شاهکار

اکران سیستم کسب و کار پلتفرمی با رویکرد نوآوری باز در راستای تحقق جامعه نسل پنجم

 

موج نوی اکوسیستم استارتاپی و نوآفرینی کشور، اولین شتاب دهنده هیبرید کشور بر اساس اقتصاد و کسب و کار پلتفرمی و تعاملی با رویکرد مدل نوآوری باز (open innovation)، متدولوژی چابک (agile methodology) و مهندسی ذهن (mind engineering) در حوزه های هنری و علمی از عظیم داده، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین تا نقش فناوری و پلتفرم ها در سینما 

اصالت اندیشه و ایده، گاز دادن و شتاب گرفتن در یک خیابان شلوغ برای استارتاپ های ایرانی

خط تولید استارتاپ و کیمیاگری با ایده های طلایی دانشجویان 

شتاب دهنده، فضاي کسب و كار اشتراكي و مرکز نوآوری شاهکار به عنوان اولین مدل و پارادایم اجرای نوآوری باز در دانشگاه صنعتي شاهرود با نام "شاهكار" تلاش می کند تا به نسل پنجم شتاب دهنده های جهان وارد شود. این شتاب دهنده با حضور شرکتهای فناور و هسته هاي استارتاپي مستقر در اين مرکز را می توان تلاشی برای فراتر رفتن از استانداردهاي دانشگاهي دانست، این مجموعه در نظر دارد با تقويت استارت آپ های دانش بنيان و حمايت از تجاري سازي فناوري هاي دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه موجب ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای دانشگاه و دانشجویان شود. به همت اداره كارآفريني دانشگاه و با حمایت سازمان ها، وزارت خانه ها و نهادهاي فعال در اين حوزه، برنامه مرکز نوآوري کليد خورده است و در فاز اول شتاب دهنده و مرکز نوآوري با همكاري شتاب دهنده آواتك به عنوان فعال ترين و بزرگ ترين شتاب دهنده كشور در قالب تفاهمنامه همكاري مشترك راه اندازي شده است و در صورت ادامه حمايتها فازهاي توسعه براي آن در نظر گرفته شده است. این شتاب دهنده مجموعه ای شامل استارتآپ های دانش بنیان و فناور، تيمهاي کارآفرين دانشجويى، شتابدهنده هاى خاص و مربيان و مشاوران استارتاپي مى باشد. حضور و تجمع اين گروه ها کنار همديگر به هم افزايي و كمك به خلق ارزش افزوده منجر مي شود. شتاب دهنده شاهکار به عنوان اولین شتاب دهنده کشور با مدل نوآوری باز و برنامه شتاب دهی و اتاق فکر منحصر به فرد (دارای گواهی ثبت اختراع به مالکیت دکتر یونس یونسیان با عنوان "سامانه اتاق ایده الکترونیک با پشتیبانی از قابلیت مهندسی ذهن" از طرف اداره کل ثبت شرکت ها و اختراعات و مالکیت صنعتی ایران به شماره ثبت 75426  به تاریخ 23/3/1391) می باشد

ما در "شاهكار" در كنارِ مجموعه آواتک كه یک شتابدهنده کسب و کارهای نوپا است، به دنبال کارآفرینان استثنایی و دانشجوياني هستیم که حاضرند تا همه چیز را بدهند تا چشم انداز خود را محقق سازند. ما برای استارت‌آپ‌های نوپا کارگاه‌ و دوره‌های آموزشی تخصصی متناسب با نیاز آنها و بر مبنای الگوهای موفق جهانی برگزار می‌کنیم. ما با ایجاد فضایی پویا، محیط کاری مناسب که منجر به افزایش خلاقیت، بهره‌وری و بازدهی بالای تیم ها می‌شود را فراهم می‌کنیم. شما می‌توانید از تجربیات مربیان و کارآفرینان برتر داخلی و خارجی بهره‌مند شوید و مربیان بر اساس تجربیاتشان شما را راهنمایی کنند.

حوزه شتاب دهی

در شتاب دهنده و فضای کار اشتراکی شاهکار به دلیل ماهیت فضا و قرارگیری در داخل پردیس فناوری های نوین دانشگاه، ما با یک شتاب دهنده فناوری و صنعتی مواجه هستیم. به دلیل وجود دانشکده های فنی شامل مهندسی کامپیوتر، برق و رباتیک، عمران، مکانیک و مکاترونیک، معدن، علوم زمین، مدیریت، فیزیک هسته ای و مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان، این شتاب دهنده و فضای کاری در حوزه های استارتاپ های دانشجویی فعالیت می نماید. فناوری های نوین شامل موبایل، اینترنت اشیا، معدن (به دلیل تصویب دانشگاه صنعتی شاهرود به عنوان قطب معدن)

هدف از تاسیس شتاب دهنده

ما در "شاهكار" در كنارِ مجموعه آواتک كه یک شتابدهنده کسب و کارهای نوپا است، به دنبال کارآفرینان استثنایی و دانشجوياني هستیم که حاضرند تا همه چیز را بدهند تا چشم انداز خود را محقق سازند. ما برای استارت‌آپ‌های نوپا کارگاه‌ و دوره‌های آموزشی تخصصی متناسب با نیاز آنها و بر مبنای الگوهای موفق جهانی برگزار می‌کنیم. ما با ایجاد فضایی پویا، محیط کاری مناسب که منجر به افزایش خلاقیت، بهره‌وری و بازدهی بالای تیم ها می‌شود را فراهم می‌کنیم. شما می‌توانید از تجربیات مربیان و کارآفرینان برتر داخلی و خارجی بهره‌مند شوید و مربیان بر اساس تجربیاتشان شما را راهنمایی کنند.

