در بازدید از برج پارک علم و فناوری کرمانشاه؛ رئیس جهاددانشگاهی:دستاوردهای فناورانه کشور در دوران پساتحریم کنار گذاشته نشود
     
     آمادگی جهاددانشگاهی برای پذیرفتن مسئولیت های بزرگ

در بازدید از برج پارک علم و فناوری کرمانشاه؛ رئیس جهاددانشگاهی:دستاوردهای فناورانه کشور در دوران پساتحریم کنار گذاشته نشود آمادگی جهاددانشگاهی برای پذیرفتن مسئولیت های بزرگ

رییس جهاد دانشگاهی با تشریح بخشی از دستاوردهای این نهاد، گفت: آماده پذیرفتن مسئولیت های بزرگ و ماموریت های فناورانه در دولت جدید هستیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی در حاشیه سفر به کرمانشاه و حضور در نشست هیات امنای موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی کرمانشاه و بازدید از برج فناوری سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه در گفت و گو یی  با اشاره به عمر ۴۳ انقلاب اسلامی، گفت: جهاد دانشگاهی یکی از نهادهایی است که در دوران انقلاب متولد شد و از همان ابتدا عهده دار ماموریت های مهم فرهنگی و علمی و فناورانه در کشور بود.

وی افزود: در اوایل تاسیس این نهاد انقلابی، جهاد دانشگاهی مامور اجرای فعالیت های فرهنگی برای جوانان در جهت مقابله با هجمه فرهنگی دشمن شد و در کنار آن اجرای فعالیت های پژوهشی در جهت رفع وابستگی و خودکفایی و ترویج فرهنگ خودباوری در کشور به این نهاد واگذار شد.

دکتر طیبی گفت: با آغاز جنگ تحمیلی، جهاد دانشگاهی بسیاری توانمندیهای خود را در عرصه مقابله با دشمن به نمایش گذاشت که از جمله آن فعالیت در حوزه خدمات پزشکی در جبهه های جنگ و مشارکت جهاد دانشگاهی در انجام طرح های تجهیزات دفاعی کشور بود.

وی افزود: در دوران جنگ تحمیلی، جهاد دانشگاهی در پروژه های مختلف از طراحی سنگرهای مهندسی گرفته تا کمک به راه اندازی تجهیزات مربوط به صنایع دفاعی حضوری فعال داست.

دکترطیبی ساخت بالن های دفاعی برای جلوگیری از حضور هواپیماهای دشمن در ارتفاع پایین، رمز گشایی از سیستم بی سیم ارتش عراق، راه اندازی سیستم ناوبری هواپیماهای فانتوم F۵، اصلاح خط تولید موشک کاتیوشا، تعمیر قطعات تجهیزات نظامی داخلی و ساخت قطعات یدکی برای تجهیزات به غنیمت گرفته شده دشمن را از جمله خدمات جهاد دانشگاهی در دوران جنگ تحمیلی عنوان کرد.

وی افزود: با انجام این ماموریت ها عملا جهاد دانشگاهی توانست بنیانگذار دفاع دانش بنیان در دوران جنگ تحمیلی باشد.

اثبات کردیم می توانیم در مسیر علم حرکت کنیم/ هیچ مشکلی در زمینه توسعه علمی و فناوری کشور نداریم

رییس جهاددانشگاهی اظهار کرد: با پایان گرفتن جنگ تحمیلی فعالیت های جهاد دانشگاهی در حوزه های مختلف فنی مهندسی، پزشکی، کشاورزی، علوم انسانی و اجتماعی و ... توسعه یافت و تلاش ما این بود که تامین نیازهای کشور در این حوزه ها با نگاه توسعه علمی و فناوری ملی صورت گیرد.

وی افزود: در همین راستا در دهه ۶۰ و ۷۰ عملا جهاد دانشگاهی توانست در بسیاری فناوری ها به سطح روز دنیا برسد و عملا اثبات کردیم که می توانیم در مرز علم حرکت کرده و علم را به فناوری و فناوری را به محصول و خدمت برای کاربرد تبدیل کنیم.

وی تصریح کرد: دهه ۸۰ و ۹۰ هم آغاز کارهای فناورانه بزرگ جهاد دانشگاهی برای کشور بود و در این دو دهه کارهای فناورانه بزرگی در سطح کشور توسط جهاد دانشگاهی صورت گرفت.

دکتر طیبی گفت: در حال حاضر در وضعیتی هستیم که می توانیم با قاطعیت بگوییم مشکلی در زمینه توسعه علمی و فناورانه در سطح کشور نداریم. نیاز ما باور مدیران به توان ملی و استفاده از آن در تامین نیازهای کشور است.

