهای نوپا در بعضی کشورهای اروپایی بخش زیادی از اقتصاد کشور را پوشش میدهند، به فعال بودن ۷۰۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور اشاره کرد و افزود: با در نظر گرفتن مجموع شرکتهای فناور این تعداد به ۱۷ هزار مورد میرسد و طبیعی است که اثرگذاری کمتری در اقتصاد کشور دارند.
ذوالقدر افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان را امری زمانبر دانست که باید از دانشگاه آغاز شود و گفت: یکی از موارد اجراشده در پارک فارس که در وزارت علوم مصوب شد، طرح دستیار فناوری با هدف حضور و اشتغال دانشجویان در شرکتها بود.
رئیس پارک علم و فناوری استان فارس گفت: هماکنون بیش از ۲ هزار نفر از دانشجویان سراسر کشور در قالب طرح دستیار فناوری در حال فعالیت هستند. امیدواریم که این دانشجویان با حضور در پارکهای علم و فناوری با کسب تجربه لازم بهعنوان کارآفرینان آینده کشور، خود نیز شرکتهای دانشبنیانی را تاسیس کنند و از این طریق باعث رشد اقتصادی کشور شوند.
لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری فارس
نظرات