پارک علم و فناوری شریف میزبان مدیران مراکز رشد سراسر کشور شد.

پارک علم و فناوری شریف میزبان مدیران مراکز رشد سراسر کشور شد.

«سی و دومین نشست مدیران مراکز رشد واحدهای فناور دانشگاه‌های سراسر کشور» روز چهارشنبه ۲۵ دی‌ماه سال جاری به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در «سالن جابربن‌حیان، دانشگاه صنعتی شریف» برگزار شد.

این برنامه با سخنرانی « آقای مهندس دهبیدی‌پور، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، آقای دکتر کشمیری، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» صاحب‌نظران و فعالان این حوزه آغاز شد.

در این مراسم «آقای مهندس دهبیدی پور، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف» طی صحبت‌هایی به مرور روند توسعه زیست بوم نوآوری شریف که طی ۲۰ سال اخیر در دانشگاه رخ داده است را تشریح کرد.
رئیس پارک علم و فناوری شریف، نهادهای ایجاد شده را مبتنی بر نیازهای موجود دانست و گفت: برای پایداری باید توسعه نهادی داشت.


مجید دهبیدی‌پور در ادامه صحبتهایش گفت: تمام این نهادها از سال ۱۳۷۹ به تدریج و متناسب با تقاضا، ایجاد شده و زیر نظر پارک علم و فناوری شریف به صورت یکپارچه توسعه یافته‌اند. وی در ادامه به معرفی نهادهای ایجاد شده در دانشگاه پرداخت و گفت: مرکز کارآفرینی شریف در سال ۱۳۷۹ به عنوان اولین مرکز کارآفرینی در کشور، با محوریت فعالیت‌های آموزشی، انگیزشی و ترویجی آغاز بکار کرد. پس از آن مرکز رشد فناوری‌های پیشرفته در سال ۱۳۸۲ با هدف حمایت از ایجاد و توسعه کسب‌وکارهای نوپا تاسیس شد و تاکنون بیش از ۳۰۰ واحد فناور از خدمات این مرکز بهره‌مند شده‌اند.
مهندس دهبیدی‌پور با اشاره به چند شرکت موفق و شناخته شده‌ مرکز رشد گفت: صندوق پژوهش و فناوری شریف در سال ۱۳۸۸ شکل گرفت. اهداف این صندوق ارائه تسهیلات مالی اعتباری، ضمانت نامه به شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری خطرپذیر و خدمات مالی اعتباری به شرکت‌های فناور و نوآور است.
مهندس دهبیدی‌پور سپس به معرفی مجتمع خدمات فناوری شریف پرداخت و گفت: این مجتمع در دی‌ماه سال ۱۳۹۲ افتتاح شد.
شتاب‌دهنده شریف نهاد دیگری بود که مهندس دهبیدی‌پور در ادامه صحبت‌هایش به معرفی آن پرداخت. این شتاب‌دهنده در سال ۱۳۹۲ تاسیس و از خرداد ۱۳۹۳ به عنوان اولین شتاب‌دهنده دانشگاهی فعالیت خود را آغاز کرد تا از استار‌ت‌آپ‌های دانشجویی در مرحله پیش شتابدهی حمایت نماید. تاکنون بیش از ۱۲۰ تیم از خدمات این شتاب‌دهنده بهره‌مند شده که بخش قابل توجهی از آن‌ها موفق به جذب سرمایه و توسعه کسب‌وکار خود شده‌اند.
رئیس پارک علم و فناوری شریف، ضمن تاکید بر جدی گرفتن ضعف مهارت‌های دانشجویان به معرفی مدرسه اشتغال شریف پرداخت و افزود: این نهاد در سال۱۳۹۴ با هدف توانمندسازی دانشجویان و ارتقای مهارت‌های شغلی تاسیس و تاکنون سه دوره در این مدرسه با موفقیت برگزار شده است. دانشجویان سال آخر در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس مخاطبان مدرسه اشتغال شریف هستند. همچنین خودشناسی، مهارت‌آموزی و کارآموزی اهداف تعریف شده در این مدرسه است.
مهندس دهبیدی‌پور ضمن تشکر از مساعدت و همکاری مسئولین در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تکرار و ایجاد این مدرسه در دیگر استان‌های ایران خبر داد.
وی در ادامه تصریح کرد: پارک علم و فناوری شریف با هدف مدیریت و ساماندهی زیست بوم نوآوری دانشگاه در سال ۱۳۹۵ تاسیس شد. مخاطبان این مجموعه شرکت‌های نوپا، شرکت‌های رشد یافته، دفاتر نوآوری، تامین کنندگان خدمات و استارت‌آپ‌ها هستند.
رئیس پارک علم و فناوری شریف در ادامه صحبت‌هایش یکی از مهمترین برنامه‌های پارک علم و فناوری شریف در کنار پذیرش و ارائه خدمات به واحدهای فناور، هویت‌بخشی به توسعه زیست بوم شکل گرفته در مجاورت دانشگاه صنعتی شریف دانست. وی در ادامه گفت: ناحیه نوآوری شریف در سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده و موجب شتاب‌بخشی به روند شکل‌گیری و رشد کمی و کیفی شرکت‌های نوآور در این ناحیه شده است. ناحیه نوآوری شریف با مساحت ۲۵۰ هکتار با اشتغال حدود ۳هزار نفر در قالب ۵۰۰ شرکت و ۴۷۰۰۰نفر مردم ساکن در ناحیه، علاوه بر ایجاد تعاملی سازنده میان بدنه علمی دانشگاه صنعتی شریف، بازیگران زیست‌بوم نوآوری و بخش خصوصی توانمند در جهت ارتقای ارتباط اجتماعی در این منطقه تلاش می‌کند. ناحیه نوآوری شریف، همچنین می‌کوشد تا زمینه را برای بروز استعدادها و شایستگی‌های دانشگاهیان، نخبگان و کارآفرینان فراهم آورده و یک الگوی ملی را در زمینه توسعه پایدار و ارزش آفرینی ارائه دهد.
مهندس دهبیدی‌پور در پایان صحبت هایش ضمن تاکید بر توجه به اصل همجواری و هم افزایی، مطالعه کتاب جنگل بارانی (نوشته: ویکتور هوانگ و گرگ هورویت ترجمه: آیت حسینی و یعقوب زاهدی) را به حضار توصیه کرد و گفت: سرزندگی یک جنگل بارانی وابسته به تعداد افراد در یک شبکه و توانایی آن‌ها در برقراری ارتباط با یکدیگر است.