رییس جهاددانشگاهی در ادامه در تشریح فعالیت های این نهاد در حوزه فرهنگ کشور، به راه اندازی مرکز انتشارات جهاد دانشگاهی اشاره کرد و افزود: امام راحل از همان ابتدای انقلاب نگران این بوند که ما  مصرف کننده علم و فناوری غرب هستیم، بنابراین با تشکیل این مرکز تلاش کردیم که در زمینه رفع این نگرانی اقدام کرده و دانش ضمنی اساتید کشور را در قالب کتاب و مجله در خدمت جامعه علمی و فناوری کشور قرار دهیم.

وی افزود: در حال حاضر مرکز انتشارات جهاد دانشگاهی به یکی از بزرگترین مراکز کتب دانشگاهی کشور تبدیل شده است.

وی راه اندازی سازمان فعالیت های قرآنی و نیز راه اندازی دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا را هم از جمله مهمترین اقدامات فرهنگی جهاد طی سالهای فعالیت آن عنوان کرد.

وی افزود: با راه اندازی ایسنا در سال ۱۳۷۸ عملا اولین خبرگزاری غیردولتی پا به عرصه وجود گذاشت و توانست مسیری برای تاسیس و ایجاد دیگر خبرگزاری ها در کشور را فراهم کند.

دکتر طیبی در ادامه به فعالیت های جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش هم اشاره کرد و افزود: در حوزه آموزش با توجه به جمعیت جوان کشور، جهاد دانشگاهی اقدام به راه اندازی های مجموعه های آموزشی کرد.

وی افزود: هم اکنون دو دانشگاه، شش موسسه آموزش عالی، ۴۳ مرکز علمی و کاربردی و ۱۳۰ مرکز آموزش های کوتاه مدت تخصصی و عمومی زیرمجموعه جهاد دانشگاهی فعال است.

دکتر طیبی گفت: نقطه عطف این مراکز این است که ما توانسته ایم این مراکز علمی و آموزشی را به حوزه پژوهش مرتبط کنیم و عملا از ظرفیت اساتید این موسسات در انجام فعالیت های پژوهشی استفاده می شود و در جهت ایجاد دانشگاه‌های نسل چهار حرکت کرده‌ایم.

آماده پذیرفتن مسئولیت های بزرگ و ماموریت های فناورانه در دولت جدید هستیم

رییس جهاددانشگاهی در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی در دی ماه امسال گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه این بود که بخشی از دستاوردهای جهاد دانشگاهی طی سالهای فعالیت آن را به مسئولین و مردم معرفی کنیم و اعلام کنیم که هیچ مشکلی در تامین نیازهای فناورانه کشور نداریم.

وی افزود: همچنین با نمایش این دستاوردها عملا اعلام کرده ایم که جهاد دانشگاهی آماه پذیرفتن مسئولیت های بزرگ در دولت جدید است.

وی تاکید کرد: جهاد دانشگاهی امروز در حوزه های مختلف از جمله کشاورزی، پزشکی، فنی و مهندسی، علوم انسانی و اجتماعی و ... آماده پذیرفتن ماموریت های بزرگ در تامین نیازهای کشور در دولت سیزدهم است.

دکتر طیبی به دیدار اخیر خود با رییس جمهور اشاره کرد و افزود: در این دیدار رییس جمهور در جریان دستاوردهای جهاد دانشگاهی قرار گرفتند و با توجه به بازدید چهار تن از معاونین و پنج تن از وزرای ایشان از نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی عملا اشراف خوبی به حوزه های کاری این نهاد و دستاوردهای آن داشتند.

وی افزود: در این دیدار ایشان گلایه داشتند که چرا علی رغم این همه ظرفیت ها و دستاوردهای فناورانه در کشور، آنطور که باید از این ظرفیت‌ها در رفع وابستگی های کشور استفاده نشده و قرار بر این شد که با هماهنگی در یکی از جلسات هیات دولت حضور پیدا کرده و ضمن تشریح دستاوردهای جهاد دانشگاهی، بتوانیم زمینه استفاده هرچه بیشتر از این ظرفیت ها را در پیشبرد حوزه های مختلف کشور فراهم کنیم.

در دوران پساتحریم نباید دستاوردهای فناورانه کشور کنار گذاشته شود

دکتر طیبی درخصوص لغو احتمالی تحریم ها هم گفت: قطعا همه علاقمند به رفع تحریم ها هستیم، چرا که در اینصورت شرایط سهل تری برای محققین و کارشناسان و صاحبان صنایع مختلف کشور در دستیابی به مواد اولیه و قطعاتی که در کشور قابل تولید نیست، فراهم خواهد شد. اما با رفع تحریم ها نگرانیم که ایران به بازار صرف محصولات وکالاهای آماده وارداتی تبدیل شود.

وی تاکید کرد: به هیچ عنوان نباید رفع تحریم ها منجر به حضور بی برنامه کالاها و محصولات آماده شرکت های خارجی در کشور شود.

