اکوویک بیست و چهارم: از تعلق بیشترین درصد شکایات در فاوا به کسب و کارهای حوزه نرم افزار و وب سایت تا اعطای تسهیلات اشتغال فراگیر به شرکت های دانش بنیان

اکوویک بیست و چهارم: از تعلق بیشترین درصد شکایات در فاوا به کسب و کارهای حوزه نرم افزار و وب سایت تا اعطای تسهیلات اشتغال فراگیر به شرکت های دانش بنیان

طبق روال شنبه ها در اکوویک این هفته نیز به بررسی اخبار مهم ایرانی در حوزه کارآفرینی و استارتاپ های ملی خواهیم پرداخت. لطفا تا پایان با ما همراه باشید.

به گزارش اکوسیستم، هفته دوم بهمن ماه در خبر گزاری های ایرانی اخبار متنوعی در حوزه کسب و کار و استارتاپ های ایرانی منتشر شده است. همچنین اخباری در این خصوص که بیشترین درصد شکایات در صنف فاوا متعلق به کسب وکارهای حوزه نرم افزار و وب سایت هستند، نیز منتشر شده است. از طرفی در اخبار هفته گذشته خبری در خصوص اعطای تسهیلات اشتغال فراگیر به شرکت های دانش بنیان منتشر شده بود که باعث خوشحالی و جلب توجه بسیاری از فعالان شرکت های دانش بنیان شده است.

کسب و کارهای حوزه نرم افزار و وب سایت بیشترین در صد شکایات صنف فاوا را از آن خود کرده اند. بالغ بر ۷۸ درصد شکایات صنف فاوا مربوط به کسب و کارهای حوزه نرم افزار و وب سایت است. حمید فروزنده (رئیس شورای انتظامی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران) با اعلام این خبر، اظهار داشت: آخرین آمار فعالیت شورای انتظامی سازمان در رسیدگی به شکایات صنفی در سه سال گذشته حاکی از آن است که بیش ۴۲ درصد شکایاتی که انجام شده‌اند به حوزه کسب و کارهای نرم افزاری و بالغ بر ۳۶ درصد آنها به حوزه میزبانی فضای وب و ثبت دامنه (وب سایت‌ها و خدمات آن) مربوط می‌شوند. وی ضمن اشاره به مابقی شکایات و تخلفات در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، اضافه کرد: شکایات حوزه سخت افزار با حدود ۱۲درصد و تجهیزات شبکه با ۳ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

رتبه کسب کار در ایران از 152 به 181 ارتقا یافت. ایران در سال ۲۰۱۴ میلادی دارای رتبه ۱۵۲ در کسب و کار بود که این رقم در سال ۲۰۱۶ به ۱۱۸ رسید و دلیل عمده آن نیز بازنگری در داده‌ها و اطلاعات موجود بود. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی وضعیت کسب و کار ایران در گزارش بانک جهانی را مورد بررسی قرار داد و تاثیر گذاری دولت یازدهم را در زمینه بهبود عملکرد ایران در این گزارش ارزیابی کرد. دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع که ایران در گزارش سال ۲۰۱۸ انجام کسب و کار بانک جهانی، با ۴ پله تنزل نسبت به گزارش سال ۲۰۱۷، رتبه ۱۲۴ از بین ۱۹۰ کشور را از آن خود کرد و در مقایسه با کشورهای سند چشم انداز نیز نسب به سال گذشته ۲ رتبه تنزل پیدا کرده است، اعلام نمود: پیشرفت سریع دیگر کشورها و کند بودن سرعت اصلاحات در ایران، باعث شد که ایران نسبت به سال قبل تنزل رتبه داشته باشد. بهبود رتبه کشورمان در گزارش انجام کسب و کار از سال ۲۰۱۵ میلادی شروع شد به نحوی که ایران از رتبه ۱۵۲ در سال ۲۰۱۴ به ۱۱۸ در سال ۲۰۱۶ رسید و علت عمده آن، بازنگری در داده‌ها و اطلاعات بوده است. در بازنگری‌هایی که در مورد ایران انجام شد، صرفا بخشی از خطاهای فاحش سال‌های گذشته در ارسال اطلاعات توسط افراد غیرمسئول تعدیل گردید. در گزارش سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ میلادی بار دیگر تنزل رتبه ایران آغاز شده است.

