نیاز ایران به علم و فناوری نسبت به سایر کشورها مضاعف است
به گزارش اداره روابط عمومی و امور بین الملل پارک علم وفناوری خراسان، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا مدرسی یزدی روز پنجشنبه در بازدید از پارک علم و فناوری خراسان رضوی افزود: یکی از علل این موضوع این است که دشمنان تلاش جدی و ۲۰۰ ساله ای داشته اند تا ایران را مانند سایر کشورهای اسلامی از پیشرفتهای علمی جهان عقب نگه دارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر در نظام جمهوری اسلامی مدعی ارائه بهترین ایده و ساختار برای آبادی دنیا و آخرت مردم خود و جهان هستیم، تحقق این ایده بدون تمسک به علم ممکن نیست، نمی توان با ادعا، شعار و جهالت این اهداف را محقق نمود.
حجت الاسلام مدرسی به پیشتازی ایران در تاریخ علم جهان اشاره و بیان کرد: زمانی که اروپاییها در تاریکترین دوران تاریخی خود به سر می بردند، دانشمندان پرآوازه و تاثیرگذاری در ایران زندگی می کردند که دیدگاههای آنان زیربنای علم روز شده است.
نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: امروز اقتصاد بدون علم و فناوری معنی ندارد و حتی مسائل سیاسی و اجتماعی نیز به فناوری گره خورده است، اما طی سدههای گذشته، دوستان منفعت طلب بواسطه دشمنی پیدا و پنهان خود با ملت تلاش کردند کشورها را در حالت عقب افتادگی نگه دارند و اقتصاد، سیاست و امور اجتماعی ما را از علم محروم کردند.
وی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی فکر احیا علم و فناوری در کشور قوت گرفت، هرچند این بازآفرینی حرکت علمی، آسان نیست و عقب افتادگی ۲۰۰ ساله اخیر بر این حرکت بزرگ سایه سنگینی انداخته بود.
ایجاد پارکهای علم و فناوری از ابزارهای پیشگیری از مهاجرت نخبگان است
نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: دشمنی های استکبار جهانی و افرادی که منافع متضاد با پیشرفت ملت دارند در تضاد با دستیابی با ملت ایران به قله های علم و فناوری است.
مدرسی یزدی به مساله جذب برخی نخبگان کشور به خارج کشور نیز اشاره کرد و گفت: یکی از ابزارهای حفظ این نخبگان ایجاد پارکها و در بیان بهتر رویشگاه های علم و فناوری در کشور است، این مراکز باید مرکز انباشت علم و عالمان، آفرینش و نوآوری و تبادل نوآوری های ژرف و علمی باشد.
وی خاطر نشان کرد: محور فعالیت ها در رویشگاه های علم و فناوری علاوه بر تامین نیاز امروز کشور، نیاز آینده جامعه ما را همراه با تجاری سازی تامین کند.
۷۰ درصد ذخائر معدنی کشور در ۶ استان شرقی کشور
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی نیز گفت: ایران یک درصد مساحت و جمعیت کره زمین را دارد، اما اکنون چهار درصد ذخایر معدنی در کشورمان قرار گرفته است.
مسعود میرزائی شهرابی افزود: ۷۰ درصد ذخائر معدنی ایران نیز در ۶ استان شرقی و در یک "نوار معدنی" واقع در استانهای سه گانه خراسان، یزد، کرمان و سیستان و بلوچستان واقع شده است.
وی اظهار داشت: پیش از این ظرفیت پارک علم و فناوری خراسان رضوی در راستای احیا این ظرفیت معدنی نبود، اما طی سال جاری در نخستین اقدام زیربنای پردیس معدنی کشور را در خواف بنا نهادیم.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی بیان کرد: مقرر شد بخش خصوصی با تامین آورده زیرساختهای لازم را بنا کند و استانداری خراسان رضوی زمین مورد نیاز را در شهرستان خواف تامین نماید تا محلی برای فعالیت و استقرار جوانان خلاق و فناور در این پردیس فراهم گردد.
میرزائی شهرابی افزود: طی تفاهم نامه با مجموعه معادن سنگان خواف، ۲۰ هزار میلیارد تومان آورده از سوی این مجموعه برای سرمایهگذاری پیش بینی شده و عملیات ساخت و راه اندازی این پردیس آغاز شده است.
وی بیان کرد: ۸۰۰ شرکت فناور در خراسان رضوی وجود دارد که از آن میان ۳۷۰ شرکت زیر نظر پارک علم و فناوری استان و بیشتر اعضای این شرکتها جوانان تحصیل کرده زیر۳۰ سال هستند، پارک و علم و فناوری استان در دوره جدید و در دولت سیزدهم کار را با یک برنامهریزی مشخص آغاز کرده و تلاش دارد تا به نوعی در اقتصاد کلان کشور تاثیرگذار باشد.
حجت الاسلام محمدرضا مدرسی یزدی از نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری از نمایشگاه فعالیت ها و بخش های مختلف پارک علم و فناوری خراسان رضوی بازدید کرد.
لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری خراسان رضوی
نظرات