مدل شتاب دهی و معماری شتاب دهنده (accelerator architecture)

در حال حاضر اغلب کمپانی ها و استارتاپ ها به صورت تدریجی و آهسته بر روی ایده ها و طرح های نوآورانه کار می کنند که به محصولات یا پلتفرم هایی تبدیل می شوند که شاید راهی به بازار نداشته باشند. شتاب دهنده باید دارای ساختار و معماری ویژه ای باشد که تصفیه شده (refine) و باز تعریف شده (redefine) ساختارها و معماری های فاقد بهره وری و تاثیر قبلی باشد. در این معماری و ساختار، ایده ها از یک تونل و قیف مرکزی (funnel) به طرح ها و محصولات با ارزش تبدیل می شوند. در مدت زمان هفت هفته با منتورشیپ و هدایت تیم ها در سطح بالا همراه با تجربه موثر و فول کنتاک منتهی می شود. معماری شتاب دهنده نسخه جدید شامل بخش مجهز آموزش و منتورشیپ (mentorship)، فرآیند سریع و فوری کشف مشتری (rapid customer discovery process) و تعیین ارزش و صلاحیت ایده کسب و کار (business idea) همراه است.

در این برنامه شتاب دهی با صرف کمتر وقت و هزینه و صرفه جویی در منابع می توان از یک ایده کسب و کار به یک طرح تجاری موفق رسید. تیم هایی که دارای محصول ارزشمند (valueable) و ماندنی و دارای زیست پذیری و دوام (viable) نباشند باید به دنبال یک ایده تازه و طرح دیگر رهنمون شوند. تیم هایی که این ویژگی را در ایده خودشان داشته باشند به فاز بعدی راهنمایی می شوند. در فاز بعدی با موج گیری و جلوبندی بوم کسب و کار طرف هستیم، تنظیم موتور و راه اندازی (fine tune) ایده و همراستا سازی بخش های مختلف بوم کسب و کار در مسیر تحقق اهداف تجاری کسب و کار، و در نهایت انسجام تیم برای تولید و طراحی یک نمونه اولیه یا کمترین قابلیت استفاده در یک دمو (Minimum Useful Demo) منتهی می شود.

ساختار برنامه شتاب دهی (program structure)

ساختار برنامه شتاب دهی در شتاب دهنده نسل بعدی شامل سه بخش مجزا و در عین حال همبسته و پیوسته با کل فرآیند می باشد. این بخش ها شامل مرحله ایده سازی و فرآیندهای خلاقیت (ideation)، مرحله شتاب دهی و تسریع فرآیند (acceleration) و مرحله تجاری سازی و ورود به بازار (commercialization) می باشد. هر کدام از این مرحله ها دارای زمان بندی شناور اما استاندارد برای هر تیم می باشند که به صورت میانگین زمان شش الی هشت هفته برای مرحله ایده سازی، شانزده تا بیست هفته برای دوره شتاب دهی و بالای شش ماه بسته به نوع ایده و تیم برای تجاری سازی نیاز است. هر کدام از این بخش ها شامل فرآیندهای جداگانه ای هستند، بخش ایده سازی با نوآوری در مدل کسب و کار، بخش شتاب دهی با فرآیند کشف مشتری و شناخت بازار و مخاطب (customer discovery) و فرآیند پروتوتایپ سازی (MVP prototyping) همراه است. بخش تجاری سازی برنامه نیز دارای فرآیندهای توسعه محصول چابک (agile product development)، توسعه کسب و کار (business development) و فروش محصول در سطح سازمانی (sales) می باشد.

معرفی مجری و سرمایه گذار

شتاب دهنده و فضای کار اشتراکی شاهکار با حمایت و مجری گری دانشگاه صنعتی شاهرود و سرمایه گذاری شرکت های بزرگ اکوسیستم استان سمنان و پارک علم و فناوری استان سمنان به عنوان حامی شروع به فعالیت نموده است.

امکانات و شبکه تخصیص یافته به تیم ها و استارتاپ ها

تیم ها و ایده های دانشجویی پس از ارایه و معرفی به کارشناس مسول شتاب دهنده (دکتر یونس یونسیان) و تایید نهایی به عنوان یک هسته و محور قابل استقرار در شتاب دهنده و فضای کار اشتراکی وارد می شوند و در آغاز امر از فضای کالبدی اشتراکی دانشگاه با تمام امکانات کامل یک دانشگاه (شامل دسترسی به زیرساخت های اینتترنت و کلیه اساتید دانشگاهی مرتبط با محور ایده) استفاده می نمایند. در ادامه با منتورشیپ و رشد ایده ها و تبدیل ایده ها به هسته های استارتاپی فعالیت شتاب دهنده و شتاب دهی اغاز شده و با نوآوری باز هر بار این ایده ها و تیم ها مورد داوری و ویرایش قرار می گیرند. شبکه پارک های علم و فناوری استان، شبکه اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، شبکه تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شاهرود، شبکه شرکت های دانش بنیان و اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری شهر در خدمت تیم ها و ایده ها می باشد. در قالب قرارداد و تفاهم نامه با مجموعه کارخانه نواوری هماوا، امکان معرفی تیم های موفق و شاخص به سرمایه گذارها و شبکه فرشتگان کسب و کار در پایتخت کشور نیز پیش بینی شده است.