اثرگذاری بودجههای پژوهشی خوزستان باید ارزیابی شود
استاندار خوزستان گفت: در بحث بودجه پژوهشی نه تنها در بخش دانش بنیان بلکه در بخشهای دیگر از جمله در شرکتهای بزرگ، پولهای هنگفتی خرج میشود و اعتبارت زیادی وجود دارد؛ باید ارزیابی شود که اثر بودجههای پژوهشی چه بوده است.
صادق خلیلیان در نشست با دبیران کنسرسیومها و مدیران عامل شرکتهای دانش بنیان پارک علم و فناوری که یکشنبه شب (۴ اردیبهشتماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری این جلسه مشورتی، همفکری برای توسعه استان خوزستان است و در این تصویر، توسعه شرکتهای دانش بنیان در سالی که به نام تولید و دانش بنیان است نیز مدنظر است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: همان گونه که در جلسه سال قبل به نتیجه رسیدیم، باید بخشنامه الزامآوری در این خصوص برای شرکتها، موسسات و کارخانجات داشته باشیم البته این موضوع در بخشهایی موثر واقع شد و در برخی جاها نیز مشخص شده که موثر نبوده است.
استاندار خوزستان بیان کرد: طبیعتا رئیس پارک علم و فناوری میتواند در خصوص ارتباط صنایع و شرکتها با شرکتهای دانش بنیان نقش مهمی داشته باشد؛ استان خوزستان نیازمند همافزایی است و باید همه انرژیها، ظرفیتها و نیروها در کنار هم قرار بگیرند و استان خوزستان را به جایگاه خود برسانند و همه ما باید در این مسیر خود را ذینفع و مسئول بدانیم.
وی افزود: مقام معظم رهبری در سفری به استان خوزستان طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی را مصوب کردند اما این طرح از سال ۷۵ تا سال ۸۸ روی زمین مانده بود. سال ۸۸ تیمی را برای بررسی موضوع مشخص کردیم و به این جمعبندی رسیدیم که این کار، سازمان اجرایی ندارد و بلافاصله سازمان اجرایی آن را تعیین کردیم. ردیف اعتباری داده شد و طرح مقام معظم رهبری عملیاتی شد و تا سال ۹۲، ۷۷ هزار هکتار از طرح اجرا شد و ۱۰۰ هزار هکتار دیگر نیز در مراحل مختلف کاری بود.
خلیلیان گفت: بعد از ما نیز دولت آقای روحانی کار را ادامه داد و نهایتا تا ۲۹۵ هزار هکتار انجام شد که به عنوان فاز اول در نظر گرفته شد اما فاز دوم بقی ماند؛ باید آسیبشناسی شود که چرا پروژههای استان خوزستان نیمه تمام میمانند و یک طرح بعد از دو سه دهه باقی مانده است. این یک نمونه بود؛ نمونه دیگر نیز راه آهن اهواز - اندیمشک در خط دوم است که ۱۴۰ تا ۱۴۵ کیلومتر است که ۱۲۵ کیلومتر آن انجام شده و چندین سال است که ادامه کار خوابیده است.
وی خطاب به نمایندگان شرکتهای دانش بنیان افزود: شما در فضای دانش بنیان قرار دارید و به نظر من از برخی مسائل استان خوزستان در سطح کلان کمتر اطلاع دارید در حالی که این یک سرمایهگذاری است. این سرمایه وارد شده اما تبدیل به کار نشده است و خروجی ندارد. چرا طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی ۱۵ سال به طول انجامیده است؟ چرا طرح راه آهن چند سال بعد از اجرا، ۸۵ درصد آن باقی مانده است؟ البته یک کارگروه برای این پروژه تشکیل شده است تا در شش تا هشت ماه این خط آهن اجرایی شود.
استاندار خوزستان گفت: در بحث دانش بنیان همه باید به هم کمک کنیم. مسیر باید مسیر دانش بنیانی باشد؛ روند توسعه دنیا بر اساس و پایه آخرین یافتههای بشر است و کشور ما نیز باید به این نتیجه برسد و انتخاب شعار سال نیز به این دلیل است. البته این نیست که تنها شعار سال باشد بلکه بنیانگذاری مسیر کشور است و اینجا شرکتهای دانش بنیان میتوانند نقش آفرینی کنند؛ همه مسائل مطرح شده قابل حل هستند.
وی با اشاره به بخشی از مشکلات خوزستان گفت: همه مشکلات استان خوزستان قابل حل هستند و بن بستی وجود ندارد و نباید اجازه داد وقتی اسم استان خوزستان میآید به شکل ترحم به آن نگاه کنند زیرا خوب نیست. حتی در پدیده ریزگردها به مسئولان گفتم که برای کرونا نیز پروتکلی تعیین شد و زندگی ادامه یافت و برای این مساله نیز باید راه حل پیدا کنیم.
خلیلیان با اشاره به مشکلات گرد و غبار افزود: استان خوزستان را انگشتنمای خلق و عالم کردهایم در حالی که منشاء گرد و خاک اخیر در خارج از کشور است و باید برای آن راه حلی با کمک یک کارگروه ملی پیدا شود. اگر بنشینیم که هر وقت گرد و خاک آمد، استان را تعطیل کنیم، پس چگونه میتوان ادامه داد؟ اما همان موقع میبینیم که بازار برقرار است و خرید و فروش جریان دارد؛ اگر گرد و خاک است، برای همه است نه تنها برای کارکنان ادارت. برای هر چیزی باید راه حل مطابق آن پیدا شود.
وی در پاسخ به پیشنهادهای برخی نمایندگان شرکتهای دانش بنیان، گفت: اگر برای ارزیابی مدیران ملاک گذاشته شود پیشنهاد خوبی است؛ اینکه از شرکتهای فناور و دانش بنیان کمک شود تا از ظرفیت آنها استفاده شود و از آن ملاکی برای ارزیابی مدیران در نظر گرفته شود، ملاک خوبی است و با آن موافق هستم.
استاندار خوزستان افزود: در بحث بودجه پژوهشی نه تنها در بخش دانش بنیان بلکه در بخشهای دیگر از جمله در شرکتهای بزرگ، پولهای هنگفتی خرج میشود و اعتبارت زیادی وجود دارد؛ باید ارزیابی شود که اثر بودجههای پژوهشی چه بوده است. باید این موضوع را زیر ذرهبین بگذاریم. هدف ما توسعه استان خوزستان است و باید همه در کنار هم خوزستان را به مقصد عالی برسانیم.
لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری خوزستان
نظرات