تولید کیت ژنوتایپینگ روتاویروس در پارک علم و فناوری فارس
با تلاش فناوران پارک علم و فناوری فارس؛
تولید کیت ژنوتایپینگ روتاویروس
مهدی کارگر مدیرعامل شرکت یاخته صبا آرنا از شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری فارس و سرپرست تیم تحقیق گفت: این کیت قابلیت تشخیص همه ژنوتایپهای ویروس را دارد و میتواند زمینه ساز تولید واکسن برای همه انواع این ویروس باشد.
کارگر افزود: کیت ژنوتایپینگ روتاویروس زمان تشخیص عامل ایجادکننده اسهال را به ۲۴ ساعت کاهش داده است که عاملی موثر در نجات جان کودکان محسوب میشود.
وی گفت: روش متداول در آزمایشگاههای تشخیص طبی برای تعیین عامل ایجادکننده اسهال، کشت نمونه مدفوع بیمار است که حدود ۷۲ ساعت زمان نیاز دارد.
مدیر عامل شرکت با بیان این که هر کیت برای ۵۰ آزمایش تشخیصی قابل استفاده است، افزود: آزمایش هر بیمار با هزینهای کمتر از ۲۰ هزار تومان انجام میشود.
کارگر گفت: کیت ژنوتایپینگ روتاویروس بر اساس نیاز واحدهای درمانی و آزمایشگاهی تولید میشود، اما در صورت رسیدن به مرحله تولید انبوه علاوه بر کاهش هزینههای تولید، امکان صادرات آن فراهم میشود.
وی افزود: ویروس روتاویروس عامل بیش از ۶۰ درصد از اسهالهای کودکان است که سالانه جان بیش از ۶۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال را در جهان میگیرد.
سرپرست تیم تحقیق گفت: این ویروس ژنوتایپهای مختلفی دارد و در هر کشور برخی از انواع آن شایع است.
کارگر با بیان این که تنها راه پیشگیری از شیوع این ویروس خطرناک، واکسیناسیون کودکان است، افزود: در هر کشور واکسیناسیون کودکان برحسب ژنوتایپهای شایع در منطقه صورت می گیرد.
این کیت برای اولین بار در جهان با استفاده از متخصصان شرکت دانش بنیان زیست فناوری یاخته صبا ارنا طراحی و ساخته شده است و امید داریم با تولید انبوه با هزینه کم کمک به بهبود سلامت جامعه نماییم.
لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری فارس
نظرات