دانشگاه کردستان

آمار و تحلیل داده های فضای استارتاپی، کارآفرینی و نوآوری

رتبه بندی و جایگاه علمی "دانشگاه کردستان" را به صورت کامل و دقیق در پایگاه یونیرف مشاهده نمایید.

دانشگاه کردستان دانشگاهی است در شهر سنندج، واقع در استان کردستان در غرب ایران که از جمله دانشگاه‌های دولتی (سراسری) ایران محسوب می‌شود. این دانشگاه در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانشسرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیس‌های دانشگاه رازی درآمد. در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت. این دانشگاه هم اکنون دارای ۸۰ رشته مقطع در پنج دانشکده و 305 نفر عضو هیئت علمی و حدود 13000 نفر دانشجو در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا می‌باشد.[۱] رشته زبان و ادبیات کردی برای نخستین بار در ایران در این دانشگاه و از سال تحصیلی ۹۴ با پذیرش ۴۰ نفر دانشجو آغاز به‌کار خواهد کرد.

دانشگاه کردستان در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۳۵۴ - ۱۳۵۳ فعالیت آموزشی خود را با عنوان دانشسرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و برای اولین بار در رشته دبیری ریاضی اقدام به پذیرش دانشجو نمود. در نیمسال اول سال تحصیلی ۵۶–۵۵ پس از پیوستن به دانشگاه رازی کرمانشاه به صورت یکی از پردیس‌های آن دانشگاه به نام دانشکده تریبت دبیر سنندج علاوه بر دبیری ریاضی در رشته‌های دبیری شیمی و زبان انگلیسی نیز دانشجو پذیرفته و از نیمسال دوم همان سال در رشته دبیری زبان و ادبیات فارسی دانشجو پذیرفته و بدین صورت فعالیت‌های آموزشی خود را ادامه داد. در سال ۱۳۷۰، وزارت علوم تحقیقات و فناوری با فعالیت آموزشی و پژوهشی مستقل این واحد آموزشی تحت عنوان دانشگاه کردستان موافقت کرد. از آن سال به بعد رشته‌های مختلفی به مجموعه رشته‌های این دانشگاه افزوده شده‌است. ز اﯾﻦ زﻣﺎن ﺑﻪ ﺑﻌﺪ رﺷﺘﻪﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ ﺑﻪ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ رﺷﺘﻪﻫﺎی اﯾﻦ داﻧﺸﮕﺎه اﻓﺰوده ﺷﺪه اﺳﺖ. داﻧﺸﮕﺎه کﺮدﺳﺘﺎن در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ دارای ﺑﯿﺶ از12000 داﻧﺸﺠﻮ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ کﻪ در 103 رﺷﺘﻪ ـ ﻣﻘﻄﻊ در 5 داﻧﺸکﺪه در ﻣﻘﺎﻃﻊﻣﺨﺘﻠﻒ کﺎرداﻧﯽ، کﺎرﺷﻨﺎﺳﯽ، کﺎرﺷﻨﺎﺳﯽارﺷﺪ و دکﺘﺮی در ﺣﺎل ﺗﺤﺼﯿﻞ ﻣﯽﺑﺎﺷﻨﺪ. و از ﺳﺎل ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ 1388-89 در 12 رﺷﺘﻪ ﺟﺪﯾﺪ از ﺟﻤﻠﻪ 4 رﺷﺘﻪدکﺘﺮی ﻧﯿﺰ داﻧﺸﺠﻮ ﻣﯽ ﭘﺬﯾﺮد.

دانشگاه کردستان در حال حاضر دارای هفت دانشکده مهندسی، علوم پایه، ادبیات و زبان‌های خارجی، علوم انسانی و اجتماعی، کشاورزی، هنر و معماری و منابع طبیعی می‌باشد. همچنین شورای گسترش آموزش عالی در مرداد ماه ۱۳۹۰ هجری شمسی با درخواست ایجاد دانشکده مهندسی و علوم پایه بیجار موافقت قطعی نموده است. تأسیس دانشکده هنر و معماری و همچنین دانشکده‌های وابسته کشاورزی و منابع طبیعی در سقز و صنایع و معادن در قروه جزء برنامه‌های دانشگاه می‌باشد.

 

 

عیسی  معروف پور

عیسی معروف پور

  • عضو هیات علمی گروه آب
صادق سلیمانی

صادق سلیمانی

  • عضو هیات علمی گروه کامپیوتر و فناوری اطلاعات