سازمان فناوری اطلاعات از استارتاپ های مناطق روستایی حمایت می کند. کسب وکارهای نوپا و استارتاپ‌های فعال در حوزه اشتغالزایی در مناطق کمتر توسعه یافته و روستایی، می‌توانند از حمایت سازمان فناوری اطلاعات بهره‌مند شوند. سازمان فناوری اطلاعات ایران به منظور حمایت از کسب وکارهای نوپا، اشتغال‌ کارآفرینان و با هدف توسعه خدمات الکترونیکی برای مناطق کمتر توسعه یافته و روستاها، از تمام استارتاپ‌هایی که توانمندی یا ایده‌ای در ارتباط با توسعه اجتماعی و فرهنگی در این مناطق دارند، برای همکاری دعوت به عمل می‌آورد. افراد می‌توانند ایده‌ها و طرح‌های خودشان برای ارائه خدمات الکترونیکی ویژه جامعه روستایی و مناطق کمتر توسعه یافته را ثبت کنند.

استارتاپ های فعال در حوزه هوشمند سازی شهری طی دو روز به رقابت خواهند پرداخت. رقابت ۲ روزه استارتاپ‌های فعال در زمینه هوشمند سازی شهری در ۱۳ و ۱۴ اسفند ماه سال جاری در برج میلاد برگزار خواهد شد. سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در راستای حمایت از شکل گیری زیست بوم استارتاپ‌های نوآور در این شهر، همزمان با همایش تهران هوشمند، نمایشگاه و مسابقه استارتاپ‌های فعال در حوزه هوشمند سازی شهری را برگزار می‌کند. امیر بیات ترک (دبیر اجرائی همایش تهران هوشمند) گفت: در فضای رقابتی اقتصاد امروز، نوآوری فاکتور حائز اهمیتی است. بررسی اخیر کمپانی‌های بزرگ حاکی از آن است که ۶۵ درصد از مدیران ارشد با فشار ناشی از فضای رقابتی که در اثر نوآوری به وجود آمده است، روبرو هستند و در مجموع حدود ۶/۱ تریلیون دلار صرف بخش تحقیق و توسعه سازمان‌ها در سطح بین المللی شده است. شهرداری‌ها نیز به عنوان سازمان‌هایی عمومی، در راستای افزایش رفاه و کیفیت زندگی شهروندان در سطح شهر با ارائه خدمات نوین، به نوآوری احتیاج دارند.

