واحد فناور پارک علم و فناوری کرمانشاه تولیدکننده اولین "قطره چکان های کنترل کننده فشار" در کشور

واحد فناور پارک علم و فناوری کرمانشاه تولیدکننده اولین "قطره چکان های کنترل کننده فشار" در کشور

مدیرعامل گروه صنعتی فناوران آبیز قطره با بیان اینکه این گروه صنعتی اولین تولید کننده قطره چکان های کنترل کننده فشار در کشور است، گفت: با تولید این قطره چکان‌‌ها ایران به سومین کشور تولیدکننده جهان در زمینه این محصولات تبدیل شده است



به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه، آرش قدسی با اشاره به راه اندازی شرکت فناوران آبیزقطره در سال ۱۳۹۵، گفت: یک سال بعد و در سال ۹۶ وارد مجموعه پارک علم و فناوری شدیم و همین ورود با اتفاقات خوبی برای ما همراه بود و توانستیم با خدمات پارک فعالیت های شرکت را گسترش داده و به تولید کننده انواع قطره چکان کنترل کننده فشار (pc) تبدیل شویم.

وی با اشاره به کاربرد این قطره چکان ها در آبیاری باغات کشاورزی، گفت: در حال حاضر آبیاری مدرن به دو شیوه ;بارانی; و ;قطره ای صورت می گیرد، شیوه بارانی که بصورت استفاده از آبپاش‌هاست عمدتا برای مزارع استفاده شده و شیوه قطره ای که در آن از قطره چکان ها استفاده می شود عمدتا برای استفاده در باغات کاربرد دارد.

قدسی به کمبود آب و خشکسالی در کشور اشاره کرد و افزود: متاسفانه در این شرایط حدود ۹۰ درصد آب شرب در بخش کشاورزی هدر می رود و همین امر اهمیت استفاده از شیوه های نوین آبیاری را بیش از پیش آشکار می کند.

وی با بیان اینکه سیستم قطره ای در باغات با مساحت یک هکتار به بالا، قابل نصب است، گفت: این سیستم در صورت نصب تا  سالها کاربرد داشته و بسته به میزان رشد درخت و افزایش نیاز آبی می‌توان تعداد قطره چکان‌های سیستم را افزایش داد.

قدسی به مزیت قطره چکان های تحت فشار (pc) نسبت به سایر قطره چکان ها اشاره کرد و افزود: این نوع قطره چکان ها کنترل کننده فشار هستند و دبی آب در آنها ثابت است، این امر موجب می شود در باغاتی که پستی و بلندی داشته یا شیب زمین زیاد است آب میان قطره چکان ها تقسیم شده و با یک فشار ثابت، آب به یک میزان به قسمت های مختلف باغ برسد.

وی افزود: در قطره چکان های معمولی در زمین های شیب دار، آب به قسمت های بالاتر کمتر می رسد، اما با این قطره چکان ها فشار آب تقسیم شده و میزان آبرسانی به قسمت های بالاتر باغات شیب دار، همانند قسمت های پایین آن خواهد بود.

قدسی با بیان اینکه این نوع قطره چکان ها نمونه خارجی دارند، گفت: با مهندسی معکوس توانسته ایم به این فناوری برسیم و ایران را به سومین تولید کننده این قطره چکان ها در جهان تبدیل کنیم.

این مخترع کرمانشاهی یادآور شد: یک نمونه از این قطره چکان ها به نام "آبیز دریپ بازشونده" هم ثبت اختراع شده است.

وی افزود: با ثبت این اختراع توانسته ایم به عضویت انجمن نخبگان کشور درآییم و هم اکنون پیگیر دانش بنیان شدن شرکت هستیم.

مدیرعامل شرکت فناوران آبیز قطره با قدردانی از حمایت های پارک علم و فناوری کرمانشاه، گفت: با تسهیلاتی که از پارک دریافت کرده‌ایم توانستیم تجهیزات لازم برای تولید قطره چکان ها را خریداری کنیم.

وی افزود: از طرفی محل استقرار شرکت هم توسط پارک تامین شده و در حال حاضر دفتر شرکت در برج فناوری مستقر بوده و کارگاه هم در مجمتع نوآوری پارک فعال است.

قدسی تصریح کرد: علاوه بر این خدمات، پارک علم و فناوری کمک بسیاری برای حضور شرکت در نمایشگاه ها و جشنواره های مختلف داشته و باعث شده تولیدات شرکت دیده شود.

مدیرعامل گروه صنعتی فناوران آبیزقطره با بیان اینکه محصولات تولیدی این شرکت به تمام استان های کشور ارسال می شود، گفت: عمده فروش ما مربوط به استان هایی است که باغات بسیاری دارند که از جمله مهم ترین آنها استان فارس و مازندران است.

وی افزود: خوشبختانه افتتاح سدهای مرزی و احداث باغات در پایاب این سدها در استان کرمانشاه هم منجر به این شد که بتوانیم چند پروژه بزرگ را در استان بگیریم.

قدسی با بیان اینکه هنوز روند صادرات محصولات شرکت چشمگیر نیست، گفت: در حال حاضر بخش اندکی از محصولات به سلیمانیه عراق صادر می شود.

مدیرعامل گروه صنعتی فناوران آبیزقطره با بیان اینکه فروش محصولات این شرکت در کشور فصلی است، گفت: عمده فروش و فعالیت ما در ماه های بهار و تابستان است و امیدواریم بتوانیم در شش ماه دوم سال روی بحث صادرات متمرکز شویم.

وی میزان تولید سالانه شرکت را ۱۰ تا ۱۲ میلیون قطره چکان در سال عنوان کرد و افزود: این درحالی است که نیاز سالانه کشور حدود ۷۰ میلیون قطره چکان است و بخش عمده این نیاز از طریق واردات تامین می شود.

قدسی خاطرنشان کرد: نیاز کشور نشان میدهد که جا برای افزایش تولید و توسعه کار، بسیار است و اگر مسئولان حمایت کنند میتوانیم تولیدات خود را افزایش دهیم.

وی افزود: متاسفانه در حال حاضر برخی مدیران در برخی استان ها سلیقه‌ای عمل کرده و علی رغم وجود نمونه داخلی، از محصولات خارجی استفاده می کنند و امیدواریم این مشکلات در سطح کشور مرتفع شود.

مدیرعامل شرکت فناوران آبیز قطره با اشاره به فعالیت ۱۰ نفر در این شرکت، در خصوص برنامه های آتی این شرکت هم گفت: در حال حاضر ساخت یک قطره چکان جدید را در دستور کار داریم و تولید اولیه و آزمایشی آن انجام شده و به احتمال زیاد از اول مهرماه تولید انبوه آن را کلید می زنیم.

لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه

منبع خبر

پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه

پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه

پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه یک پارک علم و فناوری در شهر کرمانشاه می باشد

    نظرات