جامعه المصطفی نقش بین المللی خود را در توسعه فناوری علوم انسانی ایفا کند

جامعه المصطفی نقش بین المللی خود را در توسعه فناوری علوم انسانی ایفا کند


به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری استان قم رئیس جامعه المصطفی العالمیه در دیدار با رئیس پارک علم و فناوری استان قم مهارت آموزی و نگرش کاربردی به علوم اسلامی را یکی از محورهای مهم رویکرد آموزشی جامعه المصطفی قلمداد کرد.

حجت الاسلام و المسلمین  دکتر علی عباسی در نشست خود با مدیران پارک علم و فناوری استان با اشاره ظرفیت های علمی و آموزشی این مجموعه گفت: واحدهای آموزشی جامعهالمصطفی در داخل و خارج کشور، میزبان هزاران دانش‌پژوه از ده‌ها ملیت گوناگون است و همکاری و ارتباط گسترده‌ای نیز میان المصطفی با نهادهای علمی و دانشگاهی در ایران و سراسر جهان وجود دارد.

وی، با تشریح حوزه‌های دانشی جامعهالمصطفی، خاطرنشان کرد: براساس طرح تحول آموزشی جامعهالمصطفی، ۱۵۰ رشته گرایش کنونی، به چهارصد رشته گرایش افزایش خواهد یافت که همگی این رشته‌ها از مقاطع کارشناسی تا دکتری، براساس مجوز وزارت علوم و فناوری و مدرک رسمی ارائه می‌شوند.

رئیس جامعهالمصطفی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان را یکی از دستاوردهای ارزشمند و کم‌نظیر جامعهالمصطفی برشمرد و یادآور شد: دانش‌پژوهان جامعهالمصطفی که به زبان فارسی نیز مسلط هستند، سرمایه‌ای ارزشمند برای کشور به شمار می‌آیند و بهترین سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای خود هستند.

وی، با اشاره به فعالیت دانشگاه مجازی المصطفی و مرکز آموزش‌های کوتاه‌مدت و فرصت‌های مطالعاتی در جامعهالمصطفی، تصریح کرد: تعداد زیادی از دانش‌پژوهان، که امکان استفاده از آموزش‌های حضوری المصطفی را ندارند، از امکان تحصیل در دانشگاه مجازی المصطفی بهره‌مند هستند و موسسه آموزش‌های کوتاه‌مدت نیز سالانه میزبان تعداد زیادی از استادان و دانش‌پژوهان از سراسر جهان است.

رئیس جامعهالمصطفی ادامه داد: دانش‌پژوهانی که برای تحصیل به جامعهالمصطفی می‌آیند، لازم است از مهارت‌های کاربردی کافی بهره‌مند باشند؛ بدین منظور، المصطفی مرکز آموزش‌های کاربردی و مهارتی را راه‌اندازی نموده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ دکتر عباسی، با اشاره به همکاری جامعهالمصطفی با مراکز و مجموعه‌های مختلف علمی کشور، اظهار داشت: جامعهالمصطفی از تجربیات بسیار ارزشمندی در زمینه پذیرش و آموزش دانش‌پژوهان در عرصه بین‌المللی برخوردار است و آمادگی دارد تجربیات خود را به مراکز علمی و دانشگاهی کشور منتقل نماید.

رئیس جامعهالمصطفی، در پایان، کاربست دانش‌ها و پژوهش‌ها و تبدیل آنها به محصول را یکی از خلاهای فعالیت‌های علمی و دانشگاهی برشمرد و خاطرنشان کرد: با توجه به ماهیت گفتمان انقلاب اسلامی، باید به سمت گسترش فعالیت‌ها در عرصه جهانی گام برداریم. جامعهالمصطفی یکی از پل‌های مهم ارتباطی میان جمهوری اسلامی ایران با ملت‌های جهان به شمار می‌آید که این ظرفیت ذی‌قیمت می‌تواند در بخش‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. گام نخست برای استفاده از این ظرفیت، توانمندسازی دانش‌پژوهان المصطفی است که امیدواریم با همکاری پارک علم و فناوری استان، در این زمینه گام های خوبی برداشته شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان قم نیز در این نشست گفت: توسعه فناوری‌ها و تجاری‌سازی آنها، ماموریت اصلی پارک علم و فناوری به شمار می‌آید. فناوری‌ها شامل دو دسته سخت و نرم می‌شود و برخلاف فناوری‌های سخت، که از گذشته حائز اهمیت بوده، فناوری‌های نرم در سال‌های اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است و امروز جایگاه مهمی دارد.

دکتر سید حسین اخوان علوی خاطرنشان کرد: فعالیت پارک‌های علم و فناوری در کشور ما از سابقه طولانی برخوردار نیست و به اواخر دهه ۷۰ بازمی‌گردد که نخستین مرکز رشد در اصفهان شکل گرفت و امروز به شهرک علمی- تحقیقاتی اصفهان مبدل شده است. امروز در همه استان‌های کشور پارک علم و فناوری راه‌اندازی شده است و برخی از استان‌ها نیز از پارک‌های دانشگاهی برخوردار هستند. هم‌اکنون بیش از دویست مرکز رشد در کشور فعالیت دارند که در واقع، هسته فعالیت پارک‌های علم و فناوری به شمار می‌آیند.

وی، با اشاره به اینکه طرح تاسیس پارک علم و فناوری استان قم در سال ۱۳۸۳ش آغاز شد و در سال ۱۳۹۱ش تاسیس گردید، اظهار داشت: تعداد واحدهای فناور استان، امروز به بیش از صد واحد رسیده است که حدود ۳۵ واحد فناور آن در مرکز رشد انسانی و اسلامی فعال هستند. همچنین استان قم با ۱۰۷ شرکت دانش‌بنیان، در رتبه ششم کشور قرار دارد. البته هنوز پارک علم و فناوری قم در ابتدای مسیر خود قرار دارد و امیدواریم در آینده به توفیقات بیشتری دست یابد.

اخوان علوی، با اشاره به تاسیس مرکز رشد و نوآوری حوزه در چارچوب امضای تفاهم‌نامه میان پارک علم و فناوری قم و مرکز مدیریت حوزه علمیه، یادآور شد: در استان قم پنج شتاب‌دهنده فعال هستند که به رشد شرکت‌های نوبنیان کمک شایانی می‌نمایند و مدیریت برخی از این شتاب‌دهنده‌ها، از شخصیت‌های فرهنگی یا حوزوی هستند.


لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری قم

منبع خبر

پارک علم و فناوری قم

پارک علم و فناوری قم

پارک علم و فناوری قم یک پارک علم و فناوری در شهر قم می باشد

    نظرات