در ادامه این نشست دکتر کشمیری، مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ایراد سخنرانی پرداخت.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ارائه ساختارهای اجرایی پیشنهادی در توسعه کارآفرینی، فناوری و نوآوری در مراکز دانشگاهی و پژوهشی، ارائه برنامه گرنت فناوری، خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی، مجوز هیئت امنا برای توسعه همکاری پارک‌ها و دانشگاه‌ها را از جمله موضوعات سی و دومین نشست مدیران مراکز رشد واحدهای فناور بیان کرد.

دکتر کشمیری، مخاطبین برنامه گرنت فناوری را فناوران و نوآوران فعال در دانشگاه‌ها و مراکز دانشگاهی خواند و گفت: حمایت از انجام پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی با محتوای فناورانه و قابل تجاری‌سازی(گرنت جوانه)، حمایت از فعالیت‌های تحقیقاتی با محتوای قابل تجاری‌سازی اعضای هیئت علمی در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی(گرنت شکوفایی)، حمایت از فعالیت‌های شتابدهی و رشد شرکت‌های رویشی نوپا(گرنت رشد) محتوای برنامه گرنت فناوری هستند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در عین حال ایجاد زیر ساخت‌های مناسب برای شرکت‌های دانش‌بنیان و اجرایی شدن قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را یکی از نکات مثبت در حوزه کسب و کار نوآورانه دانست و اظهار کرد: بر این اساس، یکی از دغدغه‌های جدی ما پر رنگ کردن حوزه فناوری و نوآوری در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی است؛ چرا که امروزه شاهدیم که تصور عموم بر این است که پارک‌های فناوری مجموعه‌های جدایی از دانشگاه‌ها هستند.

دکتر کشمیری در ادامه صحبتهایش،گردش مالی ۴۳ پارک علم و فناوری ایجاد شده در کشور را ۱۰ هزار میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: یکی از چالش‌های اساسی در حوزه پارک‌ها، عدم اختصاص کامل اعتبارات است، ضمن آن که در لایحه بودجه سال جاری اعتبارات این پارک‌ها تنها ۶ درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به راه‌اندازی ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور، افزود: اخیراً وزارت بهداشت نیز نسبت به راه‌اندازی پارک‌های علم و فناوری وارد شده است. تعامل عناصر فعال در این اکوسیستم یکی دیگر از دغدغه‌های جدی ما در وزارت علوم است که خوشبختانه در این دوره از مدیریت وزارت علوم علاوه بر توجه به همگرایی و هم راستایی ارتباط مطلوبی میان وزارت علوم و معاونت علمی شکل گرفته است.

در ادامه این نشست «آقای مهندس حدیدی، مدیر مرکز رشد شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان» در خصوص ارائه نظام‌های جذب و پذیرش و ارائه خدمات به واحدهای فناور در مراکز رشد پرداخت.

دیگر سخنرانان این برنامه؛ «آقای دکتر فخارزاده، مدیر مرکز رشد فناوری‌های پیشرفته شریف، این مرکز و خدمات آن را معرفی کرد. در پایان «آقای دکتر کریمیان اقبال، مشاور دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری در امور بین‌الملل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» نیز در خصوص مشاوره و راهبری مراکز رشد نکاتی را بیان کرد.

در بخش دوم برنامه، حاضرین در نشست با برنامه‌ریزی پارک علم و فناوری شریف به بازدید از ناحیه نوآوری شریف پرداختند.

لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف

منبع خبر

پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف

پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف

پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف یک پارک علم و فناوری در شهر تهران می باشد

نظرات