پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف

پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف یک پارک علم و فناوری در شهر تهران می باشد

دانشگاه صنعتی شریف بعد از ۸ سال که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ارائه هر گونه مجوز راه اندازی پارک دانشگاهی امتناع می‌ورزید (فقط توسعه پارک‌های استانی در دستور کار دولت قرار داشت)، بلافاصله با برداشته شدن این محدودیت، در سال ۹۲ اقدام به ارائه درخواست راه اندازی پارک علم و فناوری نمود و پس از پیگیری فراوان سرانجام در سال ۹۳ موفق به اخذ مجوز تاسیس پارک و ردیف بودجه جداگانه از وزارت عتف شد و جز ۵ دانشگاهی که مجوز تاسیس پارک را دارند قرار گرفت و نهایتاً با ابلاغ اساسنامه از سوی وزارت عتف در آبان ۹۵، فعالیت جدی پارک آغاز شد.

پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف همانگونه که از آن انتظار می­رود و هنگام تأسیس نیز در برنامه کاری و چشم­‌انداز بر آن تاکید داشته است، یک “پارک دانشگاهی” است که هدف اصلی آن، فراهم کردن شرایط لازم برای توانمند‌سازی و بروز استعداد و شایستگی دانشگاهیان است تا بتوانند در جهت ایجاد و پایدارسازی کسب‌و‌کارهای فناورانه و ارزش‌آفرینی در راستای حل مسائل جامعه گام بردارند. بنابراین این پارک با سایر پارک‌ها (پارک‌های استانی) بسیار متفاوت است و ارتباط تنگاتنگ و هدفمندی با دانشگاه دارد و سعی دارد آن را به یک الگوی ملی تبدیل نماید.

پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با ابلاغ اساسنامه از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در سال ۱۳۹۵ تأسیس شد. با شکلگیری پارک علم و فناوری، فعالیتهای مرتبط با زیست‌بوم فناوری و کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف که در طی ۱۷ سال گذشته به تدریج و متناسب با نیاز و تقاضای موجود ایجاد شده بود، به صورت یکپارچه در بستر پارک علم وفناوری ادامه و توسعه می‌یابد. این مجموعه متشکل از مرکز کارآفرینی، شتابدهنده، مرکز رشد، مجتمع‌های فناوری چندمستأجره و صندوق پژوهش و فناوری به ارائه خدمات به کسب‌وکارهای فناور می‌پردازد. پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یک پارک دانشگاهی در نظر دارد تا با ایجاد یک تعامل دوطرفه و سازنده با بدنه علمی دانشگاه صنعتی شریف و بخش خصوصی توانمند به بروز استعدادها و شایستگی‌های دانشگاهیان کمک کند و به یک الگوی ملی در زمینه‌ی توسعه پایدار و ارزش‌آفرینی در سطح جامعه تبدیل شود. هدف میان‌مدت این پارک، ایجاد ناحیه نوآوری شریف در اطراف پردیس اصلی دانشگاه است، تا روند رشد و توسعه کمی و کیفی شرکت‌ها در این ناحیه را شتاب بخشد.