سیاست دولت در فضای مجازی رقابتپذیری است، نه فیلترینگ
رئیس دفتر رئیس جمهور از رقابتپذیری به عنوان سیاست دولت دوازدهم در فضای مجازی نام برد.
به گزارش اکوسیستم، محمود واعظی(رئیس دفتر رئیس جمهور) به این نکته اشاره کرد که دولت قصد دارد از پیامرسانهای بومی حمایت کند، اما این به معنای فیلترینگ یا ایجاد محدودیت برای پیامرسانهای پرمخاطب خارجی نیست.
وی گفت: دولت اعتقاد دارد که باید از پیامرسانهای بومی حمایت کند. نه فقط الان که از زمان دولت یازدهم و زمانی که بنده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بودم، این رویکرد را دنبال میکردیم، در حال حاضر هم در همین مسیر همزمان با تاکید بر تکمیل شبکه ملی اطلاعات حرکت میکنیم. البته همانطور که دکتر روحانی گفتند، حمایت کردن از پیامرسانهای داخلی به معنی فیلترینگ یا ایجاد محدودیت برای پیامرسانهای پرمخاطب نیست، هدف این است که انحصار نرمافزارهای خارجی را از بین ببریم.
رئیس دفتر دکتر روحانی به این نکته اشاره کرد که دولت علاقه ندارد تا اطلاعات میلیونها کاربر ایرانی در بستر یک پیامرسان خارجی رد و بدل شود، از اینرو سعی دارد نرمافزارهای بومی را تقویت کند تا به این ترتیب بیشترین حجم تراکم حضور مردم به پیام رسانهای ایرانی منتقل گردد.
وی ادامه داد: با بهبود کیفیت خدمات پیامرسانهای داخل، قطعا کاربران به مرور از این نرم افزارها استفاده خواهند کرد، صعودی بودن منحنی استفاده کاربران از این پیامرسانها در دو سال گذشته گواه این مطلب است. اما با فیلتر کردن رقبای خارجی شاید عکس این موضوع رخ دهد. تجربه نشان داده است که دادن حق انتخاب به مردم در کنار آموزش و فرهنگ سازی بهتر از رفتارهای قیممآبانه کارساز خواهد بود.
واعظی ضمن اشاره به مشاغلی که به واسطه تلگرام به وجود آمدهاند و وابسته بودن معیشت افراد به آنها، گفت: ما نمیتوانیم به خواست، تشخیص و انتخاب مردم اعتنا نکنیم. من اطمینان دارم، در صورتی که مردم با سرویسهای باکیفیت نرمافزارهای داخلی مواجه شوند و از حفظ اطلاعات و حریم خصوصی خود نیز مطمئن باشند، قطعا آنها را به رقبای خارجی ترجیح میدهند. از طرفی مطمئن هستم که جوانان ایرانی توانایی تولید نرم افزارهایی قدرتمندتر و باکیفیتتر نسبت به نمونههای خارجی را دارند. دولت نیز تلاش میکند از توسعه پیامرسانهای بومی حمایت کند و در این راستا تسهیلات خوبی را هم در اختیار آنها قرار داده است.
نظرات