خشک کردن رنگ بدنه خودرو با استفاده از امواج مادون قرمز محقق شد
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رنگ خودرو می بایست در زمان کوتاهی در دمای مشخصی قرار بگیرد تا به شکل و ظاهر نهایی با خواص ایده ال درآید. بهترین سیستم برای این کار، تابش حرارتی امواج مادون قرمز با طول موج مشخصی است که در کارخانه های پیشرفته خودروسازی هم عملیات خشک کردن رنگ روی بدنه خودرو به همین روش انجام می شود.
اسماعیل گنجه، مدیرعامل شرکت دانش بنیان مهندسی آرتینه صنعت پرتو که در زمینه طراحی و ساخت سیستم ها و کوره های پیشرفته فعالیت دارد در خصوص موفقیت محققان این شرکت در ساخت پنل خشک کن موضعی مادون قرمز گفت: پنل خشک کن مادون قرمز که نمونه ای از آن در شرکت زامیاد با موفقیت به بهره برداری رسیده، امکان خشک کردن موضعی و کلی رنگ خودرو، خشک کردن قطعات پلیمری و خشک کردن تعمیری قطعات مختلف تزئینی خودرو را فراهم کرده و همچنین به صورت اتاق خشک کن پیوسته رنگ و مواد رزینی قابل استفاده است.
از جمله مزایای پنل های خشک کن این است که امکان خشک کردن موضعی قسمت های آسیب دیده رنگ خودرو را نیز بدون نیاز به برگشت خودرو به خط فراهم می کند.
وی با اشاره به ساخت نمونه های رباتیک و دستی پنل خشک کن مادون قرمز، گرمایش تابعی موضعی، راندمان حرارتی بالا، سرعت بالای فرایند خشک کردن، قابلیت برنامه دهی آسان، کارایی بالا، ظاهر و کیفیت مناسب قطعات،توانایی طراحی در ابعاد مختلف با توجه به نیاز مشتری و ارائه خدمات پس از فروش را از مزایا و ویژگی های پنل های خشک کن ساخت این شرکت عنوان کرد.
گنجه در ادامه از کوره های گرافیتی دما بالا به عنوان یکی دیگر از محصولات قابل عرضه شرکت یاد کرد و گفت:کوره های دما بالا (تا دمای ۱۷۰۰ درجه سانتی گراد) در حوزه وسیعی از پژوهش های دانشگاهی و صنعتی استفاده می شوند. ضرورت کاربرد کوره های دما بالا عمدتا معطوف به عملیات حرارتی قطعات آهنی و فلزات دیرگداز است.
وی خاطرنشان کرد: محققان این شرکت موفق شده اند تمامی قسمتهای مکانیکی، الکترونیکی و متالورژیکی کوره اعم از بدنه، سیستم کنترل و فرمان، منبع تغذیه، سیستم خلاء و انتخاب مواد را با استفاده از پتانسیل های موجود طراحی کرده و بسازند. محصول نهایی، کوره دما بالا با قابلیت کنترل دقیق اتمسفر و فشار است که می توان از آن در ساخت قطعات مختلف موشک و هواپیما (مانند نازل های دمش) که در معرض دمای بالایی قرار دارند و نیز ساخت قطعات کامپوزیتهای فلزی و سرامیکهای مهندسی مانند کاربید تنگستن – زیرکونیوم و کاربید بوراستفاده کرد.
لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
نظرات