گفتگو با آقای سعید رجب نیاقاسم آبادی مدیر تولید دستگاه ضدعفونی کننده هوا با تکنولوژی پلاسمای اکسیژن و تیغه نانو تیتانیوم

گفتگو با آقای سعید رجب نیاقاسم آبادی مدیر تولید دستگاه ضدعفونی کننده هوا با تکنولوژی پلاسمای اکسیژن و تیغه نانو تیتانیوم

از ابتدای شیوع ویروس کرونا، تولید محصولات مقابله با کرونا در دستور کار شرکت‌های دانش بنیان شهرستان رودسر قرار گرفت و یکی از شرکت‌های مستقر موفق شد برای اولین بار دستگاه ضدعفونی هوا و سطوح را تولید کند.

این دستگاه تولید شده با فناوری پلاسمای اکسیژن کار می کند و ویروس ها، باکتری ها، مخمرها و قارچ های سطح و هوا را از بین می برد. دستگاه مراحل دریافت تاییدیه و استانداردهای مورد نیاز خود را در دوره بحران کرونا گذراند و توانست تاییدیه لازم از آزمایشگاه مرجع علوم پزشکی برای کرونا ویروس و آزمایشگاه مرکزی دانشگاه ارومیه برای آنفولانزا را اخذ کند. به همین بهانه گفتگویی داریم با مدیر عامل شرکت راهبران توسعه پارس گیل

شرکت خود را معرفی کنید و بفرمایید این شرکت به چه فعالیت‌هایی مشغول است؟


شرکت راهبران توسعه پارس گیل مستقر در مرکز رشد واحد های فناور شهرستان رودسر پارک علم و فناوری گیلان تولیدکننده تجهیزات الکترونیکی ، مکانیکی ، آزمایشگاهی ، پزشکی و مدیریت پسماند است.

تخصص‌های مختلفی در این شرکت وجود دارد از جمله میکروبیولوژی، ویروس شناسی، مهندسی پزشکی، مهندسی برق و الکترونیک که دراین شرکت در حال فعالیت هستند. یکی از محصولات این شرکت، دستگاه ضدعفونی کننده هوا و سطوح با تکنولوژی پلاسمای اکسیژن و تیغه‌های نانو تیتانیوم است که یک تیم یازده نفره به تولید این دستگاه ضدعفونی کننده هوا مشغول هستند این محصول کاملا بومی است و تمام قطعات آن از داخل کشور تهیه شده است و در مرکز ساخته می‌شود.

درباره دستگاه ضدعفونی کننده هوا و مکانیزم آن توضیحاتی بدهید.


از ابتدای شیوع کرونا، تست این دستگاه آغاز شد و بعد از کسب تاییده‌های لازم
و ارسال به آزمایشگاه مرجع دانشگاه علوم پزشکی گیلان تست کرونا روی آن انجام شد که نتیجه آن مثبت بود و بعد از آن همان آزمایشگاه نیز به این دستگاه تجهیز شد و سپس خیلی از مراکز ارسال شد مانند مراکز درمانی، بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، اورژانس‌های ۱۱۵، مساجد، باشگاه‌های بدنسازی و ...
تا امروز بالغ بر ۱۰۰ دستگاه از این محصول تولید و روانه بازار شده است.

عملکرد دستگاه بر پلاسمای اکسیژن مبتنی است دستگاه ضد عفونی کننده هوا و سطوح با تکنولوژی پلاسمای اکسیژن و تیغه‌های نانو تیتانیوم زمانی که در یک محیط قرار می‌گیرد مکانیزم آن به گونه‌ای است که موجب غیر فعال کردن میکروارگانیسم های محیط می‌شود.

مکنده‌ای در این دستگاه وجود دارد که هوا را از محیط می‌کشد و وارد تیوپ پلاسما که در داخل محوضه دستگاه قرار دارد قرار می‌نماید. داخل این تیوپ پلاسما یون‌های مثبت و منفی، پلاسمای اکسیژن و همه واکنش‌ها در داخل این تیوپ صورت می‌گیرید و در آنجا هوا به صورت هوایی سالم و بدون قاچ و باکتری و ویروس و مخمر می‌شود و اینگونه هوا ضد عفونی می‌گردد .


برای ضد عفونی کردن سطوح هم پلاسمای اکسیژن آرام آرام روی محیط قرار می‌گیرد و بتدریج با نشستن روی سطوح آن را ضد عفونی می‌کند. و معمولا این فعال و انفعالات خیلی سریع اتفاق می‌افتد با توجه به اندازه اتاق‌ها و مکان‌ها معمولا بین ده دقیقه تا دو ساعت محیط کاملا استریل می‌شود.


یکی از اتفاقات خیلی مهم و از ویژگی‌های منحصر بفرد این دستگاه این است که همه این فعل و انفعالات داخل تیوپ پلاسما و داخل دستگاه اتفاق می‌افتد و رادیکال‌های آزاد به محیط وارد نمی‌شود. به همین خاطر توانسته‌ایم تاییده سی ای اروپا را بگیریم. همچنین آزمایشگاه مرجع علوم پزشکی گیلان این دستگاه را تست کرده و از نتایج فوق العاده دستگاه راضی بوده و تاییده آن مکتوب اعلام شده است.


