طراحی و ساخت تنظیم کننده ولتاژ حالت جامد با قابلیت نصب بر روی فیدرهای توزیع
شرکت فناوری بیکران آینده در حوزه طراحی و ساخت تجهیزات مهندسی برق، سیستمهای پایش و مانیتورینگ، و مدارات مخابراتی فعالیت دارد و به صورت ویژه اقدام به "طراحی و ساخت تنظیم کننده ولتاژ حالت جامد با قابلیت نصب بر روی فیدرهای توزیع" نموده است.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری لرستان، شرکت فناوری بیکران آینده از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری لرستان اقدام به "طراحی و ساخت تنظیم کننده ولتاژ حالت جامد با قابلیت نصب بر روی فیدرهای توزیع" نموده است.
مزایای این محصول
رئیس هیات مدیره شرکت فناوری بیکران آینده بیان داشت: گستردگی شبکههای توزیع و پراکندگی بعضی از مصرفکنندههای خانگی، صنعتی و کشاورزی باعث شده که برقرسانی به آنها از طریق خطوط توزیع طولانی برق صورت گیرد که این امر موجب افت ولتاژ شدید آنها میشود. بنابراین برای جلوگیری از خسارات احتمالی به تجهیزات برقی، استفاده از جبرانساز ولتاژ امری ضروری تلقی میشود. در این راستا در بازار جهت تثبیت مقدار ولتاژ، محصولاتی وجود دارد که برای مثال میتوان به استابلایزرها اشاره کرد. اما این محصولات دارای معایبی از جمله قیمت بالا و عدم قابلیت نصب بر روی فیدر برق هستند. از اینرو تنظیم کننده ولتاژ حالت جامد این شرکت به نحوی طراحی و ساخته شده که علاوه بر قابلیت نصب بر روی پایههای برق، اختلالات شبکه توزیع تاثیری بر عملکرد آن نداشته و در نتیجه شرکتهای توزیع برق کشور به این محصول نیاز ضروری دارند. علاوه براین استفاده از سوئیچهای نیمههادی جهت فرماندهی این محصول، هزینه تولید آن را کم نموده است که میتواند مشوق بسیار خوبی برای جایگزین شدن با استابلایزهای مورد استفاده توسط مصرفکنندههای خانگی، صنعتی و کشاورزی باشد.
فرآیند شکل گیری ایده و ساخت محصول
مرتضی میخک بیرانوند تشریح کرد: برخی از فیدرهای فشار ضعیف نصب شده در استان لرستان بقدری طولانی هستند که مشترکین انتهای فیدر با افت ولتاژ بیش از حد روبرو میشوند. جبرانسازی این افت ولتاژ (به ویژه در مناطق روستایی که چشمانداز توسعه و افزایش مشترکین احتمالی پایینی دارند) با احداث خطوط فشار متوسط و نصب پستهای توزیع جدید مقرون به صرفه نیست. بنابراین، شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان برای حل این مشکل، در یک فراخوان پژوهشی خواستار طراحی و ساخت یک جبرانساز ولتاژ قابل نصب بر روی پایههای برق شد. در این راستا رایزنی های لازم با شرکت توزیع صورت گرفت و خوشبختانه با حمایتهای شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان، این شرکت موفق به ساخت محصول برای حل این معضل شد.
مرتضی میخک بیرانوند افزود: شرکت فناوری بیکران آینده در سال ۱۳۹۵ با فعالیت و همکاری جمعی از دانشجویان دکتری رشته مهندسی برق راه اندازی شد. این شرکت از سال ۱۳۹۸ تحقیق و پژوهش برای این محصول را شروع کرد و بعد از ساخت چندین نمونه اولیه و نیمه صنعتی و انجام موفقیت آمیز تمامی تستهای مورد نیاز، موفق به ساخت و بهرهبرداری محصول نهایی خود شد. خوشبختانه این محصول در حال حاضر بر روی یکی از فیدرهای توزیع برق اطراف خرم آباد قرار دارد.
کاربرد دستگاه
مرتضی میخک بیرانوند تثبیت ولتاژ مشترکین شبکه توزیع و جلوگیری از نوسانات ولتاژ با قابلیت نصب بر روی تیر برق و حفاظت در برابر اضافه جریان را از قابلیتهای این دستگاه برشمرد.
مزیت و نوآوری محصول
رئیس هیات مدیره شرکت فناوری بیکران آینده ادعا نمود: تاکنون محصولی با این قابلیتها در سطح کشور تولید نشده است. عموماً در کشور تثبیت کننده های ولتاژ به صورت خانگی و یا صنعتی تولید می شوند. اما این محصول با توجه به نیاز شرکت های توزیع نیروی برق به صورت منحصر بفرد طراحی و ساخته و خوشبختانه باعث حل مشکلات ناپایداری ولتاژ در سطح توزیع نیروی برق شد. لذا با توجه به کمبود تولید برق در کشور، نیاز مبرمی به این محصول در کشور احساس میشود.
برنامه های آتی شرکت
مرتضی میخک بیرانوند اظهار داشت: تاکنون یک دستگاه ۵ کیلوواتی به سفارش شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان ساخته و در منطقه کاکاشرف از توابع شهرستان خرم آباد نصب شده است. همچنین چند سفارش دیگر نیز از سوی شرکت توزیع نیروی برق استان داشته ایم. با توجه به اینکه این دستگاه می تواند در شبکه توزیع کل کشور مورد استفاده قرار گیرد، این شرکت درنظر دارد تولید انبوده را آغاز نماید.
وی افزود: همچنین این دستگاه در کشورهای همسایه مانند عراق و افغانستان که شبکه توزیع گسترده و بلندی دارند، نیز بسیار پرکاربرد است و صادرات به کشورهایی با شرایط مشابه در برنامه های آتی این شرکت قرار گرفته است.
عمده ترین چالش شرکتهای فناور و دانش بنیان استان لرستان
رئیس هیات مدیره شرکت فناوری بیکران آینده عمده ترین چالش شرکتهای فناور و دانش بنیان استان لرستان را به شرح ذیل برشمرد:
* مسائل مالی بخصوص عدم توانایی تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش شرکتهای نوپا (شرکت های فناور و دانش بنیان استان عموماً در شروع کار هستند و توانسته اند ایده خود را به محصول تبدیل کنند اما عدم درآمد زایی باعث میشود در پرداخت حقوق به کارکنان، خرید قطعات و مواد اولیه و غیره دچار مشکل شوند.)
* عدم اعتماد شرکتها و سازمانهای دولتی به خرید محصولات دانش بنیان
* قوانین بسیار سخت بانک ها برای پرداخت تسهیلات تولید به شرکت های دانش بنیان نوپا؛ برای مثال وثایق بسیار سنگین وام های بانکی
لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری استان لرستان
نظرات