چطور کسب و کارهای کوچک میتوانند بر چالشهای بزرگ غلبه کنند؟
کسب و کارهای کوچک اگرچه به منابعی عظیمی که در اختیار کسب و کارهای بزرگ قرار دارد، دسترسی ندارند اما آنها دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که به حل مشکلات و چالشهای پیش روی آنها کمک میکند. چنین شرکتهایی میتوانند به سرعت خود را با تغییرات موفق دهند و از انعطافپذیری بالایی برخوردار هستند. کسب و کارهای کوچک معمولا ارتباطهای خوبی با جامعه محلی خود دارند که منجر به شکل گیری منافعی برای هر دو طرف میشود.
اکوسیستم - در ادامه به چند نمونه از روشهایی که کسب و کارهای کوچک میتوانند توسط آنها از عهده مشکلات مربوط به خود برآیند اشاره خواهیم کرد. توجه داشته باشید که بسیاری از چالشهایی که این شرکتهای کوچک با آن مواجه هستند در کسب و کارها بزرگ نیز به چشم میخورد.
چالش: استخدام و حفظ نیروی جدید
در بازار رقابتی امروز، موضوع استخدام و حفظ نیروی جدید همیشه در صدر دغدغههای یک مدیر قرار دارد. طبق آخرین بررسیهای انجام شده 20 درصد مالکان کسب و کارها اذعان داشته اند که حفظ کارمند در سازمان یکی از بزرگترین موانع رشد یک کسب و کار است.
حفظ یک نیرو در قدم اول با استخدام یک فرد درست شروع میشود. استخدام یک فرد مناسب و با استعداد برای هر کارآفرینی بسیار مهم است. فردی که نه تنها بتواند نیازمندیهای مربوط به آن سمت شغلی را برآورده کند بلکه عاشق شغلش نیز باشد و با فرهنگ سازمانی آن شرکت نیز سازگاری داشته باشد. هم چنین علاوه بر مواد ذکر شده ویژگی سخت کوشی نیز در استخدام افراد نقش اساسی دارد.
دادن پاداش به کارمندان باعث ترویج خصوصیات اخلاقی مثبت در بین اعضای تیم شده و باعث میشود تا آنها از فضای کاری خود لذت ببرند و از آن متنفر نباشند. اعطای بنهای خرید، حق بیمه، پاداش، افزایش روزهای مرخصی، انعطاف پذیری ساعات کاری و غیره از جمله مواردی هستند که میتواند انگیزه کارمندان را برای کار کردن افزایش دهند.
چالش: سازگاری با فناوری جدید
سازگاری با فناوری نیز یکی دیگر از فرصتهای بزرگی است که کارآفرینان کسب و کارهای کوچک نباید آن را از دست بدهند. طبق آمارهای منتشر شده از سوی موسسه Small Business Growth Index، 65 درصد از مالکان کسب و کارهای کوچک اعتقاد دارند که تکنولوژیهای خلاقانه توانستهاند راه را برای پیادهسازی فرآیندهای کاری را ساده تر کنند.
البته ناگفته نماند که انطباق با پیشرفتهای دنیای فناوری میتواند برای هر کسب و کاری، چه کوچک و چه بزرگ، پرهزینه و سخت باشد. اما از آنجایی که شرکتهای کوچک دارای انعطافپذیری بیشتری نسبت به شرکتهای بزرگ هستند در نتیجه سریع تر میتوانند خود را با این تغییرات وفق دهند. برای مثال استفاده از فناوری ابری به جای حافظههای متداول امروزی که بر روی سرورها قرار دارد به مراتب برای شرکتهای کوچک ساده تر است و باعث خواهد شد تا در دراز مدت در هزینه آنها صرفه جویی شود. توانایی یافتن راه حلهایی که در آنها از فناوریهای خلاقانه استفاده میشود خود میتواند یک چالش محسوب شود. اما اگر کسب و کارهای کوچک بتوانند به سرعت به سمت آن کوچ کنند یک مزیت برای آنها نیز به حساب میآید.
چالش: مدیریت زمان
مدیریت زمان ممکن است یکی از متداولترین مشکلاتی باشد که کسب و کارهای کوچک با آن روبرو هستند. مالکین کسب و کارهای کوچک معمولا با استفاده از ابزارهایی که در دست دارند میتوانند زمان کافی برای انجام کارهای خود پیدا کنند. هیچ کارآفرینی در ابتدای کار به سبک مدیران، امور خود را مدیریت نمیکند. اما بسیاری از آنها ساعتهای زیادی را صرف انجام کارها میکنند و از آن جایی که تجربه کافی در تقسیم وظایف ندارند، اکثر کارها را خودشان به تنهایی انجام میدهند.
ما به شما پیشنهاد میکنیم که هرگز اهمیت مرتب سازی و اولویتبندی کارها دست کم نگیرید. ساخت یک لیست سالانه، ماهانه، هفتگی و روزانه از کارهایی که باید در آینده انجام شود، میتواند به کارآفرینان کمک کند تا کارها را بر اساس اولویت انجام دهند و برای هر کدام از آنها به میزان نیاز وقت بگذارند.
همچنین اگر کارها با اهداف سازگاری نداشتند باید از لیست حذف شوند و برای صرفه جویی در زمان باید وظایفی که قابل انتقال دادن به سایر اعضای تیم هستند یا میتوان آنها را با استفاده از تکنولوژیهای موجود ساده تر انجام داد، به این شیوهها پیادهسازی کرد.
هرچه کسب و کارها بزرگ تر میشوند، چالشهای پیش روی کارآفرینان نیز بیشتر میشوند اما شناسایی آنها در همان مراحل اولیه میتواند به موفقیت آنها در طولانی مدت کمک کند.
نظم و ترتیب و استقامت میتواند از مهم ترین داراییهای یک کارآفرین باشد. اگر کارآفرینان به هر چالش به عنوان یک فرصت نگاه کنند و بتوانند در محیط کاری خود به خوبی با سایر اعضای تیم همکاری داشته باشند در نتیجه میتوانند به نتیجه مطلوب در کسب و کار خود برسند.
نظرات