برگزاری اختتامیه دهمین جشنواره کارآفرینی و توسعه کسب‌ و‌ کار شریف

مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف از سال ۱۳۷۹ به عنوان اولین مرکز کارآفرینی در کشور، فعالیت خود را آغاز کرده و جشنواره‌ای را برای ده سال پیاپی برگزار کرده که در آن دستاوردهای علمی و فنی دانشجویان، دانش‌آموختگان، اساتید و صاحبان ایده کسب‌وکارها به رقابت با یکدیگر می‌پردازند تا به مرحله جذب سرمایه برسند.

به گزارش اکوسیستم به نقل از دیجیاتو، دهمین جشنواره کارآفرینی و توسعه کسب‌و‌کار شریف با حضور چندین استارتاپ از مردادماه آغاز شد و اختتامیه آن عصر روز یکشنبه ۲ دی ماه در سالن جابر ابن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

مسابقه امسال با حمایت مراکزی چون شرکت پرداخت الکترونیک سداد، بانک انصار، شرکت شناسا و شرکت خدمات انفورماتیک ایران برگزار شد و در طی آن 5 ایده استارتاپی و 5 طرح فناورانه به مرحله فینال رسیدند. داوران رویداد نیز «خسرو سلجوقی» از سازمان فناوری اطلاعات، «محمد احمدی» مدیرعامل شرکت اسمارت‌آپ ونچرز، «فرشید هندی» مدیرعامل رهنما ونچرز و «حامد ساجدی» مدیرعامل شرکت شناسا بودند و شب گذشته با ارائه تیم‌ها به ارزیابی از آنها پرداخته و برندگان مسابقه را اعلام کردند.

حاضران بخش استارتاپ رویداد تیم‌های بهزی (استارتاپی فعال در زمینه بهداشت و فعالیت موضوعات پس از درمان بیماران)، اسمارت وای‌فای (فعال در زمینه شبکه وای‌فای و هوشمندسازی این نوع از اتصالات)، اتیچر (کار در زمینه آموزش زبان به صورت اینترنتی در ابعاد بین‌المللی) بای رپیدو (که قصد دارد تحولی در زمینه خرید‌های اینترنتی ایجاد کند و با برقراری گیمیفیکشنی خاص در هر تراکنش و خرید، کاربر را هوشمندانه مجاب به خرید بیشتر کند) و زرین شیمی گستر خاورمیانه (استارتاپی تخصصی در زمینه سنتز و توليد صنعتی داروی شيميايی flomin mz برای پرعيارسازی كانه های اكسيدی و كانه های تركيبی مس با روش فلوتاسيون) بودند.

بخش‌ طرح‌های فناورانه نیز با حضور تیم‌های پادپرس (تعریفی نو از فروم‌های قدیمی که در آن جامعه علاقه‌مند به نوآوری فعالیت می‌کنند)، مدرن صنعت کارآفرین (طراحی و ساخت دستگاه نمک و ماسه پاش دوار جهت برف روبی با قابلیت پاشش کود و بذر توسط نیروی کششی) ، آسان بورس (یک سیستم هوش مصنوعی فعال در زمینه بورس و فعالان این حوزه) ، کریوت (پلتفرمی برای قیمت گذاری منصفانه بیمه خودرو) و آنابیز (پلتفرم آنلاین ارائه خدمات صحیح، دقیق و سریع آزمایشگاهی) برگزار شد.

«مونا مهری نژاد» مدیر برنامه ریزی کسب‌وکار سداد که از حامیان این رویداد به شمار می‌رود در حاشیه این مراسم در گفتگویی تاکید کرد که این مجموعه از ابتدای فعالیت خود پشتیبانی خود را نسبت به پرداخت‌های الکترونیکی و فین‌تک‌ها مد نظر داشته و اما وابستگی سداد به بانک ملی ایجاب می‌کرده که این شرکت پیش از این بیشتر در بدنه دولت فعالیت کند:

«پیش‌تر با شرکت‌های ناجا، قوه قضاییه و امور مالیاتی و چندین سازمان بزرگ‌ دیگر کار کردیم اما حالا با تلاش و تجربه‌ای که در حوزه سازمانی خود داشته‌‌ایم قصد داریم وارد حوزه پشتیبانی و همکاری با کسب‌وکارهای نوپا شویم. تیم ما باور دارد این اندوخته تجربه برای فعالان این اکوسیستم بسیار مفید خواهد بود. نیازهای جدیدی همچون ریفاند، سابسکریبشن که به معنای واقعی در سداد پیاده‌سازی می‌شود می‌تواند راهکاری برای استارتاپ‌ها باشد که از منظر جدیدی به حمایت از نیازمندی‌هایشان فکر کنند.»

مهری نژاد حوزه کاری سداد و استارتاپ‌ها را بیشتر حول همکاری متنوع با آنها می‌داند تا حمایت از نوع سرمایه‌گذاری و توضیح می‌دهد:

«شرکت‌هایی به شارژ‌ها و پرداخت قبوض اتوماتیک تمایل دارند و در حال حاضر این فین‌تک‌ها همکاری بسیار قوی با ما داشته‌اند که کار را به پله‌های جدیدی از فناوری رسانیده که خوشبختانه در مرکز سداد آمادگی برطرف کردن این نیازها را هم داشتیم. حوزه سرمایه‌گذاری ما منعطف شده به تفاهمنامه‌های سداد با شتاب‌دهنده‌ها و باید تصمیم بگیریم که قصد داریم در آینده دقیقا در چه حوزه‌هایی کار کنیم.»

به گفته «سعید نیری» کارشناس مرکز برنامه‌ریزی کسب‌وکار سداد این مجموعه در حال حاضر با شتابدهنده‌هایی چون دیموند، سریر، فارابی، برکت و تیوان فعالیت دارد و قرارداد خود را با آنها به مرحله نهایی رسانده است:

«اولویت ما روی حمایت مالی نیست ولی طی نشست‌ها با استارتاپ‌های مختلف به ما نشان داده که مشکلات استارتاپ‌ها لزوما پول نیست و خیلی از آنها مشکلات فنی و دانش دارند که سداد قصد دارد منتورینگ فنی و بیزینسی برخی از آنها را انجام دهد. تمایل سداد بیشتر به حوزه فین‌تک است اما در مجموعه‌های دیگری چون خیریه‌ها هم مشغول کار هستیم.»

گفتنیست برندگان جوایز دهمین جشنواره کارآفرینی و توسعه کسب‌و‌کار شریف در بخش استارتاپ‌ها به ترتیب سه مجموعه اتیچر، بهزی و اسمارت وای‌فای بودند که هر کدام برنده ده، هفت و پنج میلیون تومان شدند و به تیم‌های سرمایه‌گذاری معرفی شدند. همچنین در بخش طرح‌های فناورانه نیز آنابیز، آسان بورس و بادپرس به ترتیب مقام اول تا سوم را کسب کردند و هر یک برنده پنج، سه و دو میلیون تومان شدند.

به گفته برگزارکنندگان این رویداد، جشنواره کارآفرینی و توسعه کسب‌و‌کار شریف علاوه بر ایجاد فرصت برای معرفی و مانور کارآفرینان در حوزه‌های مختلف، امکان برقراری ارتباط هدفمند را میان صاحبان طرح‌ها و استارتاپ‌ها با سرمایه‌گذاران و صنعت‌گران فراهم می‌کند.

    نظرات