دانشآموز کارآفرین ۹ میلیون تومان فروش داشت
در راستای طرح ملی کاشف که به منظور ارزیابی و آمادهسازی شایستگیهای فردی در زمینه کسب و کار و کارآفرینی در مدارس انجام میشود، یک دانشآموز کارآفرین توانست مبلغ ۹ میلیون تومان فروش داشته باشد.
به گزارش اکوسیستم، رضا زعفریان مدیر طرح ملی کاشف با ذکر این نکته که ۵ سال از آغاز این طرح، گفت: طرح کاشف به این دلیل به وجود آمد که به این نتیجه رسیدیم که تربیت و آموزش کارآفرینان باید از مدارس آغاز شود نه از دانشگاهها، در همین راستا تا کنون بالغ بر ۶۰۰ محقق و کارآفرین از سراسر کشور برای تربیت کارآفرین در طرح کاشف با ما همکاری داشتهاند.
زعفریان ادامه داد: این طرح سه جنبه دارد که شامل سنجش استعداد و روحیه کارآفرینی افراد، آموزش کارآفرین و پشتیبانی از افراد کارآفرین است.وی با اشاره به این نکته که سه سال اول این طرح تنها به صورت کار تحقیقاتی بود، گفت: پس از آن یک سال تمرکز را بر استعداد سنجی گذاشتیم و بعد از آن به سراغ آموزش افراد رفتیم.
مدیر طرح ملی کاشف اظهار داشت: بر طبق مدل پژوهشی که بر اساس زندگی کارآفرینان بزرگ ایرانی تهیه کردیم، حدود ۲ میلیون دانشآموز استعداد سنجی شده که از این میان ۴۰ هزار نفر را به عنوان افراد مستعد انتخاب کردهایم.وی با خاطر نشان کردن این موضوع که نیم درصد از افراد کشور دارای روحیه کارآفرینی هستند، تصریح کرد: از مجموع ۴۰ هزار نفر پذیرفته شده در نهایت ۱۰ هزار نفر را غربالگری کردیم و آموزشهای لازم را به آنان دادهایم تا به تدریج وارد فضای کارآفرینی شوند.
زعفریان افزود: در ادامه طرح ملی کاشف، به مرور آموزش غیر رسمی را تحت عنوان جمعه بازار دانشآموزی بطورهمزمان در ۲۰ شهر کشور آغاز کردیم، این جمعه بازارها یکبار در ماه به صورت بازارچه که در حقیقت کلاس آموزشی است، برگزار میشوند.
مدیر طرح ملی کاشف بیان کرد: رکورد فروش این جمعه بازارها در یک روز، متعلق به یک دانش آموز رشتی است که توانست سیدیهای برنامهنویسی تولیدی خود را بفروشد و ۹ میلیون تومان کسب درآمد کند.وی گفت: هزار نفر از تمام کشور در طرح جمعه بازار شرکت کرده و در آن محصولات تولیدی خود را میفروشند، این بازارچهها در حقیقت آزمایشگاهی برای فروش دانشآموزان است که در آن نوشتن صورت حساب، تحلیل سود و زیان و گزارش از فروش را فرامیگیرند.وی با بیان افتتاح ۲ کارگاه تولیدی توسط ۲ دانشآموز، ادامه داد: این موضوع در سن ۱۴ تا ۱۵ سالگی اتفاق حائز اهمیتی است و این دانشآموزان توانستند قسمتی از سرمایه افتتاح کارگاهشان را از فروش جمعه بازارها به دست آورند.
زعفرانی با اشاره به اینکه کسب و کار دانش آموزی در دنیا به رسمیت شناخته شده، بیان کرد: در دیگر کشورها برای ثبت شرکت توسط دانشآموزان سختگیری نمیشود و در کشور ما نیز باید تسهیلاتی برای دانشآموزان در نظر بگیریم تا تحت نظر آموزش و پرورش ثبت شرکت را یاد بگیرند.
نظرات