شرکت سوئدی پامگرنت در استارتاپ باهمتا سرمایه گذاری می کند. شرکت سوئدی پامگرنت که پیش‌ از این نیز در بعضی استارتاپ‌های ایرانی سرمایه گذاری کرده بود، این‌بار با استارتاپ باهمتا همکاری می‌کند. باهمتا پس از آنکه موفق به جذب این سرمایه گذار سوئدی شد، در وبلاگ خود بیانیه‌ای را در مورد این موضوع منتشر کرد. باهمتا در وبلاگ خود نوشت: مهمترین نیاز هر کسب و کار، رشد و توسعه است و یکی از پیش نیازهای تاثیرگذار برای دست یافتن به آن، برخورداری از منابع مالی کافی است. در ابتدای سال ۹۶ به منظور توسعه باهمتا تصمیم گرفتیم برای آن سرمایه جذب کنیم؛ در این راستا با سرمایه گذاران مختلفی مذاکره کردیم و باید اقرار کنیم که جذب سرمایه در ایران بطور وحشتناکی سخت است و فیلترینگ باهمتا در تیر ماه این سختی را دو چندان کرد. این فرایند جذب سرمایه بالغ بر ۹ ماه بطول انجامید، ولی در نهایت با افتخار اعلام می‌کنیم که با وجود تمام این سختی‌ها، توانستیم سرمایه جذب کنیم و با توجه به متقاعد کردن سرمایه گذار خارجی برای وارد کردن سرمایه خود به ایران، این افتخار به مراتب بیشتر می‌شود. در طی این ۹ ماه، بالغ بر ۶۰ جلسه نفس‌گیر برای جذب سرمایه داشتیم و باید در کنار نشان دادن توانمندی‌های تیم باهمتا، سرمایه گذاران را مطمئن می‌کردیم که حوزه فین تک توسط نهادهای متولی تنظیم‌گری خواهد شد و این عرصه برای فعالیت در کشور با ثبات و درخشان است. در صورتی که متولیان امور، شرایط اثرگذار بر کسب وکار مانند مالیات، بیمه، شهرداری، فیلترینگ، قوانین و … را در راستای کمک به بهبود فضای کسب و کار همسو کنند، می‌توانند زمینه ساز توسعه زیست بوم فناوری و استارتاپی ایران شوند؛ که نتیجه آن حضور بازیگران جدی‌تر، ارائه محصولاتی با کیفیت‌تر، اشتغالزایی و بهبود شرایط اقتصادی خواهد بود.

جهرمی می گوید باید از استارتاپ ها حمایت شود. محمدجواد آذری جهرمی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات) گفت: در حال حاضر کسب و کارهای نوپای کشور در مسیر رشد هستند و باید مورد حمایت قرار بگیرند. جهرمی در همایش تخصصی سرآمدان فناوری و صنعت سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور، بیان کرد: نمودار رشد استارتاپ‌های کشور روندی صعودی دارد، ولی هنوز تا رسیدن به استانداردهای جهانی فاصله داریم. وی با اشاره به این موضوع که فقط ۰/۵ درصد از استارتاپ‌های ایرانی به بلوغ رسیده‌اند، گفت: ۴۹ درصد کسب وکارهای نوپای ایرانی در مرحله ورود به بازار ، ۲۳ درصد در مرحله رشد اولیه، ۱۵ درصد در مرحله ارائه نمونه محصول اولیه و ۱۱/۵ درصد نیز مشغول گسترش بازار جدید برای محصولات و خدمات خود هستند.

تسهیلات اشتغال فراگیر به شرکت های دانش بنیان اعطا خواهد شد. علیرضا دلیری (معاون توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری) اعلام کرد: در راستای فرصت‌های شغلی پایدار، به طرح‌های‌ اشتغالزای بخش‌های خصوصی و تعاونی‌ها تسهیلات بانکی اعطا می‌شود. دلیری بر اهمیت اعطای تسهیلات اشتغال فراگیر به سرمایه گذاران، کارآفرینان و متقاضیان بخش خصوصی و تعاونی‌ها تاکید کرد و اظهار داشت: این تسهیلات توسط هشت موسسه عامل پرداخت، به شرکت‌های دانش بنیان اعطا می‌گردد. وی اضافه کرد: تسهیلات اشتغالزایی به طرح‌های اقتصادی بخش خصوصی با اولویت حوزه‌های اقتصادی پراشتغال از جمله صنعت، کشاورزی و خدمات پرداخت می‌شود. معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه تسهیلات فوق به حوزه‌های اقتصادی پراشتغال تعلق می‌گیرند، گفت: فعالیت‌های بخش کشاورزی شامل گیاهان دارویی، آبزی پروری، کشت گلخانه‌ای، دامپروری، صنایع تبدیلی و تکمیلی، خدمات فنی و مشاوره‌ای و دیگر رشته‌های حوزه کشاورزی، جزو رشته‌های پراشتغال تحت پوشش این طرح به شمار محسوب می‌شوند.

 

    نظرات