این محصول چه مزیتهای رقابتی دارد؟


این دستگاه در بازار نمونه ندارد و برای اولین بار چنین محصولی با چنین کارایی توسط این شرکت ساخته شده است و دلیل اصلی آن هم این است که دستگاه‌های مشابه مبتنی بر اُزون است و اُزون‌ساز هستند که برای محیط زیست و انسان خطرناک است. این دستگاه هیچ یک از این مشکلات را ندارد و همه اتفاقات داخل تیوپ پلاسمای داخل دستگاه رخ می‌دهد.


با چه میزان سرمایه گذاری شروع به فعالیت کردید؟ آیا در حال حاضر سرمایه گذار دارید یا شرکت شما نیاز به سرمایه گذار دارد؟


این شرکت در ابتدای کار با مبلغ بیست میلیون تومان سرمایه شروع بکار و تولید کرد. در زمینه سرمایه‌گذاری و جذب آن پیشنهادهای زیادی به شرکت شده است که در حال بررسی این پیشنهادات هستیم. و خود شرکت نیز نسبت به قبل توان مالی بالاتر و قویتری دارد. هر چه تقاضای بازار بیشتر شود همین برای ما سرمایه محسوب می‌شود که خداروشکر این تقاضا هر روز رو به افزایش است.

آیا به صادرات محصول خودتان فکر کرده اید؟


اولویت ما بازار ایران است و تا تقاضای ایران را برطرف نکنیم به فکر صادرات محصول نیستیم و تا زمانی که این خلا در ایران برای تجهیز مراکز مهم به این دستگاه وجود دارد تلاش ما برای تامین نیاز داخل خواهد بود و برنامه ما این است که تا پاییز خیلی از مراکز دیگر را مجهز به این دستگاه کنیم چون تاییده آنفولانزا نیز برای آن گرفتیم. البته هم‌اکنون از کشورهای هلند و اسپانیا، عمان و قطر و عراق درخواست نمایندگی فعال داده‌اند که این درخواست در حال بررسی است.


میزان نیروی کار و اشتغال زایی در این شرکت چقدر است؟


در حال حاضر یازده نفر در این مرکز فعال کار هستند که بسته به افزایش نیاز بازار و افزایش تولید اشتغال زایی و نیروی کار ما نیز افزایش خواهد یافت.

میزان فروش محصول فناور شما چقدر است ؟ و چه قراردادهای مهمی در این زمینه داشته اید؟

ما ۱۰۰ دستگاه تولید شده داشتیم که هر صد دستگاه به فروش رفته و دو برابر آن سفارش تولید مجدد داشته‌ایم. قراردادهای مهم ما هماند تجهیز مراکز مهم به این دستگاه است.

امروز از مراکز خیلی مهمی تماس گرفتند و احساس نیاز کردند مراکز مهمی مانند مرکز بین اللملی‌پردیس دانشگاه تهران و همچنین دانشگاه علوم پزشکی تهران خواهان تجهیز به این محصول بوده اند .

مزیت ‌های استقرار این شرکت در مرکز پارک علم و فناوری چه بوده است ؟


حمایت‌های پارک علم و فناوری گیلان و مرکز رشد رودسر بسیار قابل توجه بوده و هم اینکه از مشاوره‌های پارک بهره‌مند شدیم و در زمینه بازاریابی و بحث فروش دستگاه با مشاور ها و حمایت‌های این سازمان انجام شده و موفقیت آمیز بود.

بنظر بنده پارک علم و فناوری گیلان در شرایط ایده آلی بسر می‌برد. جامعه به مجموعه پارک علم و فناوری به عنوان یه حامی اقتصادی نگاه می‌کند ولی کمک عمده پارک مشاوره‌ای و دادن مجوزهاست.


مشکلات شما در زمینه بازار و بازاریابی چیست ؟


خوشبختانه تقاضای این محصول برای تولید بسیار بالا بوده و استقبال خوبی از این محصول شده است و در حال حاضر مشکلات بازاریابی را ندارد .


انتظار شما از دیگر دستگاه‌های اجرایی چیست ؟


این شرکت با توجه به محصول و دستاورد خود کمک های زیادی از دستگاه های اجرایی ذیربط و مرتبط گرفته و در این خصوص انتظار خاصی نداریم فقط می‌خواهم که جهت سفارش و تجهیز مراکز خود به دستگاه ضدعفونی کننده هوا اقدام کنند و جهت ثبت سفارش زودتر به ما اطلاع دهند. تا بتوانیم به موقع خدمات خود را در اختیار دستگاه های اجرایی بگذاریم.


اگر کسی با ایده و طرح مشابه محصول شما بخواهد اقدام به تولید محصول فناور کند ممکن است با چه مشکلاتی مواجه شود؟


هر کسی بتواند در حوضه پزشکی دستگاهی بسازد که بتواند تاییده مراکز بهداشت را بگیرد ما به کمک آنها خواهیم رفت. ما برای تولید این محصول به مشکل برنخوردیم و اطلاعی نداریم در این زمینه

شما چه توصیه‌ای به جوانان تحصیلکرده و دارای ابتکار دارید که می خواهند وارد کار تولید شوند ؟


از مشاوره‌های متخصصین و کارشناسان پارک علم و فناوری استفاده نمایند و با حمایت و راهنمایی و با داشتن طرح فناورانه و نواورانه خود آینده خود را تضمین نمایند.

لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری گیلان

منبع خبر

پارک علم و فناوری گیلان

پارک علم و فناوری گیلان

پارک علم و فناوری گیلان یک پارک علم و فناوری در شهر رشت می باشد

    نظرات