دکتر طیبی گفت: قطعا در حوزه هایی که توان تولید داخل نداریم واردات برای رفع نیاز واجب است، اما این واردات هم باید در قبال انتقال فناوری صورت گیرد تا در آینده بتوانیم در کشور آن محصولات را تولید کنیم و در این زمینه هم جهاد دانشگاهی اعلام آمادگی کرده که میتواند مسئولیت های بزرگی در انتقال فناوری برعهده بگیرد.

رییس جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: با رفع تحریم ها باید به این نکته هم توجه شود که دستاوردهای فناورانه فعلی نباید کنار گذاشته شود و باید از واردات محصولاتی که تولید داخل دارد، جلوگیری شود.

دانش خوبی در درمان "ناباروری" داریم/ آماده راه اندازی مراکز درمان ناباروری در سراسر کشور هستیم

طیبی در ادامه به بخشی از فعالیت های فعلی جهاد دانشگاهی در حوزه های مختلف اشاره کردو افزود: در حوزه پزشکی در حال حاضر تمرکز ما بر کاربرد سلولهای بنیادی در درمان بیماری های مختلف است و همچنین فناوریهای مربوط به ژن درمانی و ویروس درمانی دنبال می شود.

وی با اشاره به تاکید مسئولین کشور بر جوان سازی جمعیت کشور به خدمات مهم جهاد دانشگاهی در این زمینه اشاره کرد و افزود: برای جوان سازی جمعیت یکی از راهکارهای مهم رفع مشکل ناباروری زوجین نابارور است که جهاد دانشگاهی در این زمینه دستاوردهای خوبی کسب کرده است.

دکتر طیبی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۵ تا ۲۰ درصد زوجین کشور مشکل ناباروری دارند و این درحالی است که با دانش خوبی که جهاد دانشگاهی در زمینه رفع این مشکل پیدا کرده می توان مشکل بسیاری از این زوجین را رفع کرد.

وی تاکید کرد: این آمادگی را داریم که با راه اندازی مراکز درمان ناباروری در سراسر کشور گام موثری در رفع این معضل داشته باشیم.

رییس جهاددانشگاهی به فعالیت های این نهاد در حوزه سرطان سینه هم اشاره کرد و افزود: این آمادگی را داریم که در سطح ملی با ایجاد مراکز در تمام استان ها غربالگری این سرطان را بصورت کامل انجام داده و بخشی از درمان های اولیه را در سراسر کشور انجام دهیم.

وی افزود: همچنین این آمادگی فراهم است که درمان های تکمیلی این نوع سرطان در تهران و مراکز استان ها صورت گیرد.

مجلس همراهی کند طرح های فناورانه بزرگ دیگری در کشور اجرایی می کنیم

طیبی به فعالیت های جهاد دانشگاهی در حوزه فنی و مهندسی هم اشاره کرد و افزود: در این زمینه در حال حاضر به دنبال تکمیل ۴۱ طرح فناورانه بزرگ کشور هستیم که با حمایت های مقام معظم رهبری صورت گرفت.

وی افزود: همچنین با صحبت هایی که با مجلس صورت گرفته در تلاشیم تا در صورت تامین بودجه مناسب تعداد دیگری از این طرح های فناورانه بزرگ را در سطح کشور اجرایی کنیم.

دکتر طیبی با  اشاره به مشارکت جهاد دانشگاهی در ساخت یک رام قطار مترو گفت: به دنبال این هستیم که بتوانیم شهرداری تهران و سایر شهرهای بزرگ را قانع به ساخت داخلی واگن های مترو کنیم.

رییس جهاددانشگاهی گفت: در این زمینه هم به مجلس و هم به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیشنهاد کرده ایم که در زمینه ساخت سیستم رانش قطارهای بین شهری با سرعت ۳۵۰ کیلومتر در ساعت ورود کنیم، چرا که دانش خوبی در زمینه تولید این سیستم ها داریم.

دکتر طیبی در تشریح بخشی از فعالیت های جهاد دانشگاهی در حوزه کشاورزی هم گفت: در این حوزه در زمینه اصلاح نژاد دام کارهای خوبی صورت گرفته و بعد از کار موفق در زمینه اصلاح نژاد گاو، هم اکنون در زمینه اصلاح نژاد گاومیش و شتر ورود کرده ایم.

وی افزود: هدف ما در این حوزه تکثیر نژادهای بسیار موغوب است.

رییس جهاددانشگاهی گفت: علاوه بر این در این حوزه به دنبال احیای نژادهای از بین رفته هم هستم که سلولهای آنها موجود است و در تلاشیم از طریق شبیه‌سازی نسل های از بین رفته را احیا کنیم.

دکتر طیبی خاطرنشان در زمینه بذور هیبریدی و ایجاد مرغ لاین تخم گذار و گوشتی هم بدنبال همکاری با یکی از سازمانهای بزرگ کشور هستیم.

لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه

منبع خبر

پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه

پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه

پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه یک پارک علم و فناوری در شهر کرمانشاه می باشد

    نظرات