معرفی و تقدیر طرح‌های برتر دومین جشنواره استارپوزال

معرفی و تقدیر طرح‌های برتر دومین جشنواره استارپوزال

طرح‌های منتخب دومین جشنواره استارپوزال در چهارشنبه ۲۴ دی سال جاری معرفی و تقدیر شدند.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌مدرس، در اختتامیه دومین دوره جشنواره ملّی کارآفرین دانشگاهی، استارپوزال‌ که با حضور داوران این جشنواره، دکتر مهدی سجودی عضو شورای فناوری پارک علم و فناوری، مهندس علیرضا کامرانیان‌فر، مدیر ارشد توسعه کسب‌وکار دیجی‌کالا، مهندس مهدی غلامعلی، مدیر عامل گروه سرمایه‌گذاری آپادانا ونچرز، دکتر بهنام طالبی، معاون دفتر برنامه‌ریزی امور وزارت عتف، دکتر رضا رجایی مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تربیت مدرس، مهندس حامد ابراهیمی معاون توسعه و فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌مدرس در پردیس این مرکز برگزار شد، ایده‌پردازان طرح‌های منتخب، ضمن ارائه‌ اهداف و رویکردها به توضیح درباره‌ آثارشان پرداختند.

در این جشنواره‌، دو طرح در حوزه‌ کشاورزی، سه طرح در حوزه‌ سلامت، سه طرح در حوزه‌ صنعت و دو طرح از صنایع خلاق بررسی شد.

طرح اول حوزه‌ کشاورزی با موضوع تولید یک افزودنی خوراکی در تغذیه‌ دام با استفاده از مایع شکمبه کشتارگاهی از فریبا رضایی ارائه شد. از آن‌جایی که کشور با کمبود خوراک و افزودنی‌های خوراکی مواجه است، یکی از ضایعات کشتارگاهی که علی‌رغم حاوی بودن مواد مغذی بسیار، دور ریخته می‌شود، مایع شکمبه است. این ماده جدا از خواص منحصربه‌فردی که دارد، حاوی مقادیر زیادی آمونیاک و فسفر است که به‌شدّت آلوده‌کنندهی محیط زیست است. این طرح با بازیافت مایع شکمبه‌، آلودگی محیط زیست را کاهش می‌دهد و یک افزودنی مفید را در صنعت دامپروری فراهم می‌کند.

طرح دوم حوزه‌ کشاورزی، ساخت ‌داروی همزمان‌سازی فحلی دام، از طوبی ندری است که بر اساس رویه‌ اصلاح‌نژاد و تولیدمثل دام‌ها برنامه‌ریزی‌شده است. طبق این طرح، داروی همزمان‌سازی آبستنی دام با مکانیسم اثر بر سیستم هورمونی دستگاه تولید مثلی حیوان ماده، موجبات هم‌زمانی فحلی و آبسانی دام سبک و سنگین را فراهم می‌کند. از مزایای این دارو می‌توان به کوتاه شدت فاصله‌ زایش‌ها در سال، مدیریت زمان زایش‌ها، اجرای برنامه‌ دو زایش برای هر گوسفند یا بز ماده در ۱.۵ سال و مدیریت بهتر مادر و بره‌های متولد شده، اشاره کرد.

اولین طرحی که در حوزه سلامت ارائه شد، تولید ایمونوتوکسین ضد مارکر از خاطره قاسمی است. داروی ضد مارکر در درمان هدفمند لوکیمیا استفاده می‌شود. طراحان با شعار کاهش هزینه‌های داروی ضدسرطان با تولید در داخل کشور، گام بلندی در مسیر حل مشکل قیمت بالای داروهای هدفمند برای درمان سرطان و دسترسی مناسب به این داروها برداشته‌اند.

طرح دوم حوزه سلامت مربوط به تولید قرص آماده به مصرف بافرها از محمد محقق است. این قرص‌های آماده به مصرف، راه‌حلی سریع، آسان و راحت برای تهیه انواع بافرها و محیط کشت‌های آزمایشگاهی است. چنان‌که می‌توان با مصرف این قرص‌های سریع حل‌شونده در زمان تکنسین یا پژوهشگر صرفه‌جویی کرد.

طرح سوم از حوزه سلامت، مربوط به سنسوکزیا (ساخت سنسور تماسی پیوسته گلوکز بر پایه نانو ذرات مغناطیسی) از علی رمضانی است. با استفاده از سنسور موجود در این کیت،‌ قند خون بیماران دیابتی با ارائه‌ گزارش، الگویابی و مقایسه سابقه بیمار، پایش می‌شود.

اولین طرح از حوزه‌ صنعت به دستگاه قابل حمل احتراق کوره‌های صنعتی از محمد ضابطیان مربوط می‌شود. دستگاه پایش احتراق کوره، به کمک روش طیف‌سنجی تشعشعی می‌تواند وضعیت شعله مناسب در کوره را تشخیص دهد و بخش دماسنجی آن بالاتر از دمای شعله و دمای فلز مذاب را با دقت ۲۰ درجه اندازه‌گیری کنند، بخارگیری دستگاه موجب صرفه‌جویی در ۱۰ هزار حسگر تماسی در سال شده و ضمن کاهش ۳۵ درصدی در مصرف سوخت کیفیت محصول تولیدی را افزایش می‌دهد.

طرح دوم حوزه صنعت به حذف نیترات از آب آشامیدنی به گردآوری صائب احمدی مربوط می‌شود. در سیستم‌های بیوالکتروشیمیایی و با استفاده از جریان الکتریکی ضعیف، میکروارگانیسم‌های موثر در حذف نیترات‌ها را تحریک کرده و سرعت حذف نیترات را تا ۴۰۰ درصد بیشتر به سیستم‌های بیولوژیکی معمولی افزایش می‌دهد، هم‌چنین هزینه سیستم مذکور تا ۴۰ درصد کمتر نسبت به روش‌های رایج است.

آخرین طرح از حوزه صنعت، به ایده‌ سیستم تنش‌زدای ارتعاش اطلاق می‌شود که طراح آن محمدصالح صدوقی است. روش تنش‌زدایی ارتعاشی یا VSR،‌ روشی است جهت کاهش تنش‌های پسماند سازه‌های فلزی که مانع از تغییر شکل و اعوجاج سازه در طول زمان می‌شود و عمر مفید آن را افزایش می‌دهد. هزینه این روش در مقایسه با روش سنتی به مراتب کاهش می‌یابد.

هم‌چنین از مجموعه‌ صنایع خلاق،‌ دو طرح معرفی شد که یکی از آن‌ها به شناسایی خواب‌آلودگی راننده بر اساس مدل‌سازی دینامیک عرضی خودرو از سعید بستان‌منش اشاره دارد. این طرح با ایجاد سامانه‌ای برای شناسایی و تشخیص خواب‌آلودگی و رفتار راننده است، از حوادث رانندگی پیشگیری می‌کند و سودآوری را برای شرکت‌های بیمه به ارمغان می‌آورد.

سامانه هوشمند تشخیص بیماری دوم آخرین طرح از صنایع خلاق و آخرین طرح از مجموعه طرح‌های منتخب جشنواره استارپوزال، از نیما شریفی صادقی بود. این سامانه‌ هوشمند ابری،‌ علائم اولیه بیماری‌های مغز، اعصاب و تداخلات دارویی را بررسی کرده و شناسایی می‌کند. این پروسه به‌صورت کاملاً هوشمند و با استفاده از هوش مصنوعی و داده‌های بالینی و غیر بالینی بیماران را تشخیص می‌دهد. این سامانه به پزشکان، بیماران و به همه‌ اقشار جامعه در شناسایی، تشخیص و درمان بیماری‌ها کمک می‌کند.

در پایان این مراسم، داوران ضمن اجماع نظرات و بررسی کلی طرح‌ها از تمام جوانب موجود، سه طرح منتخب را اعلام کردند.

طرح‌های برگزیده به ترتیب تولید ایمونوتوکسین ضد مارکر از خاطره قاسمی، سیستم تنش‌زدای ارتعاش از محمدصالح صدوقی و شناسایی خواب‌آلودگی راننده بر اساس مدل‌سازی دینامیک عرضی خودرو از سعید بستان‌منش بودند.

ساعت ۱۱:۰۰ – ۹۹/۱۰/۲۵

لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس

    منبع خبر

    پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس

    پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس

    پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس یک پارک علم و فناوری در شهر تهران می باشد